VYJMENOVANÁ SLOVA PO V Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Zemanová. Dostupné z Metodického portálu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vyjmenovaná slova V. Vyjmenovaná slova V Nauč se řadu vyjmenovaných slov: vy-vysoký-výt výskat-zvykat-žvýkat vydra-výr-vyžle povyk-výheň slova s předponou.
Advertisements

Vyjmenovaná slova V Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Český jazyk Vyjmenovaná slova po V Mgr. Renáta Slámová ZŠ Jenišovice
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
VYJMENOVANÁ SLOVA PO V ROZLIŠUJEME
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:3. ročník – Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Vyjmenovaná.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
ICT ČJ VS po V Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova Anotace:
TÉMA:VYJMENOVANÁ SLOVA PO V Vytvořila: Mgr
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ6_16 Sada DUMČeský jazyk 6 PředmětČeský jazyk Název materiáluVyjmenovaná slova po V – opakování formou.
Křížovky s VS po L III. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
VYJMENOVANÁ SLOVA. VYJMENOVANÁ SLOVA vy vydra vysoký výr výt vyžle výskat povyk zvykat výheň žvýkat vy - vý.
Křížovky s VS po B III. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Český jazyk Ročník :
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Dělení lomených výrazů
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Vyjmenovaná slova po V Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Anotace Opakování – jednoduché stroje Autor Dagmar K a isrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním. Schopnost vyhledávání informací.
PRÁVNÍ DOKUMENTY OBČANA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
VYJMENOVANÁ SLOVA PO M Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Zemanová. Dostupné z Metodického portálu
Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o zemské kůře, horninách a nerostech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
VYJMENOVANÁ SLOVA PO P Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Zemanová. Dostupné z Metodického portálu
VYJMENOVANÁ SLOVA PO Z Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Zemanová. Dostupné z Metodického portálu
VYJMENOVANÁ SLOVA PO B Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Zemanová. Dostupné z Metodického portálu
AnotacePracovní list k procvičení základních poznatků o zvuku AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova k.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
VYJMENOVANÁ SLOVA PO S Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Zemanová. Dostupné z Metodického portálu
AnotacePracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
V YJMENOVANÁ SLOVA PO L Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Zemanová. Dostupné z Metodického portálu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Anotace – Předložky místa on, in, under Anotace - Pracovní list k procvičení slovní zásoby předložek místa, tvoření vět s předložkami, překlad vět a spojení.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o zemské kůře, horninách a nerostech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Anotace Výklad, procvičení plynulého čtení s porozuměním, vlastní reprodukce textu a schopnost ukázat jednotlivé části na modelu. Autor Dagmar Kaisrová.
Anotace Výklad. Osobnosti československých prezidentů od 1. republiky po II. světovou válku Autor Vladimíra Mezerová Jazyk Čeština Očekávaný výstup Znalost.
AnotacePracovní list k procvičení znalostí o tepelných motorech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_05 _Vyjmenovaná slova po s, v, z Autor: Regina Byrtusová Předmět: Český jazyk Třída: 4.,5. ročník Šablona projektu: III/2.
Procvičování Jazyk a jazyková komunikace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název: VY_32_INOVACE_16_PROCVIČOVÁNÍ.
OBČANSKÝ PRŮKAZ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o zemské kůře, horninách a nerostech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Pracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích Autor
Anotace Prezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou českých mincí Autor Čekalová Sylva Jazyk Čeština Očekávaný výstup Vyjasnění pojmů.
Autor : Mgr. Ludmila Jakubcová Jazyk : Čeština
Pracovní list k procvičení základních poznatků o práci a výkonu Autor
Speciální vzdělávací potřeby - žádné -
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí n.M., Kollárova 1045
Mgr. Zbyněk Zeman, ZŠ a MŠ Staré Hobzí
Zvládnutí jednoduchých cviků s krátkou tyčí pro správné držení těla.
Zvládnutí jednoduchých cviků s krátkou tyčí pro správné držení těla.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola,
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA
K U F R Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Vyjmenovaná slova po V Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Dělení desetinného čísla desetinným číslem
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_196_ČJ3
Přesmyčky s VS po V Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Bečváry, okres Kolín Autor: Mgr. Simona Zalabáková Datum tvorby: Název materiálu: VY_32_INOVACE_16_VYJMENOVANÁ.
VY_32_INOVACE_12_Vyjmenovaná slova po V
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
ZLOMKY pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Transkript prezentace:

VYJMENOVANÁ SLOVA PO V Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Zemanová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Anotace Prezentace seznamuje žáky s pořadím vyjmenovaných slov po v a slov příbuzných. S pomocí krátkých, srozumitelných vět a obrázků vysvětluje význam vyjmenovaných slov. Autor Mgr. Marcela Zemanová Jazyk Čeština Očekávaný výstup Osvojení a procvičení vyjmenovaných slov po v a slov příbuzných. Správné doplnění i, í, y, ý a odůvodnění. Speciální vzdělávací potřeby Lehké mentální postižení Klíčová slova Vyjmenovaná slova po v Druh učebního materiálu Výukový materiál- prezentace Druh interaktivity Aktivita Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělávání Typická věková skupina let Celková velikost 898 kB

VYVYSOKÝVÝT VÝSKATZVYKATŽVÝKAT VYDRAVÝRPOVYK VÝHEŇ SLOVA S PŘEDPONOU VY-, VÝ-

VY Co jste viděli vy? Vy už jste se vrátili?

VYSOKÝ V dálce stojí vysoký strom. Vystoupali jsme do nadmořské výšky 1054 metrů.

VÝT Smečka vlků táhle vyje. Lesem se ozývá vlčí vytí.

VÝSKAT Děti radostně výskají. Vesele si zavýsknul.

ZVYKAT Nejsem zvyklý vstávat brzy. Už jsme si zvykli v našem novém domě.

ŽVÝKAT Zvířata přežvykují potravu. Vyplivni tu žvýkačku.

VYDRA Vydra říční je lasicovitá šelma. Vydra loví malé ryby.

VÝR Výr velký je naše největší sova. Viděl jsi už někdy výra?

POVYK Nepovykuj o přestávce! Pes vběhl mezi slepice a v tom nastal na dvorku povyk.

VÝHEŇ Kovář roztopil výheň. Bylo tam jako ve výhni.

SLOVA S PŘEDPONOU VY-, VÝ- Vyrábíme kvalitní výrobky. Sluníčko vychází nad lesem. Pes se vynořil z boudy.

SPRÁVNĚ DOPLŇ I, Í, Y, Ý Skok do v_še, pravidelný náv_k, slavný v_nález, zajímavé nov_ny, v_borný sýr, obrázek v_ra, nové v_dle, v_tá přátele, v_trvalá práce, radostně v_skat, na v_sočině, větrný v_r, prach v_ří, nová v_lka, v_sel na věšáku, pes v_je, v_sela mrkev, často tě v_dám, silná v_chřice, zajímavá pov_dka, v_v_klaný zub, v_soký strom, v_nikající v_sledky, dřevěné v_ko, známý v_nohrad, malá v_ska, v_bílit pokoj

SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ Skok do výše, pravidelný návyk, slavný vynález, zajímavé noviny, výborný sýr, obrázek výra, nové vidle, vítá přátele, vytrvalá práce, radostně výskat, na vysočině, větrný vír, prach víří, nová vilka, visel na věšáku, pes vyje, vysela mrkev, často tě vídám, silná vichřice, zajímavá povídka, vyviklaný zub, vysoký strom, vynikající výsledky, dřevěné víko, známý vinohrad, malá víska, vybílit pokoj

Zdroje: Polnická, Marie: Vyjmenovaná slova. Pracovní sešit pro 3. a 4. ročník, Nová škola, Brno ISBN Použité obrázky: http :// vyjmenovana-slova-po-v.html http :// vyjmenovana-slova-po-v.html