Program monitorování činnosti terénních pracovníků v Bruntále podpora vývojově výzkumných projektů neinvestiční dotace z rozpočtu MSK na rok 2010 dotační.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podzimní adiktologická konference
Advertisements

TERÉNNÍ PROGRAM BABYLON
Pomůcka – bydlení s doprovodným sociálním programem (nejedná se o popis projektu, ale o vysvětlení schématu třístupňového systému bydlení) • NNO Centrom,
Stacionární terénní práce ve Věznici Jiřice Občanské sdružení Semiramis.
Sociální prevence -sport- Cílem projektů je vytvářet podmínky pro smysluplné a aktivní prožívání volného času v kriminálně rizikovém a sociálně patologickém.
EStrategie statutární město Ostrava Ing.Jaromír Tomala
Systém včasné intervence ve Svitavách
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Vymezení a pojetí sociální práce
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Pracovní skupina III Osoby v krizi a osoby ohrožené sociálním vyloučením.
Metodika výzkumu užívání návykových látek mezi mládeží v sociálně vyloučených lokalitách – pilotní ověření SocioFactor s.r.o. Chopinova 523/ Ostrava.
Datum: Zpracovali: Tomáš Hirt, Daniel Hůle, Ladislav Toušek Analýza potřebnosti služeb sociální prevence v Plzeňském kraji Zadavatel:
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
AKTUÁLNÍ PROBLÉMY NA ÚSEKU ODHALOVÁNÍ A VYŠETŘOVÁNÍ SEXUÁLNĚ MOTIVOVANÉ TRESTNÉ ČINNOSTI PÁCHANÉ NA DĚTECH mjr. Mgr. Jan Machuta 3. oddělení SKPV OOK.
Koncepce prevence kriminality Moravskoslezského kraje na období
Kritéria efektivity - doporučení Pracovní seminář pro obce
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
E-Analýza bezpečnosti v Uherském Hradišti 10. Národní konference kvality ve veřejné správě Únor 2014.
Evaluace a kvalita služeb v programech prevence, léčby a resocializace drogových závislostí (propojení se systémem sběru dat) Mgr. Lenka Šťastná.
ZAŘÍZENÍ NZDM V ČR Nízkoprahové programy „Nízkoprahové programy bezpečný přechod do dospělosti.“ Aktivity ČAS jsou podpořeny z ESF, státního rozpočtu ČR.
1 Kulatý stůl k financování primární prevence rizikového chování Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Mgr. Štěpánka Vojtěchovská
Minimální preventivní program školy
NOVÉ KROKY V TERÉNNÍ PRÁCI ANEB NEJDE JEN O INJEKČNÍ UŽIVATELE Bc. Kamil Podzimek.
VYTVÁŘENÍ POZITIVNÍHO SOCIÁLNÍHO PROSTŘEDÍ VE ŠKOLÁCH.
Činnost asistentů prevence kriminality ve městě Bruntál
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
Studium pro školní metodiky prevence
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Prevence rizikového chování a informace k dotačnímu titulu v MSK Ing. Jan Broda, Odbor školství, mládeže a sportu, KÚ MSK.
Analýzy v projektu „Ohrožené děti a mládež ve Zlínském kraji“
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska JVM-RPIC, spol. s r.o. Ing. Jiří Kučera, Ing. Jakub Křižka
„ WORKSHOP „Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje – práce se závislými klienty“ Vyhodnocení a shrnutí výstupů.
Děti v riziku Lenka Hloušková Dana Knotová Petr Novotný Ústav pedagogických věd FF MU Brno.
Koordinovaný přístup a ESIF Jan Mochťák.
Zhodnocení rizikovosti území ČR podle okresů Součást Strategie prevence kriminality v České republice na léta 2012 až 2015.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Terénní sociální práce s uživateli drog v sociálně vyloučených lokalitách JAKUB ČERNÝ ROMAN HLOUŠEK.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
ZAŘÍZENÍ NZDM V ČR ČESKÁ ASOCIACE STREETWORK sdružující nízkoprahové sociální služby NZDM a terénní prace s mládež: formy možné spolupráce s drogovými.
6. Lokální partnerství Frýdlantsko.
KS Osoby v krizi Mgr. Barbora Fleischerová
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Epidemiologie Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
Vyhodnocení Programu prevence kriminality Výzvy kola Programu prevence kriminality –1. řádné – ukončeno v únoru 2013 –2. pro obce spolupracující.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa:Mírová 218/6, Dubí III Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍRegistrační.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
1 Pracovní setkání manažerů prevence kriminality obcí Ústeckého kraje Místo: Krajský úřad Ústeckého kraje v Ústí nad Labem Dne:
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Sběr dat o drogách na regionální/místní úrovni MUDr. Viktor Mravčík.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
PRACOVNÍ SKUPINA PRO OBLAST BEZPEČNOST A PREVENCE SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ Brno Mgr. Marcela Nosálová, lokální konzultantka pro oblast.
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Terénní programy.
RESORT ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A ZAMĚSTNANOSTI
Seminář k výběrovému řízení 2018
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro Prahu 12
Systém výkaznictví preventivních aktivit ve školství
Transkript prezentace:

Program monitorování činnosti terénních pracovníků v Bruntále podpora vývojově výzkumných projektů neinvestiční dotace z rozpočtu MSK na rok 2010 dotační program na podporu prevence rizikových projevů chování Zpracovala: Mgr.Šárka Šmatelková V Bruntále dne

Projekt je zaměřen na potřebu monitorovat výskyt kriminality a jiných druhů projevů rizikového chování, jak na území města Bruntál, tak i v jednotlivých lokalitách města Bruntál za pomoci terénních pracovníků. Program monitorování činnosti terénních pracovníků v Bruntále Zpracovala: Mgr.Šárka Šmatelková V Bruntále dne

Program monitorování činnosti terénních pracovníků v Bruntále CS - ZDTP ZDTP drogová scéna TP ZDTP městská policie Bruntál ZDTP Open House TP Zpracovala: Mgr.Šárka Šmatelková V Bruntále dne

Program monitorování činnosti terénních pracovníků v Bruntále ZDTP jednoduché a přehledné vykazování terénní činnosti monitoruje specifickou činnost (rizikové chování u dětí a mládeže, drogová problematika….) měřitelnost výkonů (činnost vykázaná v časových jednotkách, počtu intervencí ….) analytické výstupy (závislosti v tabulkovém a grafickém vyjádření) minimalizace časové náročnosti při monitorování denní činnosti terénního pracovníka (5 minut) mapování a přehled činnosti pracovníka (denní, měsíční, kvartální, roční) poskytuje materiály pro další činnost (podklady pro žádosti o dotace, vytýčení vlastních vizí….) Zpracovala: Mgr.Šárka Šmatelková V Bruntále dne

CS-ZDTP sumář jednotlivých ZDTP jednoduché a přehledné vykazování terénní činnosti všech participujících organizací srovnatelnost (kompatibilita jednotlivých souborů ZDTP, které budou v první fázi nekompatibilní) „mapy kriminality“ na území města Bruntál a v jednotlivých lokalitách města Bruntál grafické znázornění výskytu rizikového chování, negativních jevů dle vybraných kritérií poskytuje materiály pro další činnost PPSP (podklady pro žádosti o dotace, vytýčení vlastních vizí….) Program monitorování činnosti terénních pracovníků v Bruntále Zpracovala: Mgr.Šárka Šmatelková V Bruntále dne

vymezení cílové populace primární: je orientovaná na celou společnost a občany města Bruntál (děti, mládež ovlivněna rizikovým chováním, sociálně vyloučená komunita….) sekundární: terénní pracovníci participujících organizací a institucí Program monitorování činnosti terénních pracovníků v Bruntále Zpracovala: Mgr.Šárka Šmatelková V Bruntále dne

Program monitorování činnosti terénních pracovníků v Bruntále spolupracující subjekty – počet zainteresovaných - záměr monitorování TP - Tomáš Luczewský s.r.o. – celkem tři terénní pracovníci - drogová problematika TP - Open House, o.s. Bruntál – celkem dva terénní pracovníci – rizikové chování u dětí a mládeže městská policie Bruntál – 1pracovník z 16-ti terénních – základní informace kriminality ve městě Bruntál Zpracovala: Mgr.Šárka Šmatelková V Bruntále dne

soubory ZDTP a soubor CS-ZDTP bude zpracovávat parametry popisy činností, které jsou systematicky kódovány (x-ciferný kód). Jsou vypracovány s terénním pracovníkem, aby byly v absolutním souladu se skutečností v terénu (jinak systém pozbývá vypovídajících schopností). popisy lokality, které jsou tvořeny jednotlivými ulicemi města (x- ciferný kód) přičemž kód pro každou ulici je jedinečný soubor pracující s vnitřním systémem tříděním ulic, který přiřazuje ulice do definovaných lokalit Program monitorování činnosti terénních pracovníků v Bruntále Zpracovala: Mgr.Šárka Šmatelková V Bruntále dne