Slezské gymnázium Typ školy: státní škola Kód oboru: 79-41-K/41 1. - 2. roč. 79-41-K/401 3. - 4. roč. Vzdělání: střední s maturitou Počet žáků: 467 Počet.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Školní rok 2011/2012. Školní poradenské pracoviště tvoří:  školní psycholožka  výchovné poradkyně  školní metodičky prevence.
Advertisements

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SOCIÁLNÍ U MATKY BOŽÍ JIHLAVA
Základní škola Mikulov, Valtická č. 3,
Základní škola, Brno, Štolcova 16
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
PORADENSTVÍ ŠKOLA POVOLÁNÍ PŠP Zdokonalení diagnostického a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání.
Školní poradenské pracoviště
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
INKLUZE – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Slezské gymnázium Druh školy: střední škola (gymnázium)
Plánování ve škole. Obsah právní předpisy výuka a vzdělávání žáků / studentů prevence negativních jevů mimoškolní aktivity administrativní záležitosti.
Školní poradenské pracoviště
Centrum primární prevence Semiramis o.s. Ptácká 162, Mladá Boleslav Náplň práce lektorů Programů DPP.
Gymnázium Děčín. StudentUčitelé Škola Rodiče ŠkolaRodiče Student.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Českomoravská vzdělávací, s.r.o nám. Winstona Churchilla 1800/2
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Minimální preventivní program školy
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Praktické zkušenosti ze ZŠ a MŠ ANGEL v Praze 12 Mgr. Petra Kohoutová
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
Praxe ve školní psychologii
Praxe ve školní psychologii Školní psychologie jako aplikovaná psychologická disciplína.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Rokytná, o.p.s. Srázná Moravské Budějovice.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Středisko výchovné péče Dobrá Vyhlídka , Vyhlídka 1, Šumperk.
Národní institut pro další vzdělávání Příspěvková organizace přímo řízená MŠMT Působnost v celé České republice Státní garance DVPP.
ZŠ Přerov, Boženy Němcové 16 Školní poradenské pracoviště Mgr. Ilona Bočinská ředitelka školy
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
ZÁKONY & VYHLÁŠKY PhDr. Lenka Gajzlerová MI3DC_DSP Speciální pedagogika OP3DC_DSP Speciální pedagogika.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Bc. Michaela Augustová MAS Znojemské vinařství, z.s. Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony ZŠ a MŠ I.
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Analytická část MAP pro SO ORP Český Brod
Bezpečné klima na školách konference k projektu Kraje Vysočina 2017
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Seminář pro výchovné poradce SŠ
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Plán vzdělávacích aktivit
Praktické zkušenosti ze ZŠ a MŠ ANGEL v Praze 12 Mgr. Petra Kohoutová
Občanské sdružení ProCit, z. s
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
Konference primární prevence PK
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Střední škola železniční, technická a služeb, Šumperk
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Zástupce ředitelky školy
Transkript prezentace:

Slezské gymnázium Typ školy: státní škola Kód oboru: K/ roč K/ roč. Vzdělání: střední s maturitou Počet žáků: 467 Počet tříd: 15 Délka studia: 4 roky Od školního roku 2010/2011 probíhá výuka podle školního vzdělávacího programu

Garance kvality Jako jedna z mála veřejných středních škol v Moravskoslezském kraji získalo Slezské gymnázium prestižní hodnocení společnosti International Education Society London (IES) „Kvalitní instituce na velmi dobré profesionální úrovni“ Odborné učebny  učebny informatiky  učebny cizích jazyků  multimediální učebna  laboratoře chemie a biologie

Preventivní tým SG ředitelka školy Ing. Milada Pazderníková zástupce ředitelky školyMgr. Karel Kučera metodička prevenceMgr. Kamila Tkáčová výchovný poradceMgr. Lenka Weiglhoferová školníkJiří Soušek středoškolská učitelkaMgr. Dana Pavelková středoškolská učitelkaMgr. Magda Hrstková

Cíle prevence Dlouhodobé cíle:  zlepšení atmosféry školy  zvýšení aktivity učitelů v mimoškolní činnosti  spolupráce s výchovnou poradkyní Střednědobé cíle:  působení na kvalitu vztahů ve sboru – školení „Typologie osobnosti učitele“  zlepšení komunikace mezi učiteli navzájem, učiteli a žáky, učiteli a rodiči, žáky a rodiči Krátkodobé cíle:  kontrola docházky/absence pro rodiče  kontrola docházky/absence v rámci školy (práce preventivního týmu)

Cíle prevence  prevence studentů 1. ročníku – práce s internetem promítání dokumentu „Seznam se bezpečně“ rozbor v hodinách psychologie  novelizace školního řádu (aktualizace v duchu změn vyhlášek a zákonů)  vytvoření krizové karty pro učitele (informacekrizové karty pro učitele pro rychlou orientaci v krizových situacích)  organizace školních volnočasových aktivitvolnočasových aktivit  aktivizace školního parlamentu „ZIP“, výstavba zkušebny  projekt HELP P3 (zaměřeno na poruchy příjmu potravy)  poradenská činnost (spolupráce s psychology)  krizová intervence Cíle prevence

Kooperace Interní pracovníci  vedení školy  výchovný poradce  preventivní tým  třídní učitelé Externí pracovníci  okresní metodička prevence Bc. Šimečková  pracovnice PPP Mgr. Němcová  krajský metodik prevence Ing. Broda  právník  policista, kriminalista  psychologové  kontaktykontakty

Zajímavé kontakty  Mgr. Michaela Veselá lektorská a poradenská činnost v oblasti školní a sociální pedagogiky, právního vědomí, prevence kriminality a community policing  akreditace MŠMT pro DVPP Společně k bezpečí, o. s. Holandská 2437, Kladno 1 

Zajímavé kontakty  PhDr. Helena Vrbková realizuje dvouleté a pětileté výcviky KVP pro školní metodiky prevence, speciální pedagogy, psychology a další pracovníky školství, z nichž dvouletý je akreditován jako specializační studium dle 317/2005 Sb., §9  realizuje semináře zaměřené na vedení třídnických hodin, práci s problematickými třídami a nekázní dětí  je šéfredaktorkou časopisu Prevence, který si lze objednat na adrese:  tel.:

Adaptační kurzy  dokumenty: potvrzení o bezinfekčnosti, potvrzení od lékaře  účast všech studentů 1. ročníku (3 třídy) v jednom termínu  TU a vedoucí programu (4 učitelé-lektoři, 3 TU)  asistenti z řad studentů vyšších ročníků (3)  zdravotník – odborník  detailně rozpracovaný program – časový harmonogramčasový harmonogram  ubytování v pokojích – mix tříd  vzájemná spolupráce mezi třídami  zpětná vazba – dotazník

Dlouhodobé projekty HELP P3 – poruchy příjmu potravy  výchovně vzdělávací akce organizované studenty  powerpointové prezentace s přednáškami  dokumentární film  spolupráce studentů při tvorbě projektů  oslovování médií, sponzorů  spolupráce s organizacemi … MŠ Eliška – speciální MŠ pro handicapované děti  vedení kroužků (dramatický, sportovní, keramický, hudební)  pořádání akcí – Mikuláš, Velikonoční maškaření, Valentýn aj. Projektové dny  Den jazyků  Den „D“ – Den Evropské unie, Den humanity, Den demokracie a totality

Aktivity metodika prevence  průběžné vzdělávání metodika prevence  tvorba školní preventivní strategieškolní preventivní strategie  úprava školního řádu  pohovory s žáky, učiteli, rodiči  zápisy z pohovorů  poradenství  projektová činnost zázemí metodika prevence  samostatný kabinet  technické vybavení

Zásady  dodržování školního řádu  důslednost ze strany učitelů  spolehlivost ve vztazích mezi žáky a učiteli  realizace myšlenek  týmová spolupráce Morální normy:  pozdrav jako součást běžné komunikace  oblékání vhodné pro typ příležitosti – nerespektovat čepice, sluneční brýle (budoucí povolání – manager)

Podněty  školní řád –  školní preventivní strategie  souhlasy s poskytováním informacísouhlasy s poskytováním informací  čipový systém monitorující příchody a odchody studentů (přes internet)  přístup k docházce pro rodiče přes internet  krizová karta učitele  „Seznam se bezpečně“, legislativa  adaptační kurz

Děkuji za pozornost Mgr. Kamila Tkáčová