Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_III.Vu_VELIKONOČNÍ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Krátký film TRUTNOV a.s. Uvádí.
Advertisements

Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název: Rok v jeho proměnách V. (Velikonoce)
Velikonoce Prezentace byla vytvořena v rámci projektu
Jaro Mgr. Iveta Honzejková.
Velikonoce – jen svátky jara?
Velikonoce.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Kalendář - duben Petr Machala.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Cvičná prezentace Společný postup tvorby prezentace v MS PowerPoint 2003 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý.
Název Velikonoce, pašijový týden
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_20_AJ2V Ročník: II. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Svátky 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
Velikonoce v Kunovicích
Vajíčka Malovaná vajíčka Děti hledající vajíčka. Velikonoce v Německu Julie Kölblová, Sabina Bajajová a Dajana Zámečníková.
Tradice Velikonoc.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_48_Velikonoce AUTOR: Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM: 1.,
VELIKONOCE.  jsou nejvýznamnější křesťanský svátek, který je oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista. K tomu podle křesťanské víry došlo třetího dne po.
Velikonoce u nás a v jiných zemích Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Věra Holotová. Dostupné z Metodického portálu.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Jaro Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:
Velikonoce – historický původ Nejvýznamnější svátek křesťanské církve; vrchol křesťanského liturgického kalendáře. Svátky jara, oslava jara. Spojené s.
KŘESŤANSKÝ KALENDÁŘ Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Rok v jeho proměnách a slavnostech. Velikonoce – zvyky a tradice Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace.
 MATERIÁL JE URČENÝ PRO ŽÁKY 4. ROČNÍKU, PRO VÝUKU VĚCNÉHO UČENÍ  PREZENTACE NA INTERAKTIVNÍ TABULI  POMŮCKY: INTERAKTIVNÍ PERO, FIXY NA INTERAKTIVNÍ.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Velikonoce TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
Základní a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR:Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY­­_32_inovace_04_ VELIKONOCE TÉMA: Svět kolem nás, prvouka.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193, Tel.: , Tel. řed./fax: , VÝUKOVÝ.
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková NÁZEV: VY_32_INOVACE_8/16_Jaro TEMA: Velikonoce ČÍSLO PROJEKTU:
Velikonoce Velikonoce jsou důležité křesťanské svátky. Oslavují zmrtvýchvstání Ježíše Krista.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
KŘESŤANSKÝ KALENDÁŘ Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Velikonoce Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Velikonoce.
1.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Velikonoce u nás a v jiných zemích
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jarmila Nováková
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_04_III.Vu_VÁNOČNÍ.
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_15_II.JKGM_ALTERNATIVNÍ.
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_II.JKGM_ALTERNATIVNÍ.
AUTOR: Blanka Petlánová NÁZEV: VY_32_INOVACE_Pr2_13_Velikonoce
Datum vytvoření březen 2013 Ročník 2. Vzdělávací oblast obor
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_08_III.Vu_ZVÍŘATA.
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_05_III.Vu_ZIMNÍ.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_II.JKGM_ALTERNATIVNÍ.
Velikonoce VY_32_INOVACE_1B_08 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_III.Vu_ZDRAVÁ.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
Velikonoce – zvyky a tradice
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_14_II.JKGM_ALTERNATIVNÍ.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Křesťanství – pojmy, VY_32_INOVACE_
Zvyky a tradice Čechů.
Věcné učení pro nižší stupeň ZŠS
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_III.Vu_PĚSTOVÁNÍ.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace autor: Helena Petrůvová název: VY_32_INOVACE_16_PRVOUKA_JARO.
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_II.JKGM_ALTERNATIVNÍ.
Transkript prezentace:

Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_III.Vu_VELIKONOČNÍ ZVYKY A TRADICE Téma : Vu – 6. ročník – VELIKONOČNÍ TRADICE A ZVYKY ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/

ANOTACE MATERIÁL JE URČENÝ PRO ŽÁKY 6. ROČNÍKU, PRO VÝUKU VĚCNÉHO UČENÍ PREZENTACE NA INTERAKTIVNÍ TABULI POMŮCKY: INTERAKTIVNÍ PERO, FIXY NA INTERAKTIVNÍ TABULI INOVACE: INTERAKTIVNÍ ZPŮSOB UČENÍ, ZÍSKÁNÍ INFORMACÍ O VELIKONOCÍCH METODICKÉ POKYNY: ČTENÍ A VYSVĚTLENÍ JEDNOTLIVÝCH ZVYKŮ, SYMBOLŮ, POVĚR; ODPOVĚDI NA OTÁZKY; DOPLŇOVÁNÍ; KRESLENÍ

VELIKONOCE HLAVNÍ KŘESŤANSKÝ SVÁTEK OSLAVY JARA PROBUZENÍ PŘÍRODY NÁSTUP TEPLEJŠÍCH DNŮ

VELIKONOČNÍ SVÁTKY ŠKAREDÁ STŘEDA ZELENÝ ČTVRTEK VELKÝ PÁTEK BÍLÁ SOBOTA NEDĚLE VELIKONOČNÍ PONDĚLÍ VELIKONOČNÍ

ZVYKLOSTI SPOJENÉ S JEDNOTLIVÝMI DNY: ŠKAREDÁ STŘEDA – LIDÉ BY SE NEMĚLI MRAČIT, ABY SE NEMRAČILI VŠECHNY STŘEDY V DALŠÍM ROCE ZELENÝ ČTVRTEK – V TENTO DEN SE JÍ ZELENÁ STRAVA (ZELENINA), ABY BