Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky poruch plochých střech.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 12Číslo.
Advertisements

Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_20-17 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 25 AnotaceDruhy.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad obkladů, jejich jednotlivých nářadí, postup.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů fólií k izolaci.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad zajišťování venkovních a štítových zdí.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky obor u tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení krovu sedlové střechy se stojatou stolicí.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 25 AnotaceSeznámení.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky oprav vnitřních a venkovních.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 02 Anotace.
Anotace Tento materiál je součástí tematického celku, který odpovídá ŠVP předmětu Materiály 3. ročníku oboru E/01 Tesařské práce. Slouží pro výuku.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie pokládání dlažeb.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad druhů nátěrových hmot, ředidel a jejich.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky poruch a oprav šikmých střech.
Mechanické vlastnosti dřeva - úvod VY_32_INOVACE_28_565 Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky jednoplášťových plochých střech.
Název školy Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuModerní.
Technologie – spojování materiálů – pevné rozebíratelné spoje – šroubové spoje.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Zasklívání oken. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Stavební výkresy CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_01
Jak předcházet chybám na stavbách z pohledu projektanta.
Dřevo VY_32_INOVACE_25_495 Dřevo
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Ing. Karel Sedláček, Ph.D., Isover
Venkovní omítky CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_06
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Poruchy stropů VY_32_INOVACE_27_537
Svislé zděné konstrukce
Vlastnosti stavebních materiálů
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Keramická krytina na šikmé střeše z pohledu tradice a dneška
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Dřevěná zednická koza CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_17
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
pracovní postup keramických stropů
Montáž střešních oken -
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Ocel VY_32_INOVACE_25_502 Projekt.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Požadavky na okna
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Stropy VY_32_INOVACE_02_021 Projekt.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje KOMÍNY VY_32_01_001_INOVACE Projekt.
Technické prostředky v požární ochraně
Kovové střešní krytiny
Základy plošné CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MA_ZP_05
Chemické vlastnosti technických materiálů
Nakládání s odpady CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MA_ZP_03
OSAZOVÁNÍ oken CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_05
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_32-14
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_32-07
VYPAŘOVÁNÍ SUBLIMACE Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_05_32.
Tkaniny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Ploché střechy Rozdělení jednopláštových plochých střech:
Název materiálu: VY_32_INOVACE_02_ZJIŠŤOVÁNÍ TRHLIN_S4
Zemní práce a zakládání staveb
Název materiálu: VY_32_INOVACE_12_JEDNODUCHÉ LEŠENÍ 2_Z2
WORD Tabulky - ohraničení
Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_IZOLACE PROTI RADONU_Z1
Klempířské práce Klempířské práce jsou nedílnou součástí každé kvalitní střechy. Aby střecha správně plnila svoji ochrannou funkci je potřeba klempířů.
Nestacionární šíření tepla: teplotní útlum a pokles dotykové teploty.
Lineární činitel prostupu
Šíření vodní páry v dvouplášťových konstrukcích.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám
ZPRŮMYSLNĚNÝ MONOLIT.
Transkript prezentace:

Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky poruch plochých střech.

Poruchy plochých střech:  Změna tvaru vlivem fyzikálních vlastností  Změna tvaru vlivem vlhkosti a par Vliv fyzikálních vlastností:  Velké změny teplot  Druh materiálu – plech, PVC, asfaltový pás  Barva – změny vlivem slunečního záření  Síla větru  Poloha tepelné izolace  Roční období Vliv fyzikálních vlastností:  Velké změny teplot  Druh materiálu – plech, PVC, asfaltový pás  Barva – změny vlivem slunečního záření  Síla větru  Poloha tepelné izolace  Roční období Změnami teplot se konstrukce střešní desky deformuje a praská. Řešením je dilatační spára.

Dilatační spáry:  Řeší problém se změnami rozměrů stropní desky vlivem teplot  U železobetonové desky plochých střech se dilatační spáry provádějí každých 10 až 15 metrů.  U tepelně izolační vrstvy betonové desky se dilatační spára provede každých 6 až 7,5 metrů.  Dilatační spáry se provádějí v povlakové vrstvě. Dilatační spáry:  Řeší problém se změnami rozměrů stropní desky vlivem teplot  U železobetonové desky plochých střech se dilatační spáry provádějí každých 10 až 15 metrů.  U tepelně izolační vrstvy betonové desky se dilatační spára provede každých 6 až 7,5 metrů.  Dilatační spáry se provádějí v povlakové vrstvě. Tepelná izolace:  Zabraňuje v zimě pronikání chladu a mrazu, v letním období zabraňuje vysokým teplotám  Umísťuje se na vnější straně konstrukce. Tepelná izolace:  Zabraňuje v zimě pronikání chladu a mrazu, v letním období zabraňuje vysokým teplotám  Umísťuje se na vnější straně konstrukce.

Účinky stavební vlhkosti a difúze par :  v konstrukci se nachází stavební vlhkost a vlhkost vzdušná  Při poruchách i vlhkost ze zatékání  Řešením jsou provětrávací kanálky s parotěsnou zábranou  Parotěsná zábrana je nepropustná folie na horní části nosné konstrukce, zabraňuje pronikání par dovnitř konstrukce Účinky stavební vlhkosti a difúze par :  v konstrukci se nachází stavební vlhkost a vlhkost vzdušná  Při poruchách i vlhkost ze zatékání  Řešením jsou provětrávací kanálky s parotěsnou zábranou  Parotěsná zábrana je nepropustná folie na horní části nosné konstrukce, zabraňuje pronikání par dovnitř konstrukce

Materiály používané k rekonstrukci plochých střech  Polystyren  Pěnový polyuretan  Minerální vlna  Pěnové sklo Materiály používané k rekonstrukci plochých střech  Polystyren  Pěnový polyuretan  Minerální vlna  Pěnové sklo Materiály používané k hydroizolaci – odolné vodě a teplotě, pružné, dlouhá životnost  Bitumenové pásy s ochranným posypem – natavitelné, samolepicí  Plastové pásy, PVC  Folie na bázi pryže – z kaučuku  Povlaky nátěrové, z tmelů z asfaltů Materiály používané k hydroizolaci – odolné vodě a teplotě, pružné, dlouhá životnost  Bitumenové pásy s ochranným posypem – natavitelné, samolepicí  Plastové pásy, PVC  Folie na bázi pryže – z kaučuku  Povlaky nátěrové, z tmelů z asfaltů

Oprava ploché střechy:  Jedním z řešení je vytvoření šikmé střechy – sklonité místo ploché, rovné Je to nákladnější řešení, Krovová konstrukce ze dřeva nebo vazníků Nebo ocelová konstrukce, krytina z plechů Oprava ploché střechy:  Jedním z řešení je vytvoření šikmé střechy – sklonité místo ploché, rovné Je to nákladnější řešení, Krovová konstrukce ze dřeva nebo vazníků Nebo ocelová konstrukce, krytina z plechů

Dodatečné opravy plochých střech:  Jsou pracné a nákladné  Nejprve je nutno zjistit příčinu a rozsah  Je-li porucha menšího rozsahu – odstraní se krycí vrstva, oprava se provede dle složení vrstev střechy, tepelná izolace se vymění, vodotěsná izolace se přelepí, případně na ni se připevní nová.  Porucha chybnou konstrukcí – pronikání par – oprava jen v místě mu krátkodobý účinek, řešením je výměna celého střešního pláště, případně vytvoření dvouplášťové střechy Dodatečné opravy plochých střech:  Jsou pracné a nákladné  Nejprve je nutno zjistit příčinu a rozsah  Je-li porucha menšího rozsahu – odstraní se krycí vrstva, oprava se provede dle složení vrstev střechy, tepelná izolace se vymění, vodotěsná izolace se přelepí, případně na ni se připevní nová.  Porucha chybnou konstrukcí – pronikání par – oprava jen v místě mu krátkodobý účinek, řešením je výměna celého střešního pláště, případně vytvoření dvouplášťové střechy

Použité zdroje: archiv autora

1.Vlivem fyzikálních vlastností – změnou teplot a vlivem vlhkosti a par 2.6 až 7,5 metrů 3.10 až 15 metrů 1.Vlivem fyzikálních vlastností – změnou teplot a vlivem vlhkosti a par 2.6 až 7,5 metrů 3.10 až 15 metrů