Elektronické učební materiály – I. stupeň Člověk a příroda Autor: Mgr. Romana Martináková HLEDEJ TÉMA!!! VYLUŠTI ČTYŘSMĚRKU A ZJIŠTÍŠ „OČ TU JDE“! X O.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Romana Martináková TEN DĚLÁ TO A TEN ZAS TOHLE A VŠICHNI DOHROMADY UDĚLÁME MOC!!! (J.
Advertisements

Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníduben 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 28) Rozmanitost.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Opakování učiva Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo.
Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů a řemesel Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov registrační číslo CZ.1.07/1.1.26/
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Ovoce Vypracoval: Lukáš Karlík.
Základní škola a Mateřská škola, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_04_Les_houby Téma: Ekosystémy.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Jitka Hrdličková Název materiálu: VY_32_INOVACE_07_21_Prvouka_Ovoce Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JARMILA_VOHRADNIKOVA_OVOCE_CHARAKTERISTIKA_SLOZENI_A_PUVOD_ OVOCE_PREZENTACE_01 Název školyStřední.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR:Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY_32_INOVACE_05_ Potraviny, výživa.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Romana Martináková JAKÝ JE ROZDÍL MEZI SKUPINAMI OBRÁZKŮ?
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Společnost Autor: Mgr. Lenka Radošová POJĎTE, HONEM, PŘICHÁZEJÍ, UŽ NASTÁVÁ ČAS. KLUCI, HOLKY - KAŽDÝ TO VÍ,
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Zdravý životní styl Vytvořila :Adéla Buchtelová 8.třída.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Peckové ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
ODBORNÝ WORKSHOP EXOTICKÉ OVOCE
Poznáš pohádky? Vyprávěj svými slovy!
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA NEDOMICE, okres Mělník
Na zamrzlém rybníku, umí přistát ve mžiku.
OVOCE a jeho plody.
autor: Helena Petrůvová název: VY_52_INOVACE_10_PRVOUKA_OVOCE
VY_32_INOVACE_PŘBOT.18 Autor: Mgr. Jitka Žejdlíková
Věnováno Kateřině Slámové 
Další jižní ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Člověk a jeho svět, 1 Název školy, adresa:
VY_32_INOVACE_04-52 Ročník: VII. ročník Vzdělávací oblast:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 10 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-PŘÍRODOVĚDA.
Interaktivní procvičování anglických Slovíček – ovoce a zelenina
Sady a ovocné zahrady.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Blanka Machovcová
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Člověk a příroda
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_31_PRVOUKA
Člověk a jeho svět, 2. ročník
Šablona 32 VY_32_INOVACE_13_16_Jídlo 1..
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_PLODY
Sada:Přírodopis,2. stupeň Autor: Mgr. Zbyněk Němec
Ovoce našich zahrádek VY_32_INOVACE_04_03
Slovo nadřazené, podřazené a souřadné
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_07_ Ovoce
generativní rostlinné orgány
AUTOR: Mgr. Václava Horniková
Šablona III/2 Druhy dužnatých plodů Mgr. Heppnerová Eva – ZŠ Nádražní 683, Horní Slavkov VY_32_INOVACE_79_Druhy dužnatých plodů.
Název školy: ZŠ Karla Klíče, Hostinné Autor: Mgr
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
AUTOR: Mgr. Václava Horniková NÁZEV: VY_32_INOVACE_103_ Plody dužnaté
Sada 3 Matematika MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Základní škola a Mateřská škola, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_17_Ekosystém_pole_plodiny.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_03_TRIDENI_OVOCE Název materiálu:
VŘECKOVÝTRUSNÉ HOUBY VY_32_INOVACE_06_23.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Ovoce a zelenina Pexeso.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
OVOCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření březen 2012
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_32_INOVACE_02_Podzim Téma: Podzim
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Transkript prezentace:

Elektronické učební materiály – I. stupeň Člověk a příroda Autor: Mgr. Romana Martináková HLEDEJ TÉMA!!! VYLUŠTI ČTYŘSMĚRKU A ZJIŠTÍŠ „OČ TU JDE“! X O NÍ MA T IV VS T R A V A O CE OL PE T EC N U L SX X VITAMÍN STRAVA TEPLO SLUNCE

Elektronické učební materiály – I. stupeň Člověk a příroda POJMENUJ OVOCE! ZAKROUŽKUJ OVOCE PĚSTUJÍCÍ SE U NÁS! CO UŽ VÍME HROZNOVÉ VÍNO JABLKA JAHODA AVOKÁDO HRUŠKA POMERANČ „KARAMBOLA“ ANANAS TŘEŠNĚ BANÁN CITRÓN KIWI BORŮVKA Klikni!

Elektronické učební materiály – I. stupeň Člověk a příroda A NĚCO NOVÉHO PECKOVICE BOBULE MALVICE TAKTO TŘÍDÍME OVOCE Správně zařadíš ovoce pokud ho rozkrojíš a podíváš se, jaké má pecky!

Elektronické učební materiály – I. Stupeň Člověk a příroda DOKÁŽEŠ ROZDĚLIT OVOCE? ROZTŘIĎ OVOCE DO SKUPIN! PECKOVICEMALVICEBOBULE

Elektronické učební materiály – I. stupeň Člověk a příroda I TOTO JE DOBRÉ VĚDĚT! PŘIŘAĎ KE KAŽDÉ ČÁSTI OVOCE SPRÁVNÝ NÁZEV! PECKA SEMENA JÁDŘINEC DUŽINA SLUPKA

Elektronické učební materiály – I. stupeň Člověk a příroda NA ZÁKLADĚ ZÍSKANÝCH INFORMACÍ OPRAV TEXT! DOKÁŽEŠ TO? Třešeň, avokádo a hruška je zelenina. Jablko a hruška patří mezi bobule. Semena u malvic je uložena ve slupce. Mezi peckovice se řadí i angrešt.

APPLE ORANGE PEAR Elektronické učební materiály – I. stupeň Člověk a příroda PINEAPPLE STRAWBERRY GRAPES CHERRY BLUEBERRY

Elektronické učební materiály – I. stupeň Člověk a příroda PŘIŘAĎ KE KAŽDÉ ČÁSTI OVOCE SPRÁVNÝ NÁZEV! PECKA SEMENA JÁDŘINEC DUŽINA SLUPKA PAMATUJEŠ SI? Jsi hlavička? Klikni!

Elektronické učební materiály – I. stupeň Člověk a příroda POUŽITÉ ZDROJE

Elektronické učební materiály – I. stupeň Člověk a příroda V jádřinci jednoho jablka je 5 pecek. Kolik pecek se objevilo při rozkrajování jablíček, jestliže u štědrovečerního stolu sedělo 6 lidí? ZPĚT

Avokádo je ovoce. Zralý plod je zvenku tmavozelené barvy, uvnitř měkký a světležlutý. Dužina se dobře roztírá. Ve středu plodu se nachází kulatá nejedlá pecka o průměru 3 až 5 cm. Avokádo je 7 až 20 cm dlouhé. Zralé plody váží od 100 g až do 1 kg. Běžná roční sklizeň z jednoho stromu je kolem 120 avokád. Avokádo je jedovaté pro psy a kočky!!! ZPĚT AVOKÁDO

Karambola nebo čínská hvězdice je ovoce rostoucí na stromě. Nejčastěji se jí čerstvé v ovocných salátech nebo jako ozdoba pohárů. Před konzumací se odstraní hnědá žebra a plod se nakrájí na plátky. Vzniknou tak hvězdy. Při nadměrné konzumaci mohou způsobit otravu. KARAMBOLA ZPĚT