Vztahy a pravidla soužití - škola. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, 348 02, příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3 AUTOR: Mgr. Miroslava Šerá DATUM VYTVOŘENÍ: září 2011 NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_Fyzika_6.ročníku.
Advertisements

N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Právní řád ČR a právní ochrana občanů N á zev sady: Výuka občanské nauky.
Kamarádství, přátelství. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět.
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_46_Člověk a společnost.
ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV : VY_32_INOVACE_26_11_Z9_Skála AUTOR : Mgr. Aleš Skála TÉMA : Zemědělská výroba Základní škola Libina, příspěvková.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor: Simona Lehrausová Datum/období: Podzim 2013 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_26_Státní rozpočet Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Význam a funkce rodiny TÉMA SADY: Občanská výchova.
Základy duševní hygieny. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_26_02_Z9_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: Dělení zemí podle vyspělosti Základní škola Libina,
Mgr. Michal Oblouk.  chceme-li žít ve společnosti, musíme přijmout předem stanovená pravidla, která vymezují hranice lidského soužití  rozlišujeme 3.
VY_32_INOVACE_Roz_III_17 Práva a povinnosti členů rodiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_21_09_Z6_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála Základní škola Libina, příspěvková organizace, Libina.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_7_11_test, osobnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
Celistvost lidského organismu. Šablona : V/2 Sada: 2/36 Ověření ve výuce: Třída: 5 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové.
Pokus o sjednocení Německa. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Člověk a společnost – Pokus o.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Počátky průmyslové revoluce v českých zemích
Název vzdělávacího materiálu
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Pražské červnové povstání
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název projektu: Moderní škola
Venkovské osídlení AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Romantismus.
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_09 sociální role
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
MEZILIDSKÁ KOMUNIKACE II.
Bez vody není život AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Přírodní zdroje na Zemi
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Po čem šlapeme AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
HMOTNOST Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_05_29.
Mezinárodní migrace AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Mapa AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_21_05_Z6_Skála
Různé podmínky života na Zemi
Přírodní krajiny - test
ČESKO-SUROVINOVÉ ZDROJE
Franz Schubert AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Rozdělení zemí podle vyspělosti
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
NÁZEV: VY_32_INOVACE_23_07_Z7_Skála TÉMA: Tichý oceán
Revoluce ve Francii
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Práva a povinnosti členů rodiny
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_35
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Proč se střídají roční období
NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_11_Z7_Skála TÉMA: Atlantský oceán
Oktáva f1, g1, a1.
Transkript prezentace:

Vztahy a pravidla soužití - škola

ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce– Vztahy a pravidla soužití – škola. NÁZEV MATERIÁLU VY_32_INOVACE_7C_Vz8_08_ Vztahy a pravidla soužití – škola. ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ PŘEDMĚTVýchova ke zdraví ROČNÍK8. KLÍČOVÁ SLOVA Škola, povinná školní docházka, výchova, vzdělávat. DATUM

Anotace Tato prezentace je určena pro žáky 8. tříd základní školy, pro vzdělávací obor Člověk a zdraví – Výchova ke zdraví. Žáci se seznámí s historií školní docházky, s tím co je cílem školy a na co nás škola připravuje.

Škola Vedle rodiny patří škola k další sociální skupině, která výrazně ovlivňuje náš život. Její působení je tím větší, čím více času ve škole trávíme. Mnohdy je to více než v rodině. Učení pro člověka nekončí dokončením školní docházky, ale provází nás celý život. Škola pomáhá s přípravou na rodinný, pracovní a společenský život. Cílem školy není jen vzdělávat, ale především se podílet na výchově člověka a rozvoji jeho osobnosti.

Zkus doplnit další tvoje klady a zápory školy.

Otázky k zamyšlení 1. Zkus říct, čemu se lidé musí v různých etapách života učit. 2. Proč je důležité chodit do školy? 3. Co by ses ve škole chtěl(a) naučit ty? 4. Jaké mohou nastat komplikace, když se přestaneš učit nebo chodit do školy?

Povinná školní docházka Povinná školní docházka není všude stejná. Například v Austrálii dětem škola začíná už od čtyř a půl let, v Kentucky ji zas navštěvují až do osmnácti let. V Singapuru školní docházka není povinná vůbec, přesto do školy téměř všechny děti od šesti do sedmnácti let.

Trochu historie školství Před rokem 1953 byla obecná základní škola pětiletá a na ni navazovala čtyřletá měšťanská škola. Rok 1953 přinesl zavedení osmileté školní docházky, která byla později několikrát nahrazena devítiletou a naopak. Současná povinná devítiletá školní docházka byla zavedena od školního roku 1996/97.

Zapiš do schématu všechny, kteří na tebe mají vliv v rámci školy.

Co se naučíme ve škole. Škola nás učí vyznat se ve světě, nalézt své místo ve společnosti, vede nás k poznání sebe sama a k vytváření mezilidských vztahů.

Školní řád - souhrn pravidel důležitých ke správnému chodu školy - stanovuje práva a povinnosti žáků - vymezuje, jak by se žák měl chovat a) při vyučování b) mimo školní vyučování c) vůči dospělým, spolužákům i sobě samému Zkus sestavit svůj školní řád a porovnej ho se skutečným řádem vaší školy. V čem se liší?

Zdroje k textu JANOŠKOVÁ, Dagmar; ONDRÁČKOVÁ, Monika; ČECILOVÁ, Anna. Občanská výchova 6 s blokem Rodinná výchova pro základní školy a víceletá gymnázia. Plzeň: Fraus, 2003, ISBN JANOŠKOVÁ, Dagmar; ČÁBALOVÁ, Dagmar; MARKOVÁ, Hana. Občanská výchova 7 Rodinná výchova 7 učebnice pro základní školy a víceletá gymnázia. Plzeň: Fraus, 2004, ISBN

Zdroje k obrázkům Obr.č.1 učebnice strana 31 - JANOŠKOVÁ, Dagmar; ONDRÁČKOVÁ, Monika; ČECILOVÁ, Anna. Občanská výchova 6 s blokem Rodinná výchova pro základní školy a víceletá gymnázia. Plzeň: Fraus, 2003, ISBN Obr.č. 2 NEUVEDEN, Neuveden. zsstraz.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obr.č.3 učebnice strana 10 - JANOŠKOVÁ, Dagmar; ČÁBALOVÁ, Dagmar; MARKOVÁ, Hana. Občanská výchova 7 Rodinná výchova 7 učebnice pro základní školy a víceletá gymnázia. Plzeň: Fraus, 2004, ISBN Obr.č.4. NEUVEDEN, Neuveden. cez.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: