Středisko křesťanské pomoci v Praze Párová terapie násilných osob Mgr. Bc. Michaela Kopečková Mgr. Petra Králová KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH Místo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pokus o přerušení bludného kruhu. Situace lidí bez domova  Drtivá většina lidí bez domova má problém se závislostí  Někteří řeší závislost v léčebnách.
Advertisements

Pololetní zhodnocení průběhu projektu Chci zůstat ve škole, reg. č. CZ.1.07/1.2.33/ za období září 2013 – leden 2014.
Poradna Pro Rodinu Šumperk
Dva teoretické zdroje psychoterapie Psychologie osobnosti a mezilidských vztahů Psychologie mezilidského komunikačního působení Které osobnostní a vztahové.
Z KÁČKA DO L É ČEBNY „DLOUHÁ“ CESTA AT KONFERENCE – , SEČ Zuzana Hrdličková K-centrum Mladá Boleslav, Semiramis o.s.
Stacionární terénní práce ve Věznici Jiřice Občanské sdružení Semiramis.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Moravskoslezského kraje KRIZOVÉ CENTRUM OSTRAVA ul. Nádražní 196, Moravská Ostrava tel.: ,
SLEDUJTE NAŠE WEBOVÉ STRÁNKY, KDE SE DOZVÍTE PODROBNOSTI !!!
VYBRANÉ OTÁZKY Z PSYCHOLOGIE PRO PRACOVNÍKY V POMÁHAJÍCÍCH PROFESÍCH © SPURNÝ, 2012.
Poradenský proces v programech všeobecné primární prevence rizikového chování Markéta Exnerová Vedoucí Centra primární prevence Semiramis o.s. PPRCH 2009.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Individuální projekt „Podpora a rozvoj služeb sociální prevence v Moravskoslezském kraji“ (číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ ), dále jen „Projekt“
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
Problematika supervize pracovníků v sociálních službách
ohroženým domácím násilím
Integrace na druhou PPP FM - Terapeutické techniky – školní rok 2010/2011 Od začátku září 2010 probíhalo ve Frýdku-Místku vzdělávání a odborná metodická.
Projekt spolupráce Západočeských středisek Evangelické diakonie.
KBT z pohledu integrativního psychoterapeuta
Sociální práce s rodinou 3
Úvod „Všechno, co tě v životě potkává, potkává tě tak, že to buď můžeš snášet, nebo nemůžeš snášet. Jestliže se ti tedy přihodí něco, co snášet můžeš nereptej,
Kurz rodinného poradenství pro pracovníky pomáhajících profesí
Motivačně aktivační poradenský program varianta pro pilotáž.
Domácí násilí v praktické rovině
Kurz rodinného poradenství pro pracovníky pomáhajících profesí KOORDINACE SLUŽEB V PÉČI O KLIENTA V RT.
Ambulantní léčba ___________________________________
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
Telefonická poradenská linka pro pedagogy Statistika hovorů listopad červen 2010 srpen 2010 Mgr. Anna Rollová, František Šuranský.
Mgr. Michal Majer, KAPPA-HELP Přerov
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Projekt Pšov Evropský sociální fond Operační program rozvoje lidských zdrojů ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE Most Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Centrum sociálních služeb Ostrava, o. p. s
Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy
FAUST, o. s. Statutární zástupci Bc. Jana Hajderová, ředitelka
"Principy a metody mezinárodní spolupráce měst" ve spolupráci Svazu měst a obcí ČR a Cités Unies France Zdeněk Slepička Statutární město.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Případová studie Seminář 2014.
Úvod do psychologie Kostovčíková Petra Cumminsová: Záhady experimentální psychologie.
Praxe ve školní psychologii Školní psychologie jako aplikovaná psychologická disciplína.
Vymezení pojmů funkce rodiny
Středisko výchovné péče Dobrá Vyhlídka , Vyhlídka 1, Šumperk.
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
ADRA „ Nejsme tu sami pro sebe, jsme tu s Vámi pro druhé“ ADRA „ Nejsme tu sami pro sebe, jsme tu s Vámi pro druhé“  Projekty v ČR  Poradna pro oběti.
Práce probačního úředníka s dětmi a mladistvými Mgr. Marcela Nerudová Probační a mediační služba ČR.
Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.
Středisko křesťanské pomoci v Praze Představení SOS centra Diakonie ČCE – SKP v Praze Mgr. Helena Šašková KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH.
Projekt Intervenční centrum v Ústí nad Labem Interdisciplinární spolupráce Koordinátorka týmu Bc. Zuzana Lešková.
Pomoc pachatelům domácího násilí Mgr. Alexandra Lammelová SOS centrum Diakonie ČCE.
Představení programu Stop násilí ve vztazích PhDr. Anna Stodolová KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH Místo konání: Benediktinské opatství Panny Marie a.
„Násilí věc (ne)veřejná“ představení projektu konference k průběhu implementace EHP a NF, Praha Nositel projektuSPONDEA, o.p.s. Poskytovatel komplexu služeb.
Systemický přístup Mgr. Věra Pucová. Základní charakteristika přístup orientovaný na změnu opak diagnostického přístupu typický přístup pro sociální práci.
Program terapie partnerských agresorů. Teoretická východiska Co nám brání chovat se bezohledně, agresivně, ubližovat blízkým?
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Pomoc pachatelům domácího násilí Mgr. Alexandra Lammelová SOS centrum Diakonie ČCE.
HORIZONT ZLÍN Workshop
VI. Podzimní adiktologická konference Brno
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Terapie pachatelů domácího násilí
Program sociální inkluze AG
Struktura poradenského procesu
Psychoterapie MUDr. Pavel Theiner, Ph.D..
PROGRAM ZVLÁDÁNÍ AGRESE
Krizová pomoc.
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
Násilná osoba aneb co s ní
Financováno Nadací Sirius
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Domácí násilí PhDr.Hana Pazlarová, ph.d.
Školská sociální práce
Domácí násilí PhDr.Hana Pazlarová, ph.d.
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Transkript prezentace:

Středisko křesťanské pomoci v Praze Párová terapie násilných osob Mgr. Bc. Michaela Kopečková Mgr. Petra Králová KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH Místo konání: Benediktinské opatství Panny Marie a sv. Jeronýma v Emauzích Vyšehradská 49/320, Praha 2 –Nové Město Termín konání:

Středisko křesťanské pomoci v Praze Klienti párové terapie  vzájemné partnerské násilí x domácí násilí  první rozhovor s každým zvlášť

Středisko křesťanské pomoci v Praze Formát párové terapie hodinová konzultace 1x týdně, 90 min. konzultace 1x za 14 dní 12 sezení s možností prodloužení doporučená délka 6 – 12 měsíců

Středisko křesťanské pomoci v Praze Pravidla párové terapie přítomnost obou partnerů na každé konzultaci nemožnost konzultovat s terapeutem mimo párové sezení neomluvená konzultace se počítá jako uskutečněná

Středisko křesťanské pomoci v Praze Mapujeme: historii agrese za jakých okolností k násilí nejčastěji dochází nejčastější spouštěče násilného chování k jakým projevům násilného chování dochází

Středisko křesťanské pomoci v Praze Terapeutické přístupy práce s párem principy manželského, rodinného, partnerského a dalšího vztahového poradenství nedirektivní psychoanalyticky orientovaný přístup k párové problematice principy PBSP přístupu techniky používané systemickým přístupem – konstruktivní otázky, škálování rogersovský na klienta orientovaný „rozumějící“ přístup edukace, nácvik komunikace, metafory transakční analýzy, prvky KBT integrativní přístup

Středisko křesťanské pomoci v Praze Kombinace párové a ostatních druhů terapie PT + individuální terapie nebo skupinová terapie u jednoho z páru /jednoznačně nejčetnější varianta/ PT + oba měli péči jinde PT + jeden z páru péče jinde PT + oba individuální nebo skupinová terapie u nás

Středisko křesťanské pomoci v Praze Práce s 33 páry během 16 měsíců Fáze spolupráce s párem:  končící v motivační fázi  ukončující/přerušující spolupráci v průběhu  uzavírající dohodou po zlepšení situace

Středisko křesťanské pomoci v Praze Páry končící v motivační fázi (14 x) odmítnutí vstupu do terapie nebo žádný další kontakt rozchod dohoda na jiném typu terapie v rámci programu dohoda na jiném typu péče mimo náš projekt (psychiatrie, hospitalizace, SAS, IT či ST jinde)

Středisko křesťanské pomoci v Praze Páry přerušující spolupráci v průběhu (13x) odmítnutí pokračování jednoho z partnerů rozpad vztahu hospitalizace práce v zahraničí

Středisko křesťanské pomoci v Praze Páry uzavírající dohodou po zlepšení (6x)

Středisko křesťanské pomoci v Praze Úskalí práce s párem vnější motivace a tlak (institucí) psychologická a sociální zátěž páry v rozchodu velká emoční zátěž pro terapeuta

Středisko křesťanské pomoci v Praze Děkujeme za pozornost