Grigorij Jefimovič Rasputin 1869 - 1916 -Ruský mystik s velkým vlivem na posledního vládce z rodu Romanovců cara Mikuláše II. -Význam slova mystik – záhadný.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo v digitálním archivu školyVY_52_INOVACE_VZ_36 Sada DUMVýchova ke zdraví PředmětVýchova ke zdraví Název materiáluSteroidní anabolika Anotace Žáci.
Advertisements

Dýchací soustava Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_09_B_7_Dýchací soustava Téma: Přírodověda.
Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_1_20_Péče a ochrana ŽP Šablona číslo : XVISada číslo: 1Pořadové číslo DUM: 20 Autor: Mgr.Lenka Dědečková.
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Kateřina Palečková NÁZEV: VY_32_INOVACE_5C_01 TÉMA: ČESKÝ JAZYK.
Slovní úlohy Procenta těžšíjednodušší
Základní škola Emila Zátopka Zlín, příspěvková organizace, Štefánikova 2701, Zlín EU PENÍZE ŠKOLÁM OP VK Zlepšení podmínek pro vzdělávání.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká próza a poezie 20. století ČÍSLO PROJEKTU:
Horská služba ČR NONSTOP SOS
Vztahy a pravidla soužití - škola. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport,
Švejda, Mráz, Dostál.  * – Pokrovskoje (data nedoložená)  † – Sankt Petěrburg  ruský ortodoxní kněz, mystik a léčitel  označován.
ŽIVOT KARLA IV. Vypracoval: Jiří Vilášek. K AREL IV. Narodil se v Praze Narozen pod jménem Václav V sedmi letech byl poslán za svým kmotrem.
1. Světová válka Odstrčil Petr. První světová válka před rokem 1939 známá jako Velká válka, nebo světová válka byl globální válečný konflikt probíhající.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Práce s pohádkou Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 1 Jak pejsek s kočičkou.
A School Year Calendar ZŠ Třebíč, Horka-Domky, Václavské nám. 44/12, Česká republika Gymnázium v Kunowie, Polsko.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor Michaela Zemanová Číslo VY_32_INOVACE_12_08 Název Božena Němcová Téma hodiny Božena.
Uč. 27 – 31 atlas 18/8 ABSOLUTISMUS V RUSKU.
Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 2012
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Čísla kolem nás
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Název školy:. ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:. Mgr
PŘÍRODOPIS 8. ROČNÍK VY_52_INOVACE_04_01_ žlázy s vnitřní sekrecí.
Vylučovací soustava Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Moderní výuka.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Autor: PaedDr. Hana Hrubcová Název:VY_32_INOVACE_3B_13_Krev Téma: Krev
P2 MARKETINGOVÉ PROSTŘEDÍ
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
AUTOR: Lenka Šilhánková NÁZEV: VY_32_INOVACE_77_ČESKÁ HYMNA
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
PRVNÍ SVĚTOVÁ VÁLKA.
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
Jméno autora Datum vytvoření Ročník Vzdělávací Téma – název Anotace
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_18_Vláda Přemyslovců Regina Byrtusová
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
Mgr.Martina Dundová VY_32_INOVACE_4C_16_Přírodověda Kostra a svaly
Vylučovací soustava Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Několik rad, jak si udělat život krásnější …
VY_32_Inovace_4.2.9 Práce a volný čas Člověk a jeho svět 3. ročník
Název a číslo materiálu:
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Oběhová soustava Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
HOSPODÁŘSKÁ ZVÍŘATA.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
První státní útvar na našem území, dále jen VM
Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_20_Režim dne
Obědy ve Školní jídelně 5.A 2016/2017
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Člověk a jeho svět 3. ročník
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
ZA VLÁDY PŘEMYSLOVSKÝCH KRÁLŮ
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
1. světová válka.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/
Šablona 32 VY_32_INOVACE_08_22_I. SVĚTOVÁ VÁLKA
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Dvacáté století – začátek století a první světová válka
VY_32_INOVACE_17_SLABIKÁŘ_ČTENÍ SLABIK DI, TI, NI
ČEŠI A NĚMCI SMĚŘUJEME K SAMOSTATNOSTI
1. SVĚTOVÁ VÁLKA Události let
Světová hospodářská krize (1929 – 1933) a její důsledky
Transkript prezentace:

Grigorij Jefimovič Rasputin Ruský mystik s velkým vlivem na posledního vládce z rodu Romanovců cara Mikuláše II. -Význam slova mystik – záhadný člověk, snílek

R asputin Jako mladý rád pil, vyhledával rvačky a mladé ženy. Ve 28 letech u něj nastal zlom a stal se z něj,,svatý muž‘‘ Rozhodl se že se vydá na duchovní pouť po kostelech Ovládal sugesci a hypnózu. Roku 1903 se vydal do Petrohradu kde se seznámil s petrohradským biskupem. Roku 1909 se přiblížil carské rodině. Sugesce – ovlivňování myšlení jemuž osoba neúmyslně podléhá Hypnóza – uměle navozený změněný stav vědomí

Pevné přátelství s carem Alexandrovna Fjodorovna - žena cara Mikuláše II. Alexej Nikolajevič (1904 – 1918) – syn cara Hemofílie – porucha srážlivosti krve, omezená schopnost organismu zastavit krvácení Syn cara Alexej trpěl HEMOFÍLIÍ. Jednou po nehezkém pádu se mu udělaly modřiny a bylo vidět že dochází k vnitřnímu krvácení. Carevna si nevěděla rady a tak dala zavolat Rasputina. Rasputin uzdravil Alexeje a získal si tím neomezený přístup do carského paláce Car a Carevna nedali na Rasputina od té doby dopustit.

1. Světová válka Na začátku 1sv.v. po atentátu na rakouského nastupníka trůnu F.Ferdinanda d‘este vstupuje Rusko do války. Rasputin radí caru Mikuláši II. Ať do války nevstupuje ale ten ho neposlechne. Ruská vojska utrpí velké vojenské stráty Sám car se kvuli tom vydá do války a zemi mezitím vede carevna kterou ovládá Rasputin.

Atentát Rasputin se několika lidem zprotiví a ti ho chtějí odstranit Dostává dvě varování o tom že se na něj chystá atentát – ignoruje je Večer odjíždí na večeři – kde zprvu nic nepije ani nejí Po chvílí vypije skleničku vína ve které je jed – ten ale nezabírá Atentátníci začínají být nervózní a tak Rasputina zastřelí On i po tom žije tak ho postřelí ještě 4x, sváží železnými řetězy a hodí do řeky Něvy Pitva – ale později ukáže že ještě v řece žil a umřel na utonutí je Rasputin zabit – skupinou atentátníků (poslancem státní dumy – Vladimirem Puriškevičem, knížetem - Felixem Felixovičem Jusupovem, synovcem cara – Dimitrijem Pavlovičem, velkoknížetem – Nikolajem Michajlovičem a lékařem – Stanislavem Lazovertem

Děkuji za pozornost! Zdroje – informace - stoleti/rusko/rasputin/index.htm stoleti/rusko/rasputin/index.htm pozoruhodny-zivot-a-brutalni-smrt-tajemneho-mystika/ pozoruhodny-zivot-a-brutalni-smrt-tajemneho-mystika/ _Rasputin#Rasputinovo_jm.C3.A9no _Rasputin#Rasputinovo_jm.C3.A9no Obrázky – Google _Rasputin#Rasputinovo_jm.C3.A9no _Rasputin#Rasputinovo_jm.C3.A9no Vytvořila Simona Schindlerová