Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Financování sociálních služeb
Advertisements

Pravidla tvorby a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji a jejich implementace v rámci tvorby sítě 2015 – 2016 a dotačním řízení na.
Sociální reforma 2011 Zákon o pomoci v hmotné nouzi  Převedení rozhodování o dávkách pomoci v hmotné nouzi z obcí na Úřad práce ČR  Posílení sociální.
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
1. Povinnosti KÚ jsou uvedené v § 93 písm. b) a c) ZSS, KÚ zajišťují metodickou, koordinační roli vůči činnostem sociální práce na úřadech obcí s rozšířenou.
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Příspěvek na péči v působnosti Úřadu práce ČR
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Dotační řízení MPSV Mgr. Petr Studenovský. Dotační řízení MPSV Setkání s poskytovateli sociálních služeb Jihočeského kraje k dotačnímu řízení Ministerstva.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji. DŮLEŽITÉ INFORMACE K EKONOMICKÉ STRÁNCE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
 Smlouva o poskytnutí účelové dotace čl. V., odst. 14 (Pověření poskytováním SOHZ čl. IV., odst. 13) a dále Metodika PK část XIII., odst. 13  mezní.
Úprava „Pravidel řízení o přiznání finanční podpory JMK pro rok 2016 v oblasti podpory poskytování soc. služeb„ ODDĚLENÍ EKONOMIKY A KONTROLY
Mechanismus finanční podpory sociálních služeb formou vyrovnávací platby 1.
Materiálně-technický standard v sociálních službách Eva Capicarová.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory ve Zlínském kraji Konference „Plánování a financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji“
Datum: Zpracoval: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Krajská síť sociálních služeb Dan Vrána.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Seminář pro poskytovatele sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Jednání MT KP Ostrava Domov na Liščině od 9:00.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Datum: Zpracoval: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Krajská síť sociálních služeb Moravskoslezského kraje D. Vrána.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení ---- Podpora výstavby technické infrastruktury.
FINANCOVÁNÍ SOCILÁNÍCH SLUŽEB V ROCE 2016 SPOLUÚČAST OBCÍ ORP NA FINANCOVÁNÍ.
GRANTY A DOTACE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE VYPSANÉ V ROCE 2009  Cestovní ruch  Kultura a památková péče  Obce a mikroregiony  Sociální oblast  Školství.
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Problematika Úřadu práce v kontextu poskytovatelů sociálních služeb 18. února 2014 Mgr. Jana Marie Landová.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Postup pro aktualizaci sítě sociálních služeb v Olomouckém kraji Pracovní setkání Olomouc
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP 1.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Standardizace orgánů sociálně-právní ochrany PhDr. Miloslav Macela Odbor rodiny a ochrany práv dětí.
Setkání s poskytovateli sociálních služeb Krajský úřad Ústeckého kraje.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
P r o č to všechno děláme? Chceme:
odbor politiky bydlení
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Podání žádosti o dotaci na rok 2017
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Helena Chodounská Ukazatele potřebnosti sociálních služeb
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
IS SS ve vztahu ke Krajské síti sociálních služeb v MSK
Úhrady zdravotní péče v sociálních zařízeních
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
Dotační program „Podpora sociálních služeb v Ústeckém kraji 2019“
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Pravidla pro tvorbu sítě sociálních služeb v JMK pro rok 2020
Dokončení DŘ 2012 a Podmínky DŘ 2013
Vyúčtování dotací za rok 2013 Rozdělení dotací v roce 2014
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji

Metodika zajištění sítě Na základě skutečností z 1. kola aktualizace základní sítě kraje bylo přistoupeno k revizi Metodiky zajištění sítě sociálních služeb Ústeckého kraje, která byla schválena orgány kraje usnesením č. 122/30Z/2016 ze dne Důležité změny v metodice zajištění sítě: 1. Žadatel je povinen přiložit k žádosti o zařazení sociální služby do základní sítě kraje kromě vyjádření obce s rozšířenou působností k potřebnosti sociální služby v regionu také vyjádření obce s pověřeným obecním úřadem, pokud na území obce poskytuje sociální službu

Metodika zajištění sítě 2. V souladu s doporučeným postupem MPSV „Materiálně- technický standard pro služby sociální péče poskytované pobytovou formou“ budou podporovány pobytové služby sociální péče následovně: - chráněné bydlení s max. kapacitou 12 klientů v jedné budově -DOZP a týdenní stacionáře s max. kapacitou 12 klientů v jedné budově s nižší mírou podpory, v případě vysoké míry podpory je max. 18 klientů Stále je v platnosti kapacita 25 lůžek u domovů pro seniory a domovů se zvláštním režimem v jednom objektu.

