Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji (www.socialniprojekty.cz).www.socialniprojekty.cz Projekt.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

Prezentace výstupů z odborné stáže ve Zvoleně
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
Transformace v DDS Litvínov CZ.1.04/3.1.03/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
Ing. Stanislava Správková
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII.
Sdružení Podané ruce, o.s.
Kariérové poradenství v Tranzitním programu pro neslyšící APPN, o.s. Projekt Tranzitní program pro neslyšící je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Sdružení Podané ruce, o.s. Terénní programy Šumpersko.
Společně proti úrazům ve městě Chrudim. Zdravé město Chrudim  Zdravé město od roku 2001 – vstup do NSZM ČR  Podpora zdraví (soulad psychické, fyzické.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
Plán aktivního stárnutí ve městě Brně součást projektu „Rozvojové dokumenty Strategie pro Brno“ Rodina spojuje generace Projekt Brno-Zdravé.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
Konference Net ZP – Síť péče o osoby se zdravotním postižením Včasná pracovní diagnostika pro tělesně postižené CZ.1.04/5.1.01/B Mgr. Martin Korych.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Konference Transformace a deinstitucionalizace soc. služeb – od 9.00 do hodin druhého dne Hradec Králové Individuální projekt odboru.
MC POHÁDKA JESENICE U PRAHY z.s nezisková organizace spolek rodičů na mateřské dovolené.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Další vzdělávání v sociálních službách Potřeba nebo netřeba?
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Téma prezentace Ratolest Brno – Přínos Individuálního projektu.
Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. poskytují ambulantní, popřípadě terénní služby dětem ve věku od 6 do 26 let ohroženým společensky nežádoucími.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
Komunitní plánování sociálních služeb Zahájení implementace Komunitního plánu.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Překročili jsme Rubikon? Jsme již nezvratně na cestě od ústavů k poskytování služeb v běžné komunitě? 1.března 2011 Hradec Králové Individuální projekt.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Domov pro osoby se zdravotním postižením
Bc. Nikol Fišerová, DiS., Bc. Šárka Mrázková
OBLASTNÍ CHARITA MOST Sociálně aktivizační služby pro
Věk sám o sobě není důvodem zvýšené potřeby péče.
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Ing. Stanislava Správková
Jednací řád Pracovní skupiny
Dobrovolnické programy
Klíčové aktivity projektu
Mgr. Veronika Dembická, DiS.
Sociálně aktivizační služby
Transkript prezentace:

Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt je financován z ESF a státního rozpočtu ČR prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.

Poslání NZDM Modrý pomeranč Jsme nepobytovým zařízením, kde děti a mládež ve věku 7 – 21 let z Hradce Králové mohou společně trávit volný čas a najít pomoc a radu v obtížných životních situacích. „Pomáháme jim najít své místo v životě a společnosti.“

Cíle NZDM Modrý pomeranč Cílem NZDM Modrý pomeranč je prostřednictvím volnočasových aktivit poskytovaných v chráněném prostoru rozvíjet sociální dovednosti klientů, vytvářet důvěru klienta k pracovníkovi a usnadnit tak poskytování podpory a pomoci v obtížných životních situacích formou sociálních služeb.

Programy NZDM Modrý pomeranč Klub Orange Místo přátelské rodině Pro mládež ve věku 13 – 19 let z Hradce Králové, jejíž životní styl je v rozporu se společenskými normami a ohrožuje její zdravý vývoj, a která tráví volný čas z jakýchkoli důvodů na ulici. Pro rodiče při mateřské a rodičovské dovolené, dětí (0 – 5 let) a pro příbuzné dětí.

Selicharova x Formánkova Selicharova ulice Formánkova ulice Klub Beruška Klub Orange (omezený provoz) Klub Orange Místo přátelské rodině

Co dělají Berušky?

Co dělají Oranžáci?

Co se nám v roce 2010 podařilo? NZDM Modrý pomeranč je členem ČAS. Jsme aktivním členem Pracovní skupiny NZDM Královéhradeckého kraje. Můžeme se pyšnit koordinátorstvím pracovní skupiny. NZDM je zapojeno do procesu komunitního plánování města Hradec Králové. Je jedním z realizátorů cílů a opatření schváleného Komunitního plánu v oblasti práce s dětmi a mládeží. NZDM se zapojilo do pilotního projektu Systému řízení kvality sociálních služeb, které úspěšně zakončilo externími a interními audity. Uspořádali jsme velkolepou propagační akci City Jam Za pomoci našich klientů se konal již IV. Ročník vernisáže „Klub mýma očima.“

Rok 2010 v číslech V klubech služby využilo celkem 72 uživatelů (2941 kontaktů – kumulovaný počet využitých úkonů). Cestu k nám našlo 19 nových uživatelů. 565 Pracovníci absolvovali 565 hodin vzdělávání v sociální oblasti Praxi u nás absolvovalo celkem 25 studentů a vykonalo 967 h praxe ,5 V roce 2010 nám věnovalo 6 dobrovolníků celkem 251,5 hodin svého volného času.

Děkujeme za podporu! SPORT JAKA HRAČKY Transport Čepek s. r. o.

Modrý pomeranč děkuje za Vaši přízeň! Kontakt: Mgr. Michaela Čermáková, DiS., vedoucí střediska