Název školyZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školyKomenského 305, Zlonice Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/21.3655, Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_04_01_10.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín ŠPANĚLSKO 1.
Advertisements

GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA
Španělsko oficiálně : Španělské království
Autor materiálu: Mgr. Jaromír Dümler Datum vytvoření: Listopad 2012
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 23- Španělsko
Španělsko a Portugalsko Z_118_Evropa_Španělsko a Portugalsko
Program Leonardo da Vinci – projekt mobility
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Španělsko a Portugalsko
STÁTY JIŽNÍ EVROPY a ITÁLIE.
Obrázky ze světa poznávačka autor: Mgr. Jana Mikešová
JIŽNÍ EVROPA.
Španělsko a Portugalsko Autor: Mgr. Jana Kalandrová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ Název.
Španělské království.
Střední Amerika Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Španělsko.
Peter Gabaĺ – 5.A.
Španělsko hymna.
VY_32_INOVACE_ZCR_683 Ročník:4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Tematický okruh:Evropa Téma:Španělsko – pracovní list řešení Jméno autora:Mgr.
STÁTY PYRENEJSKÉHO POLOOSTROVA
Španělsko (Jižní Evropa) Autor: Mgr. Marian Solčanský Gymnázium K. V. Raise, Hlinsko, Adámkova , leden.
Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_345.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Středomořské země Řecko - Atény Portugalsko - Lisabon Itálie - Řím Španělsko.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_š0_03.
ANOTACE Materiál je určen k získání poznatků o jižní Evropě. V první části si žáci vytvářejí základní přehled o celé oblasti – o krajině, hospodářství.
VY_32_INOVACE_07-53 Ročník:VIII. ročník Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Vzdělávací obor:Zeměpis Tematický okruh:Evropa Téma:Evropa – Jižní Evropa (Španělsko,
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_š04_s01_01.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_š12_s01_01.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_001_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
VY_32_INOVACE_07-54 Ročník:VIII. ročník Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Vzdělávací obor:Zeměpis Tematický okruh:Evropa Téma:Evropa – Jižní Evropa (Itálie,
Název školyZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školyKomenského 305, Zlonice Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_04_01_11.
ŠPANĚLSKO. něco o Španělsku ● Rozloha: km² ● Hlavní město: Madrid ● Počet obyvatel: mil ● Úřední jazyk: španělština, katalánština ●
VY_32_INOVACE_07-41 Ročník:VIII. ročník Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Vzdělávací obor:Zeměpis Tematický okruh:Evropa Téma:Evropa – poloha, rozloha,
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_261 _Španělsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada: Státy Evropy1 Ověření ve výuce: Třída:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Španělské království Téma: Česká republika jako součást Evropy.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_12C_03_Španělsko Téma:
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_023_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR:Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_ŠPANĚLSKO ROČNÍK: 8. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda VZDĚLÁVACÍ.
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_19 Autor: Marcela Holíková Anotace: Tento výukový materiál slouží k výuce a procvičování zeměpisu na základní škole. Zeměpis –
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_04_01_07.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_š04_s01_02.
Katalánsko – severovýchodní Španělsko
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jitka Havránková
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá
Téma (název prezentace) Autor Metodický popis (anotace)
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Téma (název prezentace) Autor Metodický popis (anotace)
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
NÁZEV ŠKOLY: AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_ TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Téma (název prezentace) Autor Metodický popis (anotace)
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
VY_32_INOVACE_Z Evropa Autor: Mgr
Projekt Já, Evropa ZŠ Protivín Španělsko Vojtěch Branštýl
Světadíly Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Jižní Evropa Slunečný jih Evropy.
Předmět: Zeměpis Ročník: 8.
Autor: Mgr.Lenka Preisová
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Španělsko Turza lubor 4.a.
Vypracovala: Veronika Zedníčková, CR3
Transkript prezentace:

Název školyZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školyKomenského 305, Zlonice Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_04_01_10 PředmětVlastivěda Téma (název prezentace)Cestujeme po Španělsku AutorMgr. Světlana Kopecká Metodický popis (anotace) pro 5.ročník ZŠ -Interaktivní seznamování s Evropskými státy -Materiál je prokládán videoukázkami, interaktivními prohlídkami, fotografiemi -Interaktivní slepá mapa – jména evropských států -Je možné použít pro samostatnou práci žáků, každý žák může čerpat poznatky podle zadání od učitele a pak předat spolužákům -Na konci prezentace- vědomostní kvíz hravou formou

Str. 2 – metodický pokyn Str. 3 – vysvětlivky symbolů Str. 4 - video – seznámení se státem (3:24 minuty) Str. 5 – přehled o daném státě – možné použít jako výpisky do sešitu Str. 6 – interaktivní mapka států Evropy – lze využít k nácviku nebo ke zkoušení – po kliknutí na ikonku se objeví název státu Str. 7 – Kanárské ostrovy – podle čeho se jmenují Str. 8 – když se řekne Španělsko – charakteristika Str. 9 – interaktivní mapka Španělska – po kliknutí na informační ikonu se otevře stránka, která dané místo přibližuje /odkazy na stránky s fotografiemi, virtuálními prohlídkami, portály pro získávání dalších informací/ Str. 10 – mapka Španělska - města Str. – – stránky, na které nás odkazuje str. 8 – jednotlivé ikonky /viz. vysvětlivky na str. 3/ Str. 18 – zajímavá videa a foto – prokliky na internet – klikat na obrázky Str. 19 – kvíz – klikni na správnou odpověď (pokud odpověď nebude správná, tak zmizí. Pokud bude správná, zvýrazní se a zmizí odpovědi nesprávné) Str. 21– použité zdroje Metodický pokyn

Znamená: podívej se na video Znamená: otevři virtuální prohlídku Znamená: prohlídni si další foto Znamená: poslechni si ukázku Pokud narazíš na různé ikonky smajlíků a značek, klikni na ně a chvilku čekej (musíš být připojený na internet, aby to fungovalo) Znamená: zapisuj si, pracuj, zjišťuj informace Znamená: vrať se na mapu Znamená: klikni pro další informace Znamená: skončil jsem práci, chci dál

Pyrenejský poloostrov V 15.století zámořské objevy - Kryštof Kolumbus – objevení Ameriky členem EU euro Kanárské ostrovy španělština Baleárské ostrovy hlavní město Madrid Přístup ke Středozemnímu moři a Atlantskému oceánu Řeka Ebro, Tajo

A F R I K A Sicílie Sardinie Mallorca Menorca Ibiza Formentera Korsika

Kanárské ostrovy Pokuste se uhodnout, podle čeho dostaly ostrovy název Podle ptáčků – kanárků, kteří tam žijí Podle velkých psů, kteří ostrovy hlídali Klikni a uvidíš

Když se řekne Španělsko Corrida – býčí zápasy Dovolená, pláže Flamengo - tanec Paela – mořské plody, rýže, toreador Olivy, citrusy

Málaga Málaga je přístavním městem na jihu Španělska. Ve městě se nachází největší španělské letiště, přístav a univerzita. Díky příjemnému podnebí je Malaga jedním z nejoblíbenějších turistických destinací Iberijského poloostrova. Narodil se zde malíř Pablo Picasso. Málaga je přístavním městem na jihu Španělska. Ve městě se nachází největší španělské letiště, přístav a univerzita. Díky příjemnému podnebí je Malaga jedním z nejoblíbenějších turistických destinací Iberijského poloostrova. Narodil se zde malíř Pablo Picasso.

Roku 1992se v Barceloně konaly olympijské hry. Barcelona aquarium Po Madridu je druhým největším španělským městem. Působil zde architekt Gaudí. K nejznámějším dílům Gaudího patří chrám Sagrada Familia, symbol města a mistrovské dílo, které dodnes není dokončeno Po Madridu je druhým největším španělským městem. Působil zde architekt Gaudí. K nejznámějším dílům Gaudího patří chrám Sagrada Familia, symbol města a mistrovské dílo, které dodnes není dokončeno

Park Guell Sagrada Família

Sevilla - přístav Sevilla je kulturní centrum jihu Španělska, leží na řece Guadalquivir a je hlavní město stejnojmenné provincie a celé Andalusie. Po objevení Ameriky roku 1492 Kolumbem se Sevilla stává jediným přístavem ve Španělsku, odkud můžou vyplouvat lodě do Nového světa a jediným přístavem, kam můžou být dováženy suroviny z Ameriky. Sevilla je kulturní centrum jihu Španělska, leží na řece Guadalquivir a je hlavní město stejnojmenné provincie a celé Andalusie. Po objevení Ameriky roku 1492 Kolumbem se Sevilla stává jediným přístavem ve Španělsku, odkud můžou vyplouvat lodě do Nového světa a jediným přístavem, kam můžou být dováženy suroviny z Ameriky.

Valencia

Madrid hlavní město

Malorca Největší ostrov Španělska

Podívej se do býčí arény flamengo Antonio Gaudí a jeho architektura corrida Kytara španělka Podívej se ještě na tyto zajímavosti Klikej na obrázky

ostrov patřící ke Španělsku Sicílie Krym Malorca Ve kterém španělském městě byly olympijské hry Vatikán Benátky Barcelona Slavný malíř – kubistické obrazy Pablo Picaso Tizian Leonardo da Vinci Hlavní město Španělska Madrid Barcelona Sevilla Španělský architekt – Sagrada Família Mozart Gaudí Straus Co je to flamengo? Široká sukně Flanelová látka tanec Vyzkoušej své vědomosti – klikni na správnou odpověď

Použité zdroje: Str. 1 - LIUZZO, David. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Vlajka - FAJARDO, Pedro A. Gracia. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Kanárské ostrovy - satelitní snímek - DESCLOITRES, Jacques; MODIS RAPID RESPONSE TEAM; NASA/GSFC. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Paela - AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Geologická mapa Španělska - AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Geografická mapa Španělska - CAPTAIN BLOOD. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Barcelona koláž - MÜLLER, Frank. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Prk Guell - RAPOMON. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Sevilla - DILIFF; EMDEE; ANUAL a kol. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Málaga - WERNER, Manfred; EMDEE; ANUAL a kol. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Madrid - NOTSUREIFSRS a kol. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: