09/04/2015 Rizika při realizaci projektů v závěrečném období ROP SČ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. B6 – Zvýšení kvality řízení lidských zdrojů a optimalizace.
Advertisements

Program rozvoje venkova na období OBECNÉ PODMÍNKY PRO 1. KOLO PŘÍJMU ŽÁDOSTÍ Ing. Josef Tabery ředitel odboru Řídicí orgán PRV.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Princip financování Jednotkové náklady - náklady na realizaci nebo pořízení jednotky definované obvykle.
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
INFORMACE K VÝZVĚ Č. 85A Místní komunikace 9/4/2015 Praha.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
Seminář pro příjemce v rámci výzvy IOP č. 03 – Rozvoj informační společnosti ve veřejné správě , 9:30 hod Učebna č.3, 1. patro Ministerstvo vnitra,
Modifikované platby ROP Moravskoslezsko Datum: Místo: Prezentuje: Ostrava Ing. Radim Mrázek.
Programové období 2014 – 2020 a proces SEA Mgr. Zuzana Plešková Ministerstvo životního prostředí 14. února 2014.
Nejčastější chyby při administraci projektů OPPP a OPPI.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Eva Kujínková MONITOROVACÍ ZPRÁVA věcná část ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Východiska pro administraci ROP Střední Morava Semináře: Olomouc Zlín
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Realizace projektu aneb jakých chyb se vyvarovat Mgr. Jan Orel Ing. Petr Šústal.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Kompenzace nákladů na aktualizaci projektové žádosti ve vazbě na novou výzvu pro podoblast podpory Fyzická revitalizace území ROP Střední Morava.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
05/10/2010 Mnichovo Hradiště Mgr. Jaroslav Gramel Veřejné zakázky spolufinancované z ROP Střední Čechy Jak předejít chybám?
Romana Bendová Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Dokumentace k výzvě č.02/ Olomouc Zlín Uherské Hradiště Velké Losiny.
Seminář pro žadatele IROP
Seminář pro žadatele IROP
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Kontroly na místě a nesrovnalosti
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
AKREDITACE K USKUTEČŇOVÁNÍ VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU dle novely zákona č
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Seminář pro příjemce věcná část řízení projektu TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM.
Seminář pro příjemce OPVK
Webová aplikace MS OLOMOUC.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Brno, Ing. Petr Šústal, MPA
Aplikace Monitorovací systém
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Seminář SoMoPro III. - Právní část Mgr. Klára Benišová/1258
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Obsah veřejných rozpočtů III
Seminář pro žadatele výzvy č. 79 a 80 IROP
Kotlíkové dotace v Moravskoslezském kraji
Program na podporu lesních ekosystémů
Realizace a vyúčtování malého projektu
Obsah Kontrola plnění podmínek smlouvy o poskytnutí dotace
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Cyklus malého projektu
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Fond malých projektů Interreg V-A SK - CZ Realizace malého projektu Zdeněk Mikel Zlín,
Seminář pro příjemce Typ I – Příprava a podpis právního aktu, pravidla a podmínky realizace Oddělení března 2018, Brno.
Fond malých projektů Školení pro Konečné uživatele Zlín
Seminář k Národnímu rozvojovému programu mobility pro všechny
Seminář pro příjemce Typ I – Příprava a podpis právního aktu, pravidla a podmínky realizace Oddělení ledna 2018, Praha.
Transkript prezentace:

09/04/2015 Rizika při realizaci projektů v závěrečném období ROP SČ

R E G I O N Á L N Í R A D A R E G I O N U S O U D R Ž N O S T I S T Ř E D N Í Č E C H Y 2 Harmonogramy projektů Jedním z největších rizik realizace v závěrečném období je samotný fakt, že bude nutné dodržet termíny vyplývající ze Smlouvy o poskytnutí dotace a na tyto termíny nastavit harmonogramy realizace. Pro případné posuny termínů máme k dispozici pouze velmi malý manévrovací prostor. Konečné datum způsobilosti výdajů (dle Nařízení č. 1083/2006 – obecné nařízení) Do této doby musí být faktury proplaceny dodavatelům.

R E G I O N Á L N Í R A D A R E G I O N U S O U D R Ž N O S T I S T Ř E D N Í Č E C H Y 3 Harmonogramy projektů Ze strany ŘO jsou stanoveny mezní termíny pro: 1.Ukončení výběrového řízení na hlavní předmět projektu, resp. na uzavření Smlouvy o dílo se zhotovitelem 2.Ukončení fyzické realizace a následně ukončení projektu předložením závěrečné ŽOP Nedodržení těchto termínů může mít za následek odstoupení od Smlouvy o poskytnutí dotace ze strany ŘO

R E G I O N Á L N Í R A D A R E G I O N U S O U D R Ž N O S T I S T Ř E D N Í Č E C H Y 4 Aktualizace rozpočtu projektu Příjemce má povinnost co nejrychleji aplikovat změny do rozpočtu projektu - zejména úspory z výběrových řízení, méněpráce a to do 30 kalendářních dní od okamžiku změny (např. podpisu smlouvy s dodavatelem). Po podpisu smlouvy s dodavatelem musí v případě úspory příjemce žádat o změnu rozpočtu nebo rozpočet pokrátit prostřednictvím monitorovací zprávy, hlášení o pokroku (v případě že monitorovací zprávu/hlášení o pokroku příjemce předkládá ve výše uvedeném termínu). Změny v projektech provedené po aktualizaci rozpočtu, resp. výdaje za vícepráce z nich vyplývající budou hrazeny příjemcem dotace.

R E G I O N Á L N Í R A D A R E G I O N U S O U D R Ž N O S T I S T Ř E D N Í Č E C H Y 5 Finanční plány projektů V závěrečném období bude nutné v maximální možné míře přistoupit k redukci finančních plánů. S příjemci jsou v tomto smyslu vedena individuální jednání. Konkrétně u výzvy 85a: - lze předložit pouze jednu žádost o platbu (závěrečnou) a to nejpozději do 30 kalendářních dnů od ukončení fyzické realizace projektu, datum podání ŽoP nesmí být pozdější než režim modifikovaných plateb není možný (do ŽoP lze zahrnout pouze proplacené faktury)

R E G I O N Á L N Í R A D A R E G I O N U S O U D R Ž N O S T I S T Ř E D N Í Č E C H Y 6 Upozornění Pokud realizujete platby spojené s projektem, které budete chtít proplatit z finančních prostředků ROP NUTS 2 Střední Čechy, musí být odděleně zaúčtovány a projít přes zvláštní účet projektu. Tento účet je žadatel povinen vést od data registrace projektu, resp. od realizace první platby související s projektem, pokud tato varianta nastane později. Účet musí existovat až do vyplacení závěrečné platby od Řídícího orgánu, Výdaje na projektovou dokumentaci, výdaje na přípravu dokumentace pro podání žádosti a dokumentaci nezbytnou pro úspěšnou realizaci projektu, jejichž úhrada proběhla z běžného účtu před datem registrace projektu, musí být zpětně refundovány ze zvláštního účtu po jeho založení

R E G I O N Á L N Í R A D A R E G I O N U S O U D R Ž N O S T I S T Ř E D N Í Č E C H Y 7 Upozornění Platí povinnost oznamovat předem veškeré změny v projektech. Minimalizovat změny v projektech. Pokud je příjemce ze strany poskytovatele dotace v rámci schvalování oznámené změny vyzván k doplnění informací a podkladů, je tak povinen učinit do 10 pracovních dní. Nedodržení tohoto termínu může být důvodem k zamítnutí požadované změny projektu (výdaje spojené se změnou budou v rámci projektu nezpůsobilým výdajem). Stejně tak bude postupováno i v případě nedostatečně doložených výdajů v rámci předložených ŽOP.

Děkuji za pozornost Michal Kýzl Úřad Regionální rady Karlovo náměstí 313/8, Praha 2 tel.: /04/2015