Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Alžběta Trtková ČJ – SV  Projekt, který varuje zejména děti a dospívající před nástrahami internetu.  Projekt je pod záštitou Ministerstva školství,
Advertisements

Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jiřina Homolová Název DUM: VY_32_Inovace_ Podstatná jména konkrétní a abstraktní Název sady: Český.
Karel Jaromír Erben Kytice O sbírce celým názvem Kytice z pověstí národních vyšla v roce 1853 (téměř dvacet let po napsání „Polednice“)
ŽIVOTOPIS „ V příloze najdete moje curriculum vitae.“ - „Curriculum vitae???“ Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Miluše.
Pot Luck Podnik vedený dětmi. Po zvolení vedení přišel čas na vymýšlení toho co budeme prodávat, jméno firmy a loga.
Pravopis ů, ú Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPravopis vesele i vážně Datum vytvoření RočníkNižší.
Doprava ROZMĚRY Který obrázek je největší? Který obrázek je nejmenší?
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_12_INOVACE_4_ČTENÁŘSKÁ GRAMOTNOST_SILÁK BIVOJ Název: SILÁK BIVOJ.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Martina Steyerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_Český jazyk – 9. ročník TÉMA: Přechodníky ČÍSLO.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE _ D.9.A.31_kvetnove_povstani_zide_v_protektoratu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Kašpárková NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_VLA+PŘÍ_26.
PROČ 28. ZÁŘÍ NECHODÍME DO ŠKOLY – projekt ke státnímu svátku Autor : Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Wikipedie Jak to funguje? Proč do ní máte psát?. Kdokoliv může editovat jakýkoliv článek O všem rozhodují všichni, rovnost editorů Nikdo není za psaní.
Horská služba ČR NONSTOP SOS
Stres a jeho důsledky. NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Michaela Blažková Název DUM: VY_32_Inovace_ Karel Poláček Název sady: Český jazyk 9. ročník Číslo projektu:
Spolupráce Policie ČR s Orgánem sociálně právní ochrany dítěte při řešení problematiky domácího násilí Krajské ředitelství Policie ČR Jihomoravského.
ŽIVOT KARLA IV. Vypracoval: Jiří Vilášek. K AREL IV. Narodil se v Praze Narozen pod jménem Václav V sedmi letech byl poslán za svým kmotrem.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
1. Světová válka Odstrčil Petr. První světová válka před rokem 1939 známá jako Velká válka, nebo světová válka byl globální válečný konflikt probíhající.
Dobrovolnické centrum 1. Základní údaje Dobrovolnické centrum Oblastní nemocnice Příbram, a.s., vzniklo 1. prosince V centru máme v průměru kolem.
JAK PROPAST MACOCHA DOSTALA SVÉ JMÉNO
Přijímací řízení 2016/17.
Český stát za vlády Lucemburků
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor Michaela Zemanová Číslo VY_32_INOVACE_12_08 Název Božena Němcová Téma hodiny Božena.
Pojem přeměna obchodní společnosti
Věta jednoduchá VY_32_INOVACE_8
ERASMUS NA KYPRU.
Státní organizace.
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_15 J. K. Tyl
Podívejte se na několik momentek a posuďte sami.
Reklamština Jak ji pochopit..
Pražské červnové povstání
Anotace Objasnit důvody vzniku státu. Seznámit žáky se znaky státu, popsat různé historické typy států. Výukový materiál.
Grafické řešení lineárních rovnic
Občanské soudní řízení I.
Nejstarší civilizace. Kořeny evropské kultury
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Daň z příjmů právnických osob
Jaroslav Seifert NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
Huslenky V obci se nachází evangelický kotel, který byl nedávno rekonstruován a je postavem i ve skanzenu v Rožnově. Historie obce začíná v roce 1949.
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_29.
Dalimilova kronika Jak se píše kronika? Fakta X mýty?
František Hrubín NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Doplněk (verbální atribut)
Goethe-Institut Praha S knížkou do života (Bookstart) 23. října 2017
Několik rad, jak si udělat život krásnější …
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název a číslo materiálu:
OSVOBOZENÍ ČSR Autor: Lenka Mulačová
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B
Autor: Mgr. Vladimíra Dvořáková
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_CERTOVSKE_RYMOVANI Název materiálu:
Děti odsouzených rodičů
Klasifikace větných členů, rozbor věty jednoduché
Nikol Schinková 2.A Karel IV..
Reklamština Jak ji pochopit..
Občanské soudní řízení I.
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_24_Marie Terezie a Josef II.
Občanské soudní řízení I.
1. světová válka.
MATEŘSKÁ ŠKOLA Pardubice - Dubina, Erno Košťála 991
Slovní úlohy o společné práci − 3
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Každý den jsme trochu starší…
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jiřina Homolová
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, Knižní novinky Pozvánka do Městské knihovny

Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, Knižní novinky Darina Hamarová: Životem nekráčím sama Osud Danici je už deset let spjatý s bojem o život. Je jen na ní, jak tuto asi nejtěžší životní zkoušku zvládne. Ona se rozhodna postavit se jí čelem s nebývalou silou a humorem. Nepodléhá sebelítosti a ještě navíc dokáže pomáhat ostatním kolem sebe. Ljudmila Ulická: Zelený stan Ve stejném roce, kdy umírá J. V. Stalin, se ve škole setkávají tři přátelé, jejichž osudy se propletou do jednoho dlouhého a složitého příběhu. Mladí hrdinové začínají chápat pravou podstatu sovětského režimu, v jehož spravedlnost a správnost na počátku věří, a postupně se z nich stávají společenští vyděděnci.

Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, Knižní novinky Eve Makisová: Tymiánové dopisy Když Katerine zemře babička, zanechá jí po sobě záhadnou krabičku na koření, která obsahuje arménsky psané dopisy a deník. Katerine se vydává hledat své kořeny. Na Kypru potkává Aru, mladého Arména, jenž se jí stane průvodcem nejen po babiččině minulosti, ale i po současné kyperské arménské komunitě.Temné obrazy z období arménské genocidy vyvažuje srdečný humor a postavy, které vám přirostou k srdci. Simon Mawer: Provazochodkyně Zatímco spojenecké jednotky na jaře roku 1945 utahují smyčku kolem Berlína, objevuje se na scéně tohoto románu osamělá postava. Je to Marian Sutrová, se kterou její britští velitelé ztratili kontakt na podzim 1943, kdy v Paříži padla do rukou gestapa. Nyní je jednou z mála přeživších agentů Velitelství zvláštních operací. Provazochodkyně přináší napínavou a velmi propracovanou sondu do složitých motivů idealismu a odvahy těch, kteří nepřestali bojovat ani poté, co druhá světová válka dávno skončila.

Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, Knižní novinky Gilly Macmillan: Spálená obloha Rachel Jennerová zůstala na moment pozadu. Od té chvíle se její osmiletý syn Ben pohřešuje. Avšak co se vlastně onoho osudového odpoledne na jejich procházce v lese stalo?Rachel se zhroutí svět, navíc proti sobě poštve téměř celou veřejnost. Ani spolupráce s policií neprobíhá zrovna ideálně. Dny ubíhají a Rachel zjistí, že nikomu nemůže věřit. Dá se však věřit jí? Jiří Bílek: Vzestupy a pády Karla IV. Český král, zakladatel pražské univerzity a mnoha významných staveb, milovník umění, sběratel svatých ostatků, autor vlastního životopisu. Ale také ješitný panovník přesvědčený o své vyvolenosti a jedinečnosti, který svému nástupci zanechával nejen jedno z nejmocnějších evropských království, ale také zemi s řadou problémů, které byly důsledkem jeho vlády.

Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, Knižní novinky Veronika Hug: Scoodies – Pletení kapucových šál Není to šála, není to čepice, je to scoodie! Upleťte si i vy tento hebký trend a zachumlejte se – v knize najdete nejrůznější inspirace, ať již pro elegantní nebo pestrobarevné kapucové šály pro každou příležitost. Karel Franta: Čertoviny Vítejte mezi čerty! Půvabná kniha o různých podobách českého čerta. Do světa čertů a pohádkových postav vás zvou básničky oblíbeného rozhlasového moderátora, básníka a textaře Františka Novotného a nádherné ilustrace akademického malíře Karla Franty. Kniha obsahuje i pohádkovou abecedu.

Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, Knižní novinky Jarmila Dědková: Střípek nebe Anička je veselá a optimistická holka, hraje na klavír a zpívá, má plno kamarádů – a přesto se liší od jiných čtrnáctiletých děvčat. Prodělala několik operací, zemřel jí tatínek a ona se musí odstěhovat do města.Dokáže se vyrovnat i s dalšími ránami osudu? Pomůže jí pohledný Dominik, který se sám pere se životem? Hynek Klimek: Strašidlář – mezi námi ze záhrobí Vypravěčem tajuplných příběhů v záhrobním Strašidláři je starý havran. Není to ovšem havran jen tak obyčejný, původně totiž býval váženým občanem a dokonce městským radním. Proč a jak nabyl havraní podoby, zjistíte, když si přečtete jeho vyprávění. Dozvíte se od něj spoustu pozoruhodností o záhrobí. Některé z příběhů jsou dojemné, jiné hrůzostrašné, ale s duchy a kostlivci se dají zažít i historky docela veselé a zábavné.

Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, Knižní novinky Půjčovní doba: Oddělení pro dospělé Út8:00 – 12:0013:00 – 17:00 Čt8:00 – 12:0013:00 – 18:00 Pá 12:30 – 16:00 Oddělení pro děti Po7:00 – 8:00 13:00 – 17:00 St7:00 – 8:00 13:00 – 17:00 Hudební oddělení St7:00 – 12:0013:00 – 17:00 Děkujeme za Váš zájem o nové knihy a zveme Vás k návštěvě naší knihovny.