Dotační možnosti pro výzkumníky aktuální i plánované Miloslava Náplavová Lektor projektu Mendelova univerzita v Brně Projektové centrum.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

Nový program MZe - dvoustupňová veřejná soutěž
Informativní schůzka k programu 1M Praha
Realizace projektů v praxi program OMEGA Praha.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Psaní grantové přihlášky Postdoktorandský projekt)
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Grantová agentura ČR Veřejná soutěž GAČR - podávání projektů se začátkem řešení v roce 2013  Termín zaslání pdf verze FINAL na fakultu je
2. veřejná soutěž programu GAMA, Podprogram 1 Pavel Komárek - člen předsednictva TA ČR Markéta Šulcová - vedoucí odd. veřejných soutěží Lenka Pilátová.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY VE VÝZKUMU A VÝVOJI NA DVOUSTRANNÉ ÚROVNI Mezinárodně-smluvní rámec spolupráce  dohody o vědeckotechnické spolupráci.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Možnosti podpory aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje v odpadovém hospodářství Ing Jaroslav Váňa, CSc.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Grantová agentura ČR Projekty na podporu Excelence v základním výzkumu Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D.
Technologická agentura ČR
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Metodický výklad výzvy
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
… od myšlenek k aplikacím Marcel Kraus Oddělení strategií a analýz.
Informační seminář pro uchazeče ve veřejné soutěži vyhlášené v roce 2016 v Programu aplikovaného výzkumu Ministerstva zemědělství na období 2017 – 2025,
Informační seminář pro uchazeče ve veřejné soutěži v roce 2015 o podporu na projekty výzkumu a vývoje v programu Komplexní udržitelné systémy v zemědělství.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Česko-norský výzkumný program. Uzávěrka přijímání návrhů projektů: 14:00 hod Uzávěrka přijímání návrhů projektů na UTB: (nutno.
AKTUÁLNÍ INFORMACE INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („IGA MZ“) 2. ročník národní konference Biomedicínský výzkum s podporou evropských.
Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) – VET Charter Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) –
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Česko-Norský výzkumný program výzva vyhlášení – zajištění podpisů – uzávěrka – :00 vyhlášení výsledků – 15.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
1 Název Programu INTER-EXCELLENCE Termín vyhlášení: březen 2016 Doba trvání: 2016 – 2024 Poskytovatel v průběhu tohoto období opakovaně vyhlašuje veřejné.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Ing. Martina Dvořáková ředitelka odboru výzkumu a vývoje MK
NÁVRAT Informativní seminář 7. října
NPU I - Průběžné hodnocení 2017:
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 3.2. Podpora nabídky dalšího vzdělávání 3.výzva Ústí n.L TATO PREZENTACE.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Dotační možnosti pro výzkumníky aktuální i plánované Miloslava Náplavová Lektor projektu Mendelova univerzita v Brně Projektové centrum

TECHNOLOGICKÁ AGENTURA ČESKÉ REPUBLIKY program Centra kompetence

Centra kompetence poslední výzva (3. veřejná soutěž s předpokladem vyhlášení v r již nebude) Soutěžní lhůta v 16:30 hod. Hodnoticí lhůta Výsledky veřejné soutěže Termín zahájení řešení projektu

Centra kompetence Délka řešení projektů je minimálně 48 měsíců, maximálně 72 měsíců (4 - 6 roků) termín ukončení řešení projektů je 31. prosinec 2019 NOVINKY 2013 jednostupňová soutěž délka řešení podpořeno bude center

Centra kompetence nejsou výzkumná centra (aplikovaný výzkum) !! Příjemci podpory: podniky (malé, střední) a výzkumné organizace vždy minimálně 3 podniky + 1 výzkumná organizace doporučení zapojit 8 subjektů (projektový tým) průměrný věk pracovníků do 35 let nezávislost konsorcia (bez nebo s právní subjektivitou)

Centra kompetence Finanční prostředky maximální částka finanční podpory vynaložená na jeden projekt na celou dobu řešení se omezuje na 10 mil. EUR (převažující aktivitou je aplikovaný výzkum) 7,5 mil. EUR (převažující aktivitou je experimentální vývoj) přepočteno podle kurzu České národní banky platného v den vyhlášení 2. veřejné soutěže programu Centra kompetence (vyhlášení ) maximální míra podpory/projekt - 70 % dofinancování 30 % pouze z neveřejných zdrojů projekt může získat bonifikaci za účinnou spolupráci (10 % podílu na CN u VO)

Centra kompetence Hodnotící kritéria prokázání přínosu k růstu konkurenceschopnosti ČR prokázání spoluúčasti při financování projektu plán zavedení dosažených výsledků do praxe (tj. implementační plán) bude příjemce taktéž předkládat v rámci návrhu prokázání potřebnosti řešení (praxe) projekt bude generovat alespoň 1 aplikovaný výsledek z množiny podporovaných výsledků – ekonomický přínos udržitelnost centra po ukončení podpory 5 let

Centra kompetence Hodnotící kritéria Strategická výzkumná agenda Organizační zajištění činnosti centra Aplikační potenciál předpokládaných výsledků Kvalita a připravenost konsorcia a charakter spolupráce uvnitř centra Ekonomická efektivnost projektu Soulad s Národními prioritami orientovaného výzkumu, experimentálního vývoje a inovací Ekonomická způsobilost uchazeče

Centra kompetence Finanční prostředky Způsobilými náklady jsou: Osobní náklady, Investiční náklady nebo výdaje – hrazené pouze z neveřejných zdrojů, Náklady nebo výdaje na služby, Ostatní náklady, Nepřímé náklady nebo výdaje (režie 20 %).

Centra kompetence DRUHY VÝSLEDKŮ patent poloprovoz, ověřená technologie výsledky s právní ochranou - užitný vzor, průmyslový vzor technicky realizované výsledky - prototyp, funkční vzorek certifikované metodiky a postupy a mapy s odborným obsahem software

Centra kompetence Prokazování způsobilosti uchazečů při podání návrhu projektu Čestné prohlášení rektora (ZAJISTÍ PC, 1X ZA UNIVERZITU) Oprávnění k činnosti organizace (kopie) Výpis z trestního rejstříku statutárního zástupce (nesmí být starší než 90 kalendářních dnů) Prokazování způsobilosti uchazečů před podpisem smlouvy

Centra kompetence NÁVRH PROJEKTU ODESLÁNÍ předkládá se v aj elektronická (on –line systém) a listinná podoba + přílohy (podepisuje rektor) – shodné (na všech stránkách kód, datum a čas – finalizovaná verze) – povinná příloha PRŮZKUM TRHU v jedné obálce pouze jeden návrh prokázání způsobilosti (listinná podoba) do konce soutěžní lhůty je možné el. verzi návrhu projektu opravit i odvolat (před odesláním listinné podoby)

Centra kompetence NÁVRH PROJEKTU NEROZEBÍRATELNÁ PEVNÁ VAZBA (včetně příloh) proděravění všech listů/spojení kroužkovou vazbou provázané provázkem nebo stuhou, jejíž konce budou přelepeny přelepkou a přelepka bude orazítkována s přesahem na poslední list návrhu projektu

Centra kompetence WEBOVÉ STRÁNKY TAČR – simulace rozpočtu HELPDESK WEBOVÉ STRÁNKY – projekty.mendelu.cz – METODIKY A FORMULÁŘE (průvodní list projektu, překlad podklady ) TERMÍN PRO FAKULTY – předběžně na (13.5) 2013 (AF)

Grantová agentura České republiky Projekty na podporu excelence v základním výzkumu 2014 – „PROJEKTY EXCELENCE”

Projekty excelence Soutěžní lhůta začíná 9. dubna Návrhy projektů je možné podávat do 22. května Hodnotící lhůta 23. května prosince Termín zahájení řešení projektu Odevzdání na fakulty MENDELU –

Projekty excelence jako projekty excelence není možné předkládat projekty z jiné skupiny grantových projektů, na něž jsou vyhlašovány samostatné veřejné soutěže (Standardní projekty, Postdoktorské projekty, Mezinárodní projekty) jedna osoba se může v rámci jedné soutěže účastnit nejvýše jednoho návrhu projektu, a to buď v roli navrhovatele, nebo v roli spolunavrhovatele !!!

Projekty excelence řešení projektů základního výzkumu (teoretická nebo experimentální práce – uplatnění a využití v praxi) spolupráce nejméně dvou vědeckých institucí v ČR - účastníky návrhu projektu je vždy jeden uchazeč a jeden až pět spoluuchazečů mohou se do ní zapojit všechny kategorie příjemců projekt musí prokázat přínos k výchově mladé vědecké generace + spolupráci se zahraničím

Projekty excelence Vědní obory: lékařské a biologické vědy; společenské a humanitní vědy; technické vědy; vědy o neživé přírodě; zemědělské a biologicko-environmentální vědy.

Projekty excelence Délka řešení projektů - 5 let (do r. 2018) Maximální částka podpory není stanovena (může být až 100 %) projekt svou povahou multidisciplinární (návrh projektu musí být podán do 2 – 3 hodnotících panelů) Návrh projektu - obsahuje návrh věcných, časových a finančních podmínek

Projekty excelence Způsobilé náklady: Osobní náklady Náklady na pořízení dlouhodobého majetku Ostatní provozní náklady nelze zahrnout – běžné vybavení pracoviště – výpočetní technika nulová výše osobních nákladů se nepřipouští

Projekty excelence Návrh projektu Název projektu (v češtině a angličtině, 150 znaků včetně mezer) Klíčová slova - v češtině a angličtině Abstrakt a cíle - v češtině a angličtině – anotace znaků včetně mezer, cíle 300 znaků Rozpis finančních položek - v češtině a angličtině (pro každého uchazeče zvlášť) Zdůvodnění finančních položek – v češtině Zdůvodnění návrhu projektu – v angličtině, max. rozsah 20 str., vel.písma 11, řádkování 1 Navrhovatel a spolunavrhovatelé – v angličtině – životopis (činnosti za posledních 5 let v oboru) 2 str., vel.písma 11, řádkování 1

Projekty excelence Přílohy projektu: doložení spolufinancování nabídka identifikace dodavatele, dodávky a předběžné ceny seznam zahraničních pracovišť, kterým by nebylo vhodné návrh projektu k posouzení zasílat, včetně zdůvodnění kopie speciálních oprávnění

Projekty excelence Návrh projektu se podává pouze v elektronické podobě – pdf. formát vytvořen v aplikaci– datová schránka (zajistí PC)

Projekty excelence po finalizaci projektu nejsou možné zásahy (finalizovaný návrh.pdf FINAL) způsobilost uchazeče – zajišťuje PC 1x zpracování v on-line aplikaci údaje v češtině a angličtině !! pozor na přesáhnutí povoleného počtu znaků bibliografické citace – ČSN ISO 690 a je nutné průběžné ukládání přílohy musejí být do aplikace vkládány v pdf. (datovou schránkou se doručuje pouze návrh projektu bez příloh) finanční prostředky se uvádějí v tisících Kč

Projekty excelence CHECKLIST - Podmínky, které musí splňovat projekty na podporu excelence HELPDESK VZOR ČESTNÉHO PROHLÁŠENÍ (ZAJIŠŤUJE PC)

Děkuji Vám za pozornost