Několik tipů pro bezpečnou jízdu v zimě. Při jízdě na sněhu dbejte mnohem vyšší opatrnosti. Uvědomte si svoje schopnosti a meze, ale také schopnosti a.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dopravní značka Zimní výbava
Advertisements

Řízení motorových vozidel
ŘÍZENÍ MOTOROVÝCH VOZIDEL
Společná akce pro děti „Dopravní bezpečnost a výchova“
Druhý – učebního oboru „Mechanik opravář motorových vozidel“
Tisková konference Velikonoce 2010, jarní motoristická sezona plk. Ing
ZKOUŠKY BRZDY.
Product Fact Book. 2 Product Management I Heike Schöpper I 2011 © Continental Product Fact Book I Polaris 3.
KDYŽ AUTEM, TAK EKOLOGICKY Mgr. Milena Marešová Praha 2006.
Product Management Continental / 2010 © Continental Product Fact Book ContiForceContact TM Marketing Technologie ovlivňuje Design Zadní osaPřední.
Diagnostika tlumičů.
PŘEDSTAVENÍ Určeno pro obchodníky a zástupce pneuservisů.
Motocyklisté. Řidiči ostatních motorových vozidel by si měli uvědomit že:  motocyklisté jezdí velmi často vyšší než dovolenou rychlostí.  často předjíždějí.
Rozdíly v pravidlech silničního provozu
ECODriving Hospodárná jízda.
Dopravní charakteristiky
Směrový a výškový návrh trasy komunikace
Strojírenství Stavba a provoz strojů Brzdy ST27 Ing. Michal Jelínek.
s dopravní infrastrukturou
Tradition in Leadership Setkání textilu a kovu Tradition in Leadership.
12. ROVNOMĚRNĚ ZPOMALENÝ PŘÍMOČARÝ POHYB
Semestrální práce z předmětu Matematické modelování
Výuka předmětu automobily
TECHNICKÉ PROSTŘEDKY AKTIVNÍ BEZPEČNOSTI
Pojištění firemní flotily DEN S FLEETEM
Technické prostředky aktivní bezpečnosti automobilů
Aktivní bezpečnostní prvky automobilů
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Jak z mého pohledu snížit podíl dopravních nehod motocyklistů Autor: Julie Dlouhá ZŠ a MŠ Hrabišín, 8. třída.
Potenciál zařízení Black Box pro posouzení dopravních nehod
I N S T I T U T D O P R A V Y VŠB – Technická univerzita Ostrava Fakulta strojní 17. listopadu 15; Ostrava – Poruba tel.: ; 5210
Kinematika 4. PRŮMĚRNÁ RYCHLOST Mgr. Jana Oslancová
Směry hlavních činností AutoSAP Strategie AutoSAP pro další období Historie výroby vozidel v České republice Praha, 2. října 2013.
DOPRAVNÍ VÝCHOVA Jízdní kolo. Milí žáci, předpokládám, že mezi vámi není nikdo, kdo by nerad jezdil na kole. Kolo je vaším pomocníkem při cestě za kamarádem,
Dětské dopravní hřiště Liberec
Tramvajová vozidla.
Jízda s použitím zvláštního výstražného znamení
Tisková konference příčiny nehod v podzimním a zimním období priority a úkoly – podzimní období Tisková konference příčiny nehod.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Velikonoce začátek motoristické sezóny aktivity BESIP - zranitelní účastníci provozu Martin Farář, vedoucí samostatného oddělení BESIP Ministerstva.
11 tipů pro levné půjčení auta
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada14 Anotace.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada14 Anotace.
Zima 2014/2015 Viditelnost chodců a rizika zimního období Ing. Martin Farář, vedoucí samostatného oddělení BESIP Ministerstva dopravy
Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku.
TISKOVÉ SETKÁNÍ ContiTrade Services s.r.o.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Doprava Mgr. Prchalová Zdeňka SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná Pro 2. stupeň ZŠS.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Pohyb jednotlivého vozidla a brzdění Předmět: Teorie dopravy Ing. František Lachnit,
Příkazové Zákazové Upravující přednost Výstražné RISKUJ DOPRVANÍ ZNAČKY
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Elektronika brzd I. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení motorových.
Elektronické systémy brzdové soustavy , Brno Připravil: Bc. Václav Kočí Obor: Management techniky Ústav: Techniky a automobilové dopravy.
Dopravní charakteristiky
Výpočet brzdné dráhy vozidla a pohyb ve směrovém oblouku Předmět: Teorie dopravy - cvičení Ing. František Lachnit, Ph.D.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Tisková konference Velikonoce 2010, jarní motoristická sezona plk. Ing
1A Neopatrný turista se příliš naklonil nad propast a upadly mu do ní brýle. Zvuk rozbitého skla se ozval za 3,1 sekundy od začátku pádu. Jak je propast.
Brzdění ve svahu Jízda směrovým obloukem Předmět: Ing
VY_32_INOVACE_AUT2_09 Dynamika jízdy.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Vývoj dopravní nehodovosti za období leden až září roku 2013 a technický stav vozidel plk.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Viditelnost nemotorizovaných účastníků silničního provozu a rizika podzimního a zimního období.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Viditelnost nemotorizovaných účastníků silničního provozu a rizika podzimního a zimního období.
Diagnostika tlumičů pérování
1. Newtonův pohybový zákon – Zákon síly
Dětské dopravní hřiště Liberec
Diagnostika tlumičů pérování
Jízda v noci CE Fleet Tým Březen 2017.
Transkript prezentace:

Několik tipů pro bezpečnou jízdu v zimě

Při jízdě na sněhu dbejte mnohem vyšší opatrnosti. Uvědomte si svoje schopnosti a meze, ale také schopnosti a meze jiných řidičů.

Vyvarujte se velmi prudkého brzdění, změny směru a akcelerace.

Dodržujte větší odstup za vozidlem před Vámi. V zimě má automobil delší brzdnou dráhu, než v létě. Brzděte pozvolně, aby nedošlo k zablokování kol a smyku.

Před vjezdem do zatáčky přibrzděte s předstihem, kdy vozidlo ještě jede přímo. Zatáčku projíždějte plynule. Nebrzděte v zatáčce! Pokud musíte brzdit v zatáčce, počínejte si obzvlášť opatrně.

Nasazování řetězů si předem nacvičte. Předejdete tak případným potížím.

V zimě používejte výhradně kvalitní zimní pneumatiky s hloubkou dezénu větší než 4 mm. Jen zimní pneumatiky Vám poskytnou potřebné bezpečí za zhoršených zimních podmínek.