Třídění odpadů JAK NA TO?!. Proč třídit odpady Protože je důležité, by se použitelné suroviny dál používali. Protože je důležité, by se použitelné suroviny.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Interaktivní cesta Moravským krasem přes Pálavu a Brno,
Advertisements

ODPADY.
Vyrobila 8. třída ZŠ Pustiměř
Řešení komunálního odpadu v městech a obcích
TŘÍDĚNÍ ODPADU Nožičková Monika.
Třídění odpadu Sabina Kotlárová.
Monitorování výuky odborných předmětů
MÁ TO SMYSL.TŘIDTE ODPAD!
Logo.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Perspektivy ve zpracování anorganických odpadů
Změní „černobylské“ děti postavení k třídění odpadu?
TŘÍDĚNÍ ODPADU.
OZP-komplet.pptGEOtest Brno a.s.1 Vlivy na životní prostředí Znečištění ovzduší Znečištění povrchových a podzemních vod Znečištění půdy Vliv nebezpečných.
TONDA OBAL NA CESTÁCH nás opět navštívil. Pamatujeme si z loňského roku co kam patří?????
Odpady ( environmentální příručka – 5.ročník )
CESTA ODPADŮ Start: město Horšovský Týn.
KAM S NÍM ? prezentace nového soutěžního systému
Jak třídit odpad - prezentace
Nebuďte líní: Třiďte odpad!!!
1. Minimalizace 2. Třídění a recyklace 3. Odstraňování Vypořádávání se s odpady zpět znovu 2.
Odpady.
Jeden z největších globálních problémů je ohromná produkce odpadů. Ve velké většině je tento odpad nevyužit a končí na skládkách. Spousta odpadu by ale.
Třídění odpadu V domácnosti. Každý moderní člověk třídí odpad a s novými pomocníky na třídění do domácnosti to jde jedna radost. Poradíme vám jak třídit,
Jak je to s odpady ?.
Odpadové hospodářství
Jak třídit odpad.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Životní prostředí a domácnost
Téma: ODPAD A RECYKLACE Motto: Recyklace - má to smysl?
Proč se zabývat odpady?. Obec § Legislativa EU, stát Hygienické odstranění odpadu Spokojenost občana (voliče) Proč Za co Výběr poplatky od občanů Snižovat.
Výroba a recyklace papíru
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
SBĚRNÝ DVŮR ČESKÁ TŘEBOVÁ
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec Anotace ICT 2 _ 1/59 Prezentace seznamuje žáka s principy zdravého bydlení a vlivem.
Problematika odpadních PET láhví Martin Fišer. Dlouhodobá předpověď spotřeby PET v Evropě V ČR se v roce 2000 uvedlo na trh cca t PET láhví (200.
Název Recyklace PET Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo 8
DEN ZEMĚ TEST.
HYPOTÉZY. V obci je dostatek kontejnerů na tříděný odpad.
TŘÍDĚNÍ ODPADU JAK SPRÁVNĚ TŘÍDIT.
TŘÍDĚNÍ ODPADU Vypracovala: Brychtová Markéta, SP/TE Učo:123831
Recyklace MU PŘF 2 DOPLNĚK RECYKLACE TERMOPLASTŮ, TERMOSETŮ A PRYŽÍ RNDr. Ladislav Pospíšil, CSc
Recyklace VUT FCH 2 DOPLNĚK RECYKLACE TERMOPLASTŮ, TERMOSETŮ A PRYŽÍ RNDr. Ladislav Pospíšil, CSc
Barbora Látalová, Tomáš Pavlík,
Recyklační hra.
Předcházení vzniku odpadu Úloha NNO Milan Havel – sdružení Arnika.
PAPÍR Jak a proč třídit PAPÍR Mgr. Lukáš Kučera Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Problematika třídění a likvidace odpadů. Zásady domácí ekologie.
AnotacePrezentace k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji vědomostí z oblasti eviromentální výchovy o správném třídění odpadů. Je určeno pro práci.
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_16.
Recyklace Umíte vysvětlit význam tohoto slova? -nakládání s odpadem, které vede k jeho dalšímu využití - jde o opakované (cyklické) uvedení materiálu.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Dana Motyčková ČísloVY_32_Inovace_3322 NázevTřídění odpadu Téma hodinySuroviny. ekologie PředmětPrvouka.
Třídíme se zvířátky Autorky: Michaela Mikolášová Nikola Smyčková Tereza Mžiková Jubilejní Masarykova ZŠ Sedliště.
ElElektro odpadad Plast Papír Sklo Pravidla hry Nebezpečný.
TŘÍDĚNÍ ODPADU VY_32_INOVACE_2C_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_16.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
TŘÍDÍME ODPADY VY_32_INOVACE_19_03 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu VY_32_INOVACE_15_Třídění odpadu.
Předmět: Prvouka Ročník: 1. – 3. Tematický okruh: Místo, kde žijeme Název učiva: Třídění odpadů Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním.
Pořadové číslo projektu: 4247/21/7.1.4/2011 Číslo šablony: VY _32_INOVACE_ENV_14.
Výroba Papíru Jan střída
Obor: Elektrikář Ročník: 1. Vypracoval: Bc. Svatopluk Bradáč
Třídění odpadů,recyklace
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Otestujte své vědomosti o odpadech test má 30 otázek, zelená značí správnou odpověď, červená špatnou odpověď, odpovědi jsou odlišené i zvukově.
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Člověk a jeho svět Chování v přírodě.
Transkript prezentace:

Třídění odpadů JAK NA TO?!

Proč třídit odpady Protože je důležité, by se použitelné suroviny dál používali. Protože je důležité, by se použitelné suroviny dál používali. Protože třeba majitelé domácích popelnic v rodinných domcích můžou díky tomu ušetřit za odvoz odpadů, protože za třídící kontejnery nemusí platit. Protože třeba majitelé domácích popelnic v rodinných domcích můžou díky tomu ušetřit za odvoz odpadů, protože za třídící kontejnery nemusí platit. Protože životní prostředí máme jen jedno a je potřeba ho chránit. Protože životní prostředí máme jen jedno a je potřeba ho chránit. Protože … a vaše návrhy? Protože … a vaše návrhy? Inspirovat se můžete třeba tady Inspirovat se můžete třeba tady

Moje návrhy: Sežeňte si o tématu co nejvíc informací!!! Sežeňte si o tématu co nejvíc informací!!! Zajímejte se o své okolí a nebuďte lhostejní!!! Zajímejte se o své okolí a nebuďte lhostejní!!! Pořiďte si domů nádoby na třídění!!! Pořiďte si domů nádoby na třídění!!!

Jak třídit odpady Začeňte doma a pořiďte si oddělené nádoby na třídění odpadů. Začeňte doma a pořiďte si oddělené nádoby na třídění odpadů. Nebojte se oslovit svou obec a kontejnerů na tříděný dopad se dožadovat. Nebojte se oslovit svou obec a kontejnerů na tříděný dopad se dožadovat. Jděte svému okolí příkladem. Jděte svému okolí příkladem. Je potřeba vědět, co, v jaké podobě a do jakých kontejnerů patří. Je potřeba vědět, co, v jaké podobě a do jakých kontejnerů patří. Nevhazujte do kontejnerů znečištěný papír, koneckonců ani plasty. Nevhazujte do kontejnerů znečištěný papír, koneckonců ani plasty. Kovy, oděvy, použitá elektronika, to všechno vyžaduje zvláštní nádoby, případně odvoz přímo do sběrného dvora, někdy je proto lepší na třídění pamatovat s předstihem. A třeba pro použité spotřebiče si včas zajistit odvoz. Kovy, oděvy, použitá elektronika, to všechno vyžaduje zvláštní nádoby, případně odvoz přímo do sběrného dvora, někdy je proto lepší na třídění pamatovat s předstihem. A třeba pro použité spotřebiče si včas zajistit odvoz. Zmapujte si ve svém okolí nejenom kontejnery, ale i nejbližší sběrné dvory. Zmapujte si ve svém okolí nejenom kontejnery, ale i nejbližší sběrné dvory. Myslete na to, že prošlé léky mohou být zdraví a životu nebezpečné a noste je do lékárny! Myslete na to, že prošlé léky mohou být zdraví a životu nebezpečné a noste je do lékárny! Vyhýbejte se třídění znečištěných a jinak znehodnocených surovin, na místo pomoc přiděláváte práci jiným lidem a zhrošujete možnost využití těch surovin, které se ocitnou pohromadě s těmi vašimi. Vyhýbejte se třídění znečištěných a jinak znehodnocených surovin, na místo pomoc přiděláváte práci jiným lidem a zhrošujete možnost využití těch surovin, které se ocitnou pohromadě s těmi vašimi.

Nejčastější mýty o třídění odpadu Uzávěry a etikety z PETek se musí odstranit. Uzávěry a etikety z PETek se musí odstranit. V některých experimentálních případech se zkouší třídění i tímto způsobem, tj. že se oddělují i vršky. S tím se ale jen tak nesetkáte. Při drcení a praní materiálu PET jsou tyto příměsy odstraněny. Tažte vhazujte sešláplé PETky do kontejneru i s uzávěry. V některých experimentálních případech se zkouší třídění i tímto způsobem, tj. že se oddělují i vršky. S tím se ale jen tak nesetkáte. Při drcení a praní materiálu PET jsou tyto příměsy odstraněny. Tažte vhazujte sešláplé PETky do kontejneru i s uzávěry.  kelímky od jogurtů se musí vymývat Slabé zůstatky určitě nevadí. Plasty se při recyklaci perou právě proto, aby se nečistot zbavily. Slabé zůstatky určitě nevadí. Plasty se při recyklaci perou právě proto, aby se nečistot zbavily. Tento papír je recyklovaný a tento není Tento papír je recyklovaný a tento není Valnou část suroviny pro papírny představuje sběrový papír (až polovinu vstupní suroviny při výrobě papíru). Většina papíru je proto vlastně recyklovaná, ať už ho tak výrobce označuje, nebo ne. Valnou část suroviny pro papírny představuje sběrový papír (až polovinu vstupní suroviny při výrobě papíru). Většina papíru je proto vlastně recyklovaná, ať už ho tak výrobce označuje, nebo ne.

Nashledanou