Školní řád. Žáci mají právo na ochranu před fyzickým a psychickým násilím a nedbalým zacházením na svobodu ve výběru kamarádů na volný čas a přiměřený.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Režim práce s mladým koněm
Advertisements

ŠIKANA Co je šikana, její druhy Občanská výchova Milan Šimek.
ODKLAD POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY
Naše škola Třída O3 Jindřichův Hradec  Naše škola sídlí v krásném městě-v Jindřichově Hradci.
Využití znalostí ze zkoušek ECDL v projektovém dnu.
1)seznámit s výstupy učitelské porady 2)připomenout loňskou změnu týkající se kouření 3)zdůraznit změnu týkající se max. počtu absencí a jejich omlouvání.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
v 1. ročníku Praktické školy jednoleté
Vyučovací předmět Počítače Seznámit žáky s moderní informační a komunikační technologií a poznat její možnosti - PC, internet, mobilní telefon Umožnit.
práce učitele pohledem učitele
LOGOPEDICKÁ INTERVENCE
Zvláštnosti ekonomických předmětů z hlediska jejich zařazení do rozvrhu hodin ©prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
DŮVOD SDĚLENÍ  Vyskytují se nesprávné postupy při řešení absence žáků ve vyučování  Základní školy vznesly opakovaně požadavek na zpracování postupu.
Plánování ve škole. Obsah právní předpisy výuka a vzdělávání žáků / studentů prevence negativních jevů mimoškolní aktivity administrativní záležitosti.
SLOVESA Slovesa nám vyjadřují DĚJ. Co mohou dělat osoby, zvířata a věci. Ptáme se na ně otázkou: „CO DĚLÁ….?“ Označujeme je číslem 5. U sloves určujeme.
UMĚNÍ UČIT SE Mgr. Michal Oblouk. UČENÍ  měli bychom: a)zjistit, jaký způsob učení nám nejvíce vyhovuje a používat ho b)uvědomit si, že je důležité procvičování.
De Berkenschutse = Škola pod ochranou bříz -určená pro žáky s epilepsií a autismem Přes 400 žáků.
ŽIVOT VE ŠKOLE - I VE ŠKOLE S PRAVIDLY
Masarykovo gymnázium.
Šikana Zdroj: .
97.1 Omluvenka Jdu k zubnímu lékaři. Zúčastním se soutěže.
Bakaláři - žákovská knížka
VE ŠKOLE Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_681_2TR_PRV Autor: Mgr. Jana.
Místo, kde žijeme – škola
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Den ve škole Hrát Cíle: - Nedostat poznámku - Nemít problém - Nedostat špatnou známku Autoři.
Třídní schůzky 8. prosince A
Každodenní chod školy S čím za kým. Struktura školy Vedení školy (ředitel, zástupci ředitele) Sekretářka (hospodářka) školy Vedoucí předmětových sekcí.
RIZIKOVÉ CHOVÁNÍ VE ŠKOLE
EKONOMIKA.
Začínáme besedou na téma Co s odpadem a zkoušíme recyklaci papíru Touto besedou nás provázel pan učitel Jan Kopřiva. Naučili jsme se tu i papír vyrobit.
MASARYKOVO GYMNÁZIUM VSETÍN
Střední zdravotnická škola Mostecká Tábor DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Mgr. Kateřina Lojdová - nejčastější organizační forma výuky - učitel souběžně a přímo vyučuje větší skupinu žáků (třídu, skupinu,
Škola.
Vendula Slámová Markéta Otáhalová Jitka Wagenknechtová
 Respektují individuální zvláštnosti žáků, rozvíjí kladné mezilidské vztahy.  Učí žáky logicky uvažovat, pracovat ve skupině, používat moderní metody.
ZÁŠKOLÁCTVÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Mgr. Zdeněk Nosek ředitel školy Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/ Podpora zdravého životního.
Žákovská samospráva “Žák není nádoba, jež se má naplnit, ale pochodeň, která se má zapálit.“ - Sokrates ŠKOLSKÝ PARLAMENT.
TŘÍDNÍ SCHŮZE 7. září Program Školní řád a pravidla hodnocení 2015/16 Úprava začátku a konce odpolední výuky Plná moc Výběr střední školy a přijímací.
Výsledky dotazníkového šetření mezi rodiči dětí MŠ Lichnov rozdáno bylo 35 dotazníků, návratnost 16 dotazníků (45,7 %)
ZÁŠKOLÁCTVÍ.  Záškoláctví je jedním ze závažných problémů, které musí školství řešit.
Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova 1045 Autor: Jana Brákorová Název : VY_32_INOVACE_14/17_Vztahy ve škole Téma:Vztahy ve škole Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Práva dítěte a jejich ochrana. Mezi lidská práva patří také práva dítěte. Lidé z mnoha zemí se domluvili na tom, která práva mají mít děti. Shodli se.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s. AUTOR: Mgr.Dorota Šáchová NÁZEV: VY_32_INOVACE_145_NÁŠ SVĚT_ŠKOLNÍ ŘÁD TEMA: Školní řád.
PRACOVNÍ DOBA VY_32_INOVACE_2_1_5 PRACOVNÍ DOBA Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace Gymnázium a Střední odborná.
Školní řád 2016 – 2017 stručný výpisek. Povinnosti žáků bod 2 řádně docházet do školy a řádně se vzdělávat plnit pokyny pedagogických pracovníků nosit.
Projekt: Výuka v přírodě, číslo: CZ01_KA101_022796
STRATEGIE ROZVOJE ŠKOLY
Třídní schůzky T4
Práva a povinnosti žáků
Projekt: Výuka v přírodě, číslo: CZ01_KA101_022796
LOGOPEDICKÁ ODBORNÁ PÉČE
Třídní učitel Mgr. Zdeněk Bažant
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_07_PRVOUKA
Třídní schůzky T4
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Třídní schůzka 3.A
VY_32_INOVACE_48_Život ve škole – umění se učit
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Studenti, vítejte! Jméno učitele.
Školská sociální práce
Vítejte milí žáci/studenti!
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Základní lidská práva TÉMA:
Anglický jazyk Bc. Renata Fehérová 
Druhý stupeň malotřídně
Školní vzdělávací program
Transkript prezentace:

Školní řád

Žáci mají právo na ochranu před fyzickým a psychickým násilím a nedbalým zacházením na svobodu ve výběru kamarádů na volný čas a přiměřený odpočinek a oddechovou činnost odpovídající jeho věku na ochranu před návykovými látkami, které ohrožují jeho tělesný a duševní vývoj v případě nejasností v učivu požádat o pomoc vyučujícího jestliže se žák cítí z jakéhokoliv důvodu v tísni, má problémy apod.,může požádat o pomoc či radu třídního učitele, učitele, výchovného poradce či jinou osobu na rovnoměrné rozvržení písemných zkoušek.

Školní docházka Žák chodí do školy pravidelně a včas podle rozvrhu hodin. Nepřítomnost žáka ve škole je třeba omlouvat vždy písemně, prostřednictvím omluvného listu v žákovské knížce. Po příchodu do učebny se žáci připravují na vyučování. V 7:30 jsou všichni žáci ve třídě. Začátek vyučování je v 7:35 hod. Po zvonění sedí všichni žáci v lavicích. O přestávkách je žákům dovoleno se volně pohybovat ve třídě nebo na chodbě v poschodí. Je zakázáno zbytečně se zdržovat na schodišti a na záchodech. Po chodbách a hlavně po schodišti žáci chodí pomalu, neběhají. Během přestávek není žákům dovoleno opustit školní budovu.

Jak bychom jsme se měli chovat ve škole Dělat domácí úkoly Učit se do jednotlivých předmětů Měli bychom se respektovat Měli bychom třídit odpad Pomáhat si navzájem Dodržovat školní řád Poslůchat učitele Ve třídě mluví vždy jeden Vždy když dojde učitel do třídy postavíme se Do hodiny by jsme měli chodit včas a když nepřijdeme včas tak se omluvíme Zdravíme učitele O přestávce se chovat slušně na chodbě Na záchodech se musíme chovat slušně

Jak bychom se neměli chovat ve škole Neplivat po učitelích Nemlátit se ve škole Neběhat po chodbách Nedávat učitelkám pusu Nesjíždět zábradlí Nepomlůvat se Nejíst v hodinách Nenadávat si Nehrát na mobilu v hodině Nekrást ve škole Nepohazovat odpadky po škole Neničit majetek školy

Jak bychom se měli chovat venku Nepohazovat odpadky Zdravit lidi Neničit předměty okolí Nemluvit vulgárně Nechovat se hlučně Neužívat návykové látky Nekrást (nečórovat) cizí majetek Nebrat si nic od cizích lidí Neničit přírodu

KONEC