Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Zoologické zahrady.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ekologická výchova v Zoo Ostrava
Advertisements

Nekupujme si jejich životy
Zpracovala: Klára Jonášová, 8.A ZŠ a MŠ, Brno, Horníkova 1
SAVANY Mgr. Josef Koumar. SAVANY Mgr. Josef Koumar.
Nekupujme si jejich životy Martina Hájková Jitka Blažková Tereza Málková.
Národní parky Afriky.
Výlet do ZOO Vypracovali: Třída:. Doprava do ZOO Dopravní prostředekOdjezdPříjezdSpojČas odjezdučas příjezdu 1.VlakČeské BudějovicePraha hl.n.R 6388:0410:40.
Jaguár americký.
Vliv klimatu na faunu 1.A.
Význam ZOO a botanických zahrad
Nikola Tučková Kristýna Harudová 8.A
Nekupujme si jejich životy
Ahoj! Já jsem medvěd hnědý.
Panda velká Červený výstražný trojúhelník a v něm černobílý medvěd. Označují se jim druhy, kterým v přírodě hrozí vyhubení.
Česká republika: ZOO Hospodářský zeměpis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Lichokopytníci.
MELODIE … Zimní návštěva brněnské zoologické zahrady se uskutečnila …. V areálu zahrady bylo více jak polovina zvířat schována v domcích a.
Autor: Mgr. Zdeňka Krmášková
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_218_2TR_CJ Autor: Mgr. Miroslava Ondrová.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_232_2TR_CJ Autor: Mgr. Miroslava Ondrová.
VY_52_INOVACE_PŘ.8.07_Šelmy, test Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Zaměření VM – Člověk a příroda – Přírodopis 8.ročník.
Přizpůsobivost živočichů a rostlin
Zemědělství – živočišná výroba
SAFARI Práce skupiny žáků třídy 7.A. v Pardubicích – Studánce Školní rok 2007 / 2008.
CESTOVNÍ RUCH Předpoklady cestovního ruchu Rozmístění cestovního ruchu
Hydrologické poměry - podzemní vody
Ochrana přírody Za předpokladu použití psacích potřeb a mapy České republiky.
Čína Jan Dušek.
OCHRANA PŘÍRODY Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
OCHRANA PŘÍRODY NA ÚZEMÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY
Vsetín Město ve kterém žiji
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová VY_32_INOVACE_23_Liberec Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
Botanické a zoologické zahrady Mgr. I. Vališková CZ.1.07/1.4.00/
Botanické a zoologické zahrady
VY_32_INOVACE_38_Turismus na území ČR Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice 390 Reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Bc. Petr Grossmann.
Česká republika Zlínský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Zlínským krajem.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Tropický pás-savana.
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Jsem školák I. (EUPŠPrv1),
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Třídění přírodnin.
Č e s k á r e p u b l i k a Která část České republiky je označena žlutě?
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
VY_32_Inovace_ Podstatná jména Český jazyk 9. ročník
PRAŽSKÁ ZOO stavba pražské zoo Kůň převalského žirafa Lachtani
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
TROPICKÝ DEŠTNÝ LES v pásu podél rovníku na pevninách i ostrovech
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
ZEMĚPIS - SVĚT Východní a Jižní Afrika
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká
Důležité údaje o ZOO. Důležité údaje o ZOO Zebra Grévyho je ze všech zeber největší a nejseverněji žijící Zebra Grévyho je ze všech zeber největší.
CHRÁNĚNÉ ROSTLINY A ŽIVOČICHOVÉ
Řád: Lichokopytníci.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Národní parky - opakování
Název školy: ZŠ J. E. Purkyně a ZUŠ Libochovice
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Č e s k á r e p u b l i k a Která část České republiky je označena žlutě?
STRUČNÁ ANOTACE (OBSAH, DATUM PILOTÁŽE): Práce s textem
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Vl_11_Jižní Čechy
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Školní výlet Alžběta Drápelová 4.A.
Kroměříž VY_32_INOVACE_13_38
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk ,okres Česká Lípa ,příspěvková organizace Autor: Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_09.
ZÁBAVNÁ ZOOLOGICKÁ ZAHRADA
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
Transkript prezentace:

Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Zoologické zahrady (EUPŠPřv20), Přv 5. ročník Zpracoval:Mgr. Drahomíra Žižková

Anotace: DUM slouží k seznámení se smyslem a posláním zoologických zahrad. Žáci poznají smysl zoologických zahrad a seznámí se s několika českými zoologickými zahradami. DUM vytvořen:

Zoologické zahrady umožňují pozorovat život mnoha živočichů z celého světa slouží k odpočinku a poučení mají silný sociální význam – navštěvují je celé rodiny

Zoologické zahrady slouží jako genové banky poskytují možnost rozmnožovat ohrožené druhy aktivně se podílejí na vysazení zvířat zpět do volné přírody (zdarma)

Zoologická a botanická zahrada města Plzně je zoologická a zároveň botanická zahrada v Plzni druhá nejstarší v České republice. je zde nejrozsáhlejší výběh hnědých medvědů součástí je i DinoPark Plzeň

Zoologická zahrada Liberec nejstarší zoologická zahrada v České republice chová kolem 170 druhů zvířat nejnavštěvovanější je pavilon lachtanů pavilon lachtanů

Zoologická zahrada Liberec jediná v Evropě chová takiny čínské jediná v Česku chová bílou formu tygra bílý tygr

Zoologická zahrada Liberec jediná v Česku chová nahury modré má největší chovnou skupinu osla somálského v Česku

Zoo Praha podílí se na záchraně mnoha ohrožených živočišných druhů a u některých vede jejich celosvětové plemenné knihy V roce 2007 byla prestižním časopisem Forbes Traveler označena jako 7. nejlepší zoo na světě. mezi mezinárodní projekty patří návrat do přírody koně Převalského, orlosupů a zubrů

Zoo Praha mediálně známou se stala především pozorováním chovu goril nížiných a narozením gorilky Moji v projektu Českého rozhlasu Leonardo Odhalení

ZOO Dvůr Králové jedna z největších zoo v Česku jedna z nejuznávanějších zoologických zahrad nejen v České republice, ale i ve světě. Její součástí je také galerie obrazů slavného ilustrátora pravěku, Zdeňka Buriana.

ZOO Dvůr Králové Zoo se zapojila do programu na záchranu bílých nosorožců v Africe

ZOO Zlín (Lešná) nejnavštěvovanější turistické místo celé Moravy. Každoročně sem zavítá téměř půl milionu návštěvníků. V rámci 15 českých ZOO jí v návštěvnosti patří druhé místo součástí Zoo je zámek Lešná

ZOO Zlín (Lešná) Zlínská zoo je umístěna v přírodním parku. Originalitou je rozdělení areálu podle jednotlivých kontinentů. Za jeden den tak podniknete cestu kolem světa a seznámíte se s typickými zástupci zvířat Afriky, Asie, Austrálie, Střední a Jižní Ameriky medvěd ušatý

Zoo Ostrava V roce 2011 se zde narodilo vůbec první odchovávané slůně v Čechách i na Slovensku jmenuje se Rashmi a česky její jméno znamená paprsek slůně Rashmi

Zdroje: