Cloud computing a ukládání dat Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti spolupráce a sdílení dat v cloudu
Advertisements

Využití cloudových služeb ve školství
Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
Bezpečnostní rizika mobilních zařízení Jak přijít o vše v jednom malém mobilu PhDr. Vojtěch Bednář.
Základy databázových systémů
1 Small Business Windows XP Professional Platforma pro zpracování zpráv (Messaging Platform) 6 září, 2001.
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Přínosy virtualizace a privátního cloudu
Přínosy a druhy počítačových sítí. Jednou z nejvýznamnějších technologií používaných v oblasti výpočetních systémů jsou již řadu let počítačové sítě.
INFORMATIKA 4_10_ HODINA 10. TÝDEN
Představení Office365 Břetislav Regner PROJEKT financovaný
HELPDESK Pomoc uživatelům s jejich IT problémy a zefektivnění práce servisních techniků.
Elektronická pošta Elektronická pošta ( ) je obdobou běžné pošty a umožňuje přijímat a distribuovat dokumenty v textové podobě na jednu nebo více.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Představujeme službu Samepage
Zlín - květen 2006 Regionální knihovní systém Clavius REKS firma LANius s.r.o.
M-Cloud.cz Groupwarové řešení pro malé a střední podniky.
Obor informační technologie
Aplikace VT v hospodářské praxi internetové technologie Ing. Roman Danel, Ph.D. VŠB – TU Ostrava.
Dotyková zařízení ve výuce ​ Aktivita B2 Ing. Libor Měsíček, Ph.D.
Google Apps Kateřina Macháčková EU peníze školám Základní škola Stříbrná Skalice, Na Městečku 69,
Sdílení obsáhlých souborů na webu Výpočetní technika.
Ing. František Hůlka lektor webináře pro ICT metodiky
Jazyk PHP Programovací jazyk PHP (Hypertext preprocessor) je skriptovací jazyk, který běží na straně serveru. KLIENT - SERVER Server posílá do vašeho počítače.
NAS NAS - Network Attached Storage NAS - Network Attached Storage Je to síťové datové úložiště, které bývá nejčastěji použito jako centrální úložiště dat.
David Šupita, Adam Řešetka, Petr Horák
Investujte do úspor. Zlepšete prodej a marketing Přehled o Vašich zákaznících, obchodních aktivitách a příležitostech – Kdokoliv kdykoliv ví o všem, co.
AJAX nejmodernější webová technologie… seminář pro učitele ZŠ a SŠ Mgr. Marek Osuchowski Ostravská univerzita © 2011.
Úvod do JavaScriptu JavaScript je p JavaScript je programovací jazyk, který se používá na webových stránkách. JavaScript je typu KLIENT - KLIENT To znamená,
Internet ale velmi výrazně slouží i pro komunikaci, přičemž jednoznačně nejpoužívanějším komunikačním prvkem je . Význam slova lze přeložit.
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
Informační a komunikační technologie 1.2 Operační systémy, aplikace Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor: Kadeřník,
Služby internetu obr.: 1. WEB  WWW – (World Wide Web), také pouze zkráceně web v doslovném překladu "světová rozsáhlá síť“, neboli celosvětová síť 
Technické řešení Mapových služeb Portálu veřejné správy Jiří Kvapil.
Zálohování a posílání fotografií Hrušková Markéta.
Úkol 1 - řešení týmové komunikace Promovaní inženýři (tým A, s út 12.45)
Disk Google. Google disk umožní uložení až 15 GB souborů zdarma, přístup k nim odkudkoliv, a spolupracovat s ostatními soubory můžeme na disk nahrát 0tevře.
Mgr. Milan Šimek. Počítačová síť je skupina počítačů spojených dohromady umožňující více uživatelům přistupovat k jedněm zdrojům, sdílet a využívat tatáž.
Posílání fotek Letecká pošta- První web ne který můžeme umístit velké množství fotek.
Přístup do IS z mobilních zařízení Tomáš Tureček Katedra Informatiky FEI VŠB-TU Ostrava.
Vzdálená správa Tomáš Kalný.
Práce v lokální síti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Zálohování dat Zoner cloud Webové úložiště fotografií. Virtuální disk. Zabezpečené přihlašovací údaje.
Úvod do počítačových sítí
Google Apps Martin Kotlík Brno, 12. květen 2015 Cloudová řešení 1.Cloudové řešení Apple 2.Cloudové řešení Microsoft 3.Cloudové řešení Google.
Office 365 Úvodní seznámení
Stanice v síti učební texty pro deváté ročníky ZŠ.
Moderní trendy využívání mobilních (dotykových) zařízení nejen ve výuce RNDr. Jan Krejčí, Ph.D.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Každý den se softwarovým právem 19.dubna 2016 JUDr. Jiří Matzner, Ph.D., LL.M. Advokátní kancelář MATZNER et al Anny Letenské 34/7, Praha 2
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA:III/2 TÉMATICKÁ OBLAST:Informační a komunikační technologie.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
Internet (služby Internetu, WWW) Služby Internetu WWW (World Wide Web) – dnes nejrozšířenější služba; spoustě lidí splývá s Internetem jako takovým WWW.
Pojmy internetu - test Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2013.
ÚVOD DO PŘEDMĚTU INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE. OPERAČNÍ SYSTÉM Je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti.
PIXLR − ONLINE GRAFICKÝ EDITOR (1) ANEB NEJLEPŠÍ VĚCI JSOU ZADARMO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslav Zavadil. Dostupné.
Internetová doména a její název Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování.
Pojmy internetu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2012.
Internetová doména, její dostupnost a registrace Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie,
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_034.ICT.34 Tvorba webových stránek – PHP technologie.
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Počítačové sítě.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastVzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.
IP adresa Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2012 Ročník2.
Office 365 a SharePoint Online na Filozofické fakultě UK
C# konzole – Vstup a výstup
CHARAKTERISTIKA INTERNETU
Koláž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Transkript prezentace:

Cloud computing a ukládání dat Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2012 Ročník2 Stručný obsahPrincip cloud technologií, ukládání dat do cloudu Způsob využitíS pomocí internetu se studenti seznámí s pojmem cloud computing. AutorMgr. Michal Mikláš KódVY_32_INOVACE_35_IMIK01

SLYŠELI jste někde? Uložil jsem si to do cloudu. - Google nabízí zdarma cloudové úložiště, když se tam zaregistruješ. - Mám to uloženo na „Skájdrajvu“ (často slýchaný počeštěný tvar termínu SkyDrive). - Já mám MacBook Pro a soubory si zálohuju přes DropBox. - Mám v cloudu Office kalendář a soubory.

Co je to cloud?

Princip cloud služeb (řešení) Cloud computing je systém služeb, které jsou poskytovány prostřednictvím serverů v internetu. Uživatelé mohou k těmto službám přistupovat zpravidla pomocí webového prohlížeče a používat je za předpokladu, že je jejich zařízení připojeno k internetu. Služby jsou často v základním rozsahu poskytovány zdarma a platí se až za nadstandardní požadavky klienta.

Služby Cloud computingu Jaké služby můžeme díky cloud computingu využívat? – Ukládání souborů Google disk SkyDrive Dropbox … – Využívání aplikací Office – Google Docs Grafika – Photoshop Online Management – Google calendar …

Google Disk (cloudové úložiště) (resp. GoogleDrive drive.google.com)drive.google.com Ukázka rozhraní

Google Docs (cloudové office řešení) docs.google.com docs.google.com

SKYDRIVE (cloud úložiště) skydrive.live.com (Microsoft) skydrive.live.com Ukázka rozhraní

VÝHODY A NEVÝHODY CLOUD SLUŽEB

VÝHODY A NEVÝHODY UKLÁDÁNÍ DAT DO CLOUD ÚLOŽIŠTĚ (ŘEŠENÍ) + Soubory mohu mít kdekoliv k dispozici. + Aplikace zdarma k použití bez licencí (Google Docs). + Aplikační operace probíhají na vzdáleném počítači – často mi tedy stačí doma relativně slabé PC. + Na dokumentech mohu spolupracovat s dalšími lidmi (nebo jim poskytnout své soubory). + Organizace času – např. Google kalendář.

NEVÝHODY UKLÁDÁNÍ DAT DO CLOUD ÚLOŽIŠTĚ (ŘEŠENÍ) - Nemám připojení k internetu (nebo jen pomalé vzhledem k velikosti souborů). - Server (cloud) má výpadek (problém s připojením na trase, závada systému). - Data nemám pod kontrolou – leží někde na nějakém vzdáleném stroji a nevím, kdo s nimi může manipulovat (citlivé firemní dokumenty, smlouvy, know-how, …).

OTÁZKY Co je to cloud úložiště? Jaké služby může poskytovat cloud computing? Jaké jsou výhody/nevýhody cloud computingu?

DALŠÍ ČTENÍ cloud/ cloud/ jeste-pouzivate-flashdisk-video/sc-3-a /default.aspx jeste-pouzivate-flashdisk-video/sc-3-a /default.aspx