Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 10. dubna 2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost (2007 – 2013) SEMINÁŘ PRO ŽADATELE O FINANČNÍ PODPORU Z OP VK HRADEC KRÁLOVÉ.
Advertisements

Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen VÝZVA GG OK.
Globální granty Olomouckého kraje na léta Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
UDRŽITELNOST v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Černíková.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Obecné informace Projektová část Ústí nad Labem, 11. února 2009.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování kapacit pro rozvoj škol I. Ing. Irena Havlová Praha, 12. února 2016.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Konferenční sál, budova CORSO IIa, Křižíkova 34/148, Praha 8 7. října.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje Seminář pro žadatele 2. výzva Krajský úřad Ústeckého kraje Ústí nad.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.3 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. dubna 2013.
Seminář pro žadatele o finanční podporu Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji, Výzva č. 30.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
Bc. Michaela Augustová MAS Znojemské vinařství, z.s. Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony ZŠ a MŠ I.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témat a mezipředmětových vztahů.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 3.1 Individuální další vzdělávání CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování kapacit pro rozvoj škol II. Praha, 26. června 2017 Ing. Irena Havlová.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje Seminář pro žadatele v 1. výzvě Ústí nad Labem
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Výzva k předkládání žádostí
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Výzva k předkládání žádostí
Výzva OP VVV 02_17_044 Šablony pro SVČ.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty - aktuální stav Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravský kraj
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Seminář k 2. výzvě OPZ Prorodinná opatření
Transkript prezentace:

Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 10. dubna 2014

Obsah semináře I. Základní informace k výzvě č. 53 II. Metodický výklad výzvy č. 53 III. Finanční řízení IV. Věcné řízení 2

I.Základní informace k výzvě č. 53 3

Výzva, termíny výzvy, doba trvání číslo výzvy v informačním systému: 53 (Prioritní osa: 1 – Počáteční vzdělávání, Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání) datum vyhlášení výzvy:31. března 2014 datum ukončení výzvy:13. května 2014 ve 13:00 hod. typ výzvy: kolová Doba trvání předkládaných projektů: max. 11 měsíců, ukončení realizace projektu nejpozději

Od do do 13:00 hod., buď osobně, nebo poštou. Žádosti o finanční podporu lze vyplňovat v aplikaci Benefit7 od (Upozornění: občas dochází k aktualizacím aplikace, po tuto dobu je nedostupná) Telefonické, elektronické nebo osobní konzultace k výzvě budou poskytovány v termínu od do prostřednictvím kontaktní osoby výzvy. 5 Termíny předkládání projektových žádostí

Finanční alokace celková částka alokovaná pro výzvu: ,- Kč omezení výše finanční podpory na 1 individuální projekt ostatní (IPo): Aktivita A (1-13): –min. a max. výše finanční podpory na 1 projekt: v závislosti na aktivitě (viz příloha č. 5 – metodický výklad výzvy č. 53) Aktivita B: –min. výše finanční podpory na 1 projekt: Kč –max. výše finanční podpory na 1 projekt: Kč 6

Oprávnění žadatelé Příspěvkové organizace a organizační složky státu podřízené MŠMT; Školy a školská zařízení (tj. právnická osoba vykonávající činnost školy a školského zařízení zapsaná ve školském rejstříku); Sdružení a asociace škol (tj. například spolky podle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník; zájmová sdružení právnických osob zřízená podle oddílu 2, § 20f zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, která jsou vedena v příslušném rejstříku); Vysoké školy podle zákona č. 111/1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších předpisů; Ostatní vzdělávací instituce (tj. ostatní právnické osoby s předmětem činnosti v oblasti vzdělávání); Kraje podle zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení) ve znění pozdějších předpisů; Nestátní neziskové organizace vzniklé nebo transformované podle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (spolky - §214 a dále, nadace - §306 a dále, nadační fondy - §391 a dále), zákona č. 248/1995 Sb., o obecně prospěšných společnostech a o změně a doplnění některých zákonů ve znění pozdějších předpisů (obecně prospěšné společnosti); Další podmínky oprávněnosti žadatele jsou uvedeny v Příručce pro žadatele o finanční podporu z OP VK, verze 10, kap Oprávněnost subjektu (žadatele). 7

Partnerství Realizace projektu: samostatně nebo ve spolupráci s partnerskými organizacemi Typy partnerství: Partner s finančním příspěvkem Partner bez finančního příspěvku partnerství nesmí nahrazovat poskytování běžně dostupných služeb na trhu ani dodávku běžného zboží (partner nesmí být skrytým dodavatelem) Podmínky oprávněnosti partnera jsou uvedeny v Příručce pro žadatele o finanční podporu z OP VK, verze 10, kap Oprávněnost partnera projektu a pojem partnerství. 8

Podporované aktivity Aktivita A1 – A13: Rozšíření spektra forem a metod vzdělávání v oblasti zdravého životního stylu a dopravní výchovy pro žáky základních a středních škol na území konkrétního kraje. Aktivita B: Zlepšování školního klimatu. Každý žadatel je oprávněn předložit v rámci této výzvy pouze jednu žádost o finanční podporu. Žádost o finanční podporu musí být zaměřena pouze na jednu ze 14 uvedených aktivit (A1 - A13, B). 9

Cílové skupiny Žáci škol a školských zařízení Pracovníci škol a školských zařízení Vedoucí pracovníci škol a školských zařízení Pracovníci organizací působících v oblasti vzdělávání dětí a mládeže a pracovníci organizací působících v oblasti volného času dětí a mládeže 10

Území dopadu podporovaných aktivit Každý individuální projekt ostatní předkládaný do této oblasti podpory (1.1) musí mít dopad na území a cílovou skupinu mimo NUTS 2 hl. města Prahy. Omezení území dopadu pro jednotlivé aktivity (A1 - A13, B) v rámci výzvy č. 53 vyplývá z přílohy č. 5 výzvy – metodický výklad Sídlo žadatele může být na celém území České republiky. 11

Udržitelnost projektu Na projekty podpořené v rámci této výzvy se povinná udržitelnost dle článku 57 Nařízení rady (ES) č. 1083/2006 nevztahuje. V projektové žádosti jde o pole Popis realizace plánovaných aktivit po ukončení financování z ESF 12

Administrace projektové žádosti Přijetí a registrace žádosti (Odbor CERA) Formální hodnocení (PM/FM Odboru CERA) Hodnocení přijatelnosti (gestor ŘO) Hodnocení věcné + Grémium zpravodajů (hodnotitelé, zpravodaj, Grémium zpravodajů) Vyrozumění o výsledku hodnocení a případné uzavření právního aktu 13 7 měsíců

Způsob výběru projektů Formální hodnocení –zjištěná pochybení jsou opravitelná (mimo nefinalizace projektové žádosti) Hodnocení přijatelnosti –zjištěná pochybení jsou neopravitelná – vyřazení žádosti Věcné hodnocení –nutnost získání alespoň 65 bodů Grémium zpravodajů –doporučuje projekty pro poskytnutí podpory –vzhledem k nastavení výzvy bude v každé aktivitě podpořen maximálně 1 nebo 2 projekty (viz příloha č. 5 výzvy – metodický výklad) Konečné schválení projektů doporučených k financování přísluší náměstkovi ministra pro řízení operačních programů. Bližší informace jsou uvedeny v Příručce pro žadatele o finanční podporu z OP VK, verze 10, kap. 5 Hodnocení a schvalování projektů. (doporučuji přečíst) 14

Předkládání projektů Osobně: MŠMT – odbor CERA, Corso IIa, Křižíkova 34/148, Praha 8 – Karlín Poštou: MŠMT – odbor CERA, Karmelitská 7, Praha 1 Projektové žádosti musí být předloženy nejpozději 13. května 2014 ve 13:00 hodin – rozhoduje datum doručení zásilky, nikoliv datum odeslání. 15

Obsah obálky finalizovaná projektová žádost vytištěna z Benefit7 (stejný hash code jako elektronická verze) spojené přílohy v listinné podobě (1. stránka: „Seznam příloh“) CD-R: nahraná finalizovaná benefitová žádost a všechny přílohy ve formátu.pdf (naskenované s podpisy, včetně seznamu příloh) Bližší informace jsou uvedeny v Příručce pro žadatele o finanční podporu z OP VK, verze 10, kap. 4 PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ V RÁMCI VÝZVY. 16

Kontakty kontaktní místo: odbor CERA (46) možnost osobních konzultací po předchozí telefonické či elektronické dohodě kontaktní osoba: Ing. Michal Dlabola tel.: problémy s vyplněním webové žádosti: 17

II. Metodický výklad výzvy č. 53

III. Finanční řízení

IV. Věcné řízení