Metodika zajištění sítě 3. Personální zajištění sociální služby Byl zaveden průměrný přepočtený úvazek – úvazky v přímé péči zahrnují pracovní místa potřebná k zajištění přímé péče o klienty, resp. okamžité kapacity a časové dostupnosti sociální služby. Do přepočteného úvazku se počítají pouze aktivně pracující zaměstnanci, kteří přímo zajišťují péči o klienty. Výpočet: součet přepočtených úvazků za každý měsíc / 12 měsíců Je tolerována roční odchylka +/- 0,1 přepočteného úvazku

Metodika zajištění sítě 4. Žádost o změnu průměrných přepočtených úvazků Poskytovatel je povinen podat tuto žádost v případě, kdy mění průměrný přepočtený úvazek na další období aktualizace, a to v termínu vyhlášení výzvy pro podávání žádosti. Změnu personálního zajištění posuzuje odborná pracovní skupina odboru a předkládá návrh o schválení či neschválení orgánům kraje. Posuzuje se, zda je personální zajištění v souladu se SPRSS a zda je přiměřené v návaznosti na okamžitou kapacitu služby a její časovou dostupnost.

Metodika zajištění sítě 5. Hlášení změn sociálních služeb zařazených v základní síti kraje Údaje o sociální službě uvedené v rozhodnutí o registraci jsou přebírány a poskytovatel je nemusí hlásit. Výjimkou je navýšení kapacity sociální služby nebo zřízení nového místa poskytování. Prostřednictvím Formuláře hlášení změn se budou hlásit pouze ekonomické změny. Sociální služby registrované v jiném kraji mají povinnost nadále hlásit všechny změny týkající se změny rozhodnutí o registraci volnou formou Odboru sociálních věcí Krajského úřadu Ústeckého kraje.

Aktualizace základní sítě kraje Nejčastější dotazy k průběhu aktualizace 1. Pokud sociální služba nemění údaje uvedené v aktuálně platné základní síti kraje, poskytovatel nepodává žádnou žádost. 2. Vyjádření obce k potřebnosti sociální služby v regionu se dokládá pouze k žádosti o zařazení sociální služby do základní sítě kraje. 3. Žádosti se musí podávat elektronicky (přes e-podatelnu, datovou schránkou), osobně na podatelnu nebo poštou, přičemž rozhodující je datum přijetí podatelnou KÚÚK. Žádosti musí být podepsány statutárním zástupcem.

Aktualizace základní sítě kraje 4. Podávání žádosti o zařazení sociální služby do základní sítě kraje Druhy žádostí: nová sociální služba, stávající sociální služba, sociální služba, která je již zařazena v základní síti kraje, ale navyšuje kapacitu nebo zřizuje nové místo poskytování. 5. Vyjádření obce k potřebnosti sociální služby v regionu je možné doložit později, pokud např. vyjádření obce podléhá schválení orgány obce. Žádost o zařazení sociální služby však musí být doručena v požadovaném termínu.

Aktualizace základní sítě kraje 6. Při 1. kole aktualizace základní sítě kraje (termín podání žádostí v březnu) se akceptuje rozhodnutí o registraci s účinností poskytování sociální služby maximálně od 1. července daného roku, tj. sociální služba zahájí poskytování sociální služby nejpozději do 1. července včetně. Při 2. kole aktualizace základní sítě kraje (termín podání žádostí v srpnu) se akceptuje rozhodnutí o registraci s účinností poskytování sociální služby maximálně od 1. ledna následujícího roku, tj. sociální služba zahájí poskytování sociální služby nejpozději do 1. ledna včetně.

Změna obsahu a rozsahu sociální služby Dle bodu 5.6 pověření lze zažádat Odbor sociálních věcí KÚÚK o úpravu rozsahu služby v případě, pokud nebude zajištěno financování služby alespoň ve výši 90 % vypočtené vyrovnávací platby. Žádost se podává volnou formou, přičemž žádost musí obsahovat přehled všech získaných finančních zdrojů a návrh nového rozsahu sociální služby.

Změna obsahu a rozsahu sociální služby Poskytovatel může snížit rozsah sociální služby až po schválení změny Odborem sociálních věcí KÚÚK. Snížení rozsahu sociální služby je platné do daného roku. Pokud poskytovatel obdrží další finanční prostředky, musí nahlásit KÚÚK navýšení obsahua rozsahu sociální služby. V případě, kdy dosáhne 90 % vyrovnávací platby, musí poskytovatel realizovat v plném obsahu a rozsahu sociální služby. Pro rok 2017 budou určeny a zveřejněny termíny pro podávání žádostí o změnu rozsahu sociální služby.

Děkuji za pozornost Bc. Veronika Marková Tel: