Accelerate your ambition Internet of Things Zbyszek Lugsch Adrián Čech Zbyszek Lugsch Adrián Čech.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Advertisements

systém pro sběr, organizaci, analýzu a syntézu dat
Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
Podpora terénních prací v projektu NIKM - národní inventarizace kontaminovaných míst, automatizace úloh Roman Bukáček, Jiří Chroust, Petr Pala, Jiří Zvolánek,
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
PC SÍTĚ I.
Integrace aplikací s využitím komunikačního serveru Vema
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ NÁVRH IS PRO TECH. PROCESY Roman Danel VŠB – TU Ostrava HGF Institut ekonomiky a systémů řízení.
Přínosy virtualizace a privátního cloudu
Průmyslová komunikace
Přínosy a druhy počítačových sítí. Jednou z nejvýznamnějších technologií používaných v oblasti výpočetních systémů jsou již řadu let počítačové sítě.
Ifm electronic s.r.o Michal Nevěřil. © i-for-T GmbH, 2009 Seite 2 Běžný on-line systém Nevýhody  Velice drahé – díky ceně umožňuje nasazení pouze na.
Dohled analýza optimalizace dohled analýza optimalizace Advanced Farming Systems.
ProCop 3.1 a síťové technologie
MetaCentrum1 MetaCentrum a projekty FR CESNET Náročné výpočty a zpracování dat Jiří Sitera.
Profibus FMS Fieldbus Message Specification. Průmyslová sběrnice Profibus je určena pro automatizaci výrobních linek (výroba automobilů, plnicí linky,
Informační technologie pro české a slovenské zdravotnictví Integrační a komunikační centrum zdravotnických informací.
Počítačové sítě. je skupina počítačů (uzlů), popřípadě periferií, které jsou vzájemně propojeny tak, aby mohly mezi sebou komunikovat. Počítačová síť.
Automation and Drives A&D AS Tomáš Halva Strana 1 (C) Si emens AG, 2002, Automation & Drives EK SIMATIC S7-200 SIMATIC S7-200 Komunikační procesor pro.
Databázové systémy Architektury DBS.
Přehled
17. března 2003 Univerzální přípojka – brána do IVS Miroslav Nováček Libor Neumann.
1 iptelefonie denis kosař. 2 obsah Co je ip-telefonie Jak to funguje Protokoly Kodeky Jak to použít Skype Zdroje.
Podnikání na Internetu outsourcing, virtuální firmy Letní semestr 2005 Jana Holá IX.
Připojení k internetu (GPRS-EDGE-CDMA a Wi-Fi)
BIS Firewall Roman Danel VŠB – TU Ostrava.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_168_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Systémová integrace Big Data
Systémová integrace RFID & Internet of Things
Datové sítě Ing. Petr Vodička.
Základy informatiky část 6
LonWorks  Otevřené distribuované systémy  Ucelená technologie  Komplexnost  Libovolná topologie  Nízká cena.
Mobilní komunikace ve státní správě a samosprávě Možnosti využití mobilních sítí pro komunikaci s občany a a správními orgány.
ePraha a podpora turismu Ivan Seyček Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS ePraha a podpora turismu.
Manufacturing Execution Systems
Internetové protokoly Autor: Milan Bílek. Internet Internet je celosvětová systém propojených počítačových sítí. Počítače mezi sebou komunikují pomocí.
Jan Anděl, Jakub Konečný
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Nový obor - počítače v medicíně a biologii  Proč je management informací ústřední otázkou v biomedicínském výzkumu.
 Počítačová síť je souhrnné označení pro technické prostředky, které realizují spojení a výměnu informací mezi počítači. Umožňují tedy uživatelům komunikaci.
České vysoké učení technické V Praze Fakulta dopravní Ústav řídicí techniky a telematiky Dopravní a cestovní informace Petr Bureš.
Možnosti využití mobilní komunikace při krizových situacích
IEC 61850: Soubor norem pro komunikaci v energetice
Wifi, LAN a internet v elekt. drátech Počítačové sítě naší školy.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Internet věcí Tomáš Suchan 2015.
internet věcí Vzájemné propojení věcí přes Internet nebo Bluetooth Internet of Things (IoT)
Jak se připojím k IoT zařízením?. Internet věcí (IoT)
Další služby internetu Šablona 32 VY_32_INOVACE_7_10_Další služby internetu.
1 MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ V PODNIKOVÝCH SÍTÍCH Petr Janda, ICZ a. s
Moderní informační systémy - úvod do teorie, druhy IS v cestovním ruchu.
Cloud computing a ukládání dat Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Cloud computing v praxi
Internet věcí (IoT) v síti SIGFOX
Životní cyklus tvorby dat v kyber-fyzikálním systému
TIS – technický informační systém
Lucie Mališová 1. ročník N GK-KART
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Internet of Things /Internet věcí/
Počítačové sítě.
INFO IMA pro AMBO
AMBO 2017 – „Bezpečné přenosy dat„
Internet of Things /Internet věcí/
Augmentovaná realita Michal Černý.
Příklad topologie sítě Adresace v internetu MAC adresa – fyzická adresa interface (rozhraní) Je zapsána v síťové kartě. Je identifikátor uzlu.
Simple IoT platform.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
Transkript prezentace:

accelerate your ambition Internet of Things Zbyszek Lugsch Adrián Čech Zbyszek Lugsch Adrián Čech

accelerate your ambition 2 Copyright © 2016 Dimension Data Sledování produktů ve výrobním procesu Sledování materiálu a využití prostředků Optimalizace dodavatelského řetězce Prediktivní údržba pro výrobní prostředky Sledování nákupních tras a zvyklostí Vazba na distribuci obsahu Komunikace mezi výrobním prostředkem a produktem IoT | Příklady využití

accelerate your ambition 3 Copyright © 2016 Dimension Data Sledování KEG sudů Přenos dat pro sportovní události Lokalizace produktů v prostoru Navigace návštěv v prostoru Zabezpečení chráněného území Prediktivní údržba pro výrobní prostředky v manufaktuře IoT | Praktické nasazení

accelerate your ambition 4 Copyright © 2016 Dimension Data IoT | Praktické nasazení Tour de France

accelerate your ambition 5 Copyright © 2016 Dimension Data IoT | Praktické nasazení v manufaktuře

accelerate your ambition 6 Copyright © 2016 Dimension Data -Správa času a prostoru -Monitorování prostředí -Vazba na systémy inteligentních budov -Navigace v prostoru IoT | Praktické nasazení kanceláři

accelerate your ambition 7 Copyright © 2016 Dimension Data IoT computing nódy IoT čipy IoT | Zařízení IoT senzory Vysílač 868MHz NFC, GPS Senzory Šifrování IoT subsystémy

accelerate your ambition 8 Copyright © 2016 Dimension Data Cloudové služby Posílání a příjímaní dat z cloudu Prudký růst Předpoklad připojení přes 212 miliard připojených věcí 2020 Odlišné nároky na úložiště TB -> PB dat Nestrukturovaná data Od velmi malých po velmi velké objemy Objekty Nový přístup k DB Spracování toku dat v reálném čase Vysoká propustnost Nový přístup komputingu Fog computing Edge computing Close to datasource as possible Industrial or outdoor Distributed New requirements for databases Nový přístup ke komunikaci Topologie Protokoly a brány EtherNet/IP, Profinet, Modbus TCP Profibus, Fieldbus, SCADA LoRa, 6LowPAN, Sigfox REP (Resilient Ethernet Protocol), MRP (Media Redundancy Protocol), DLR (Device Level Ring) IoT | Souvislosti

accelerate your ambition 9 Copyright © 2016 Dimension Data IoT | Ekosystém

accelerate your ambition 10 Copyright © 2016 Dimension Data IoT | Ekosystém

accelerate your ambition 11 Copyright © 2016 Dimension Data Koncept fog/edge computingu umožňuje rozšířit cloud blíže k místu, kde je realizována akce na základě sbíraných dat. Uzel může tvořit zařízení s výpočtovou silou, úložištěm a připojením k síti. Výhody ›analýza dat blízko místa, kde vznikají ›minimalizuje zpoždění vzniknutépři přenosu ›citlivá data zůstávají uvnitř sítě. IoT | Ekosystém Klasické pokrytí WiFi v prostoru -poskytování přístupu k síti -minimální pokrytí prostoru Pokrytí pro potřebu lokalizace -možnost triangulace -komunikace strojů -komunikace produktů -vzdálená správa -správa inventáře Srovnání cloud a fog/edge computing

accelerate your ambition Ďekujeme za pozornost. Ďekujeme za pozornost.