Výbor pro mezinárodní spolupráci CZ-SK-D Plán činnosti na rok 2014/15 Zpracoval František Ryneš, PDG, předseda sekce D 2240.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přechod na nový systém akreditací JIŘÍ SMRČKA TAJEMNÍK AKREDITAČNÍ KOMISE.
Advertisements

VOLYNĚ a FAIR TRADE SŠ a JŠ – 1. Fairtradová škola Volyně - 3. Fairtradové město.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČR - Pevný bod ve světě podnikání Okresní hospodářská komora Vyškov Představení – komory a aktivit v regionu 1. dubna 2016 seminář SOCIÁLNÍ.
Organizační legitimita: aplikace institucionální teorie a teorie závislosti na zdrojích v rámci výzkumu NNO Magdaléna Šťovíčková SOS FHS UK, 2013/2014.
LOGISTIKA NOVÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY TELČ CERMAT - Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání
Úřad vlády ČR Odbor pro informování o evropských záležitostech Ing. Klára Nápravníková Grantové informační projekty OEZ 2006 Praha, 5. října 2006.
ROTARY INTERNATIONAL DISTRICT 2240 PETS – Piešťany Výbory pro mezinárodní spolupráci Inter Country Committees Distrikt 2240: PETS a Distriktní.
Česko-německý fond budoucnosti Jihlava, PhDr. Tomáš Jelínek, Ph.D. ředitel.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
ICT ve výuce jazyků Mgr. Jana Sochorová Základní škola a Mateřská škola Česká Bělá.
OSTRAVSKÉ VÝSTAVY, a. s. Veletrh DOVOLENÁ a REGION
Právní subjektivita – s.r.o. Výhoda spočívá v omezeném ručení za závazky společnosti. Relativně nízké hodnotě min. základního jmění. Malé administrativní.
Jihomoravské centrum pro mezinárodní mobilitu (JCMM)
ROTARY INTERNATIONAL DISTRICT 2240 Prezentace rodinných výměn pro kluby DISTRICT 2240 RI, 2010.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017.
Individuální projekt národní – „K2“ Kvalita a konkurenceschopnost v neformálním vzdělávání.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Přijímací řízení pro školní rok 2010/2011 Přijímací řízení pro školní rok 2010/2011 Seminář výchovných poradců základních a středních škol okresu Semily.
MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE PRO RODINU INSPIROMAT 12. DUBNA 2012.
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
Lom Svatá Anna s naučnou stezkou Eva Mačurová. Lokalita Poloha: Měšický vrch u Tábora Vlastnictví: od roku 2006 Přírodní park ve starém lomu – 4542 m².
FULBRIGHTOVA STIPENDIA
Setkání zástupců 1. ročníků
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Zpráva o činnosti výkonného výboru Komise Knihovníků AMG za období
Česko-čínské obchodní a ekonomické vztahy
Legislativní změny novela školského zákona zákonem č. 178/2016 Sb., která mj. zavádí jednotnou přijímací zkoušku do oborů vzdělání s maturitní zkouškou.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Komplexní systém hodnocení
Komplexní systém hodnocení
Německý jazyk Gymnázium Jírovcova 8 Prezentace německého jazyka
Plánování ve školní tělesné výchově
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Schůze Spolku pro obnovu venkova ČR Praha 1. dubna 2014
Podpora krajského akčního plánování
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Nadace Rotary Globální granty
Inovační potenciál České republiky
Cíle projektu Zkvalitnění spolupráce Jihočeské univerzity se středními školami při výuce přírodovědných a technických oborů. Zkvalitnění komunikace a spolupráce.
o ochraně zvířat během přepravy a souvisejících činností …
Příspěvek na konferenci
FEBA-European Federation of Food Banks
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Jaklová
Vliv změn ve Studijním a zkušebním řádu na registrace a zápis studentů
GrünRaum-Zhodnocení zelených prostor, ATCZ71
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
Koncepce rozvoje činnosti AV ČR
Přijímací řízení Krajský úřad Libereckého kraje
Technologická platforma silniční doprava
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
TŘÍDNÍ SCHŮZKY PROBĚHLÉ AKCE AKCE PŘED NÁMI EXKURZE VÍDEŇ
reg. číslo projektu: ​ CZ /0.0/0.0/17_052/
jak vám pomáháme ve východní evropě a v asii
8. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Nýřany
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
škol a školských zařízení zřizovaných
Život bez střeva , Praha.
STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST
(Zasedací místnost MAS Království – Jestřebí hory, o.p.s., Úpice)
5. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Česká republika - úvod VY_12_INOVACE_Rů_II_03
Transkript prezentace:

Výbor pro mezinárodní spolupráci CZ-SK-D Plán činnosti na rok 2014/15 Zpracoval František Ryneš, PDG, předseda sekce D 2240

Členové výboru D-2240 Předseda: František Ryneš, RC Třebíč Členové: Oliver Schmitt, RC Prag Bohemia Petr Fencl, RC Č. Budějovice Vladimár Grünwaldský, RC Poprad Vladimír Růžička, RC Klatovy Jozef Širotňák, RC Košice Eva Winklerová, RC Praga Ekumena

Plán činnost na rok 20014/15 Účast na výročním zasedání výboru ve Würzburgu, SRN, 10. až 12. října 2014 Účast na výročním zasedání výboru ve Würzburgu, SRN, 10. až 12. října 2014 Účast zástupce česko – slovenské sekce na jednání německé sekce na jaře 2015 Účast zástupce česko – slovenské sekce na jednání německé sekce na jaře 2015 Zajistit účast mladých na RYLA v Německu Zajistit účast mladých na RYLA v Německu Zavést dlouhodobou výměnu studentů s německými distrikty Zavést dlouhodobou výměnu studentů s německými distrikty Pokračovat v aktualizaci seznamu partnerských klubů Pokračovat v aktualizaci seznamu partnerských klubů Iniciovat nové partnerské vztahy mezi kluby, včetně kontaktů mezi RAC kluby Iniciovat nové partnerské vztahy mezi kluby, včetně kontaktů mezi RAC kluby Pokračovat v započatých projektech - projekt Mrtvé moře, položení desky na Cestu porozumění Pokračovat v započatých projektech - projekt Mrtvé moře, položení desky na Cestu porozumění Společně s rakouským výborem organizovat v září výstup na Třístoličník Společně s rakouským výborem organizovat v září výstup na Třístoličník

Cesta porozumění Cesta porozumění je iniciativa RC Ostrava International a Opava International. V tomto roce se bude konat 20. prodloužení symbolické cesty porozumění v Budišově nad Budišovkou. Na zasedání německé sekce výboru byla mezi členy vybrána částka na kamennou desku ICC CZ-SK-D, která byla instalována v rámci prodlužování cesty v červnu K této iniciativě se přidali další čtyři členové německé sekce výboru a řada RC klubů našeho distriktu. Cesta porozumění je iniciativa RC Ostrava International a Opava International. V tomto roce se bude konat 20. prodloužení symbolické cesty porozumění v Budišově nad Budišovkou. Na zasedání německé sekce výboru byla mezi členy vybrána částka na kamennou desku ICC CZ-SK-D, která byla instalována v rámci prodlužování cesty v červnu K této iniciativě se přidali další čtyři členové německé sekce výboru a řada RC klubů našeho distriktu.

Podpora projektu Mrtvé moře I přes počáteční skepsi některých německých členů ICC se podařilo projekt představit a dosáhnout podmíněnou podporu německých klubů. Po uzavření 1. etapy budou sumarizovány relevantní výsledky a předány německé sekci. Ta rozhodne na svém zasedání v říjnu 2014 ve Würzburgu o podpoře projektu. I přes počáteční skepsi některých německých členů ICC se podařilo projekt představit a dosáhnout podmíněnou podporu německých klubů. Po uzavření 1. etapy budou sumarizovány relevantní výsledky a předány německé sekci. Ta rozhodne na svém zasedání v říjnu 2014 ve Würzburgu o podpoře projektu.

Výběr stipendistů V tomto akademickém roce na Univerzitě v Tuebingenu studovla slečna Adéla Bosáková, vybraná naším mezinárodním výborem. Akce je nabídkou německé strany pro talentované studenty z východní Evropy. Podmínkou bylo splnění náročných kritérií výběru německé strany. V tomto akademickém roce na Univerzitě v Tuebingenu studovla slečna Adéla Bosáková, vybraná naším mezinárodním výborem. Akce je nabídkou německé strany pro talentované studenty z východní Evropy. Podmínkou bylo splnění náročných kritérií výběru německé strany. Chceme i v budoucnu podporovat stipendisty z našeho distriktu. Chceme i v budoucnu podporovat stipendisty z našeho distriktu.

Účast na RYLA 2015 Podobně jako v minulých létech se i v tomto roce podařilo zajistit tři místa na mezinárodním semináři RYLA, pořádaném v Marienthalu v Německu. Spolu s mladými z RC Třebíč a RC Plzeň se zúčastnil i PDG Dobroslav Zeman, který již tradičně v Německu na semináři přednáší. Podobně jako v minulých létech se i v tomto roce podařilo zajistit tři místa na mezinárodním semináři RYLA, pořádaném v Marienthalu v Německu. Spolu s mladými z RC Třebíč a RC Plzeň se zúčastnil i PDG Dobroslav Zeman, který již tradičně v Německu na semináři přednáší. Předpokládáme účast našich zástupců i v dubnu 2015 Předpokládáme účast našich zástupců i v dubnu 2015

Dlouhodobá výměna mládeže Poprvé v letošním roce vyzkoušíme dlouhodobou výměnu středoškoláků. Jeden student z Německa bude hostem RC v České republice a jeden student z České republiky bude recipročně žít celý školní rok v Německu. Poprvé v letošním roce vyzkoušíme dlouhodobou výměnu středoškoláků. Jeden student z Německa bude hostem RC v České republice a jeden student z České republiky bude recipročně žít celý školní rok v Německu.

Děkuji za pozornost František Ryneš, PDG Předseda české a slovenské sekce mezinárodního výboru CZ-SK-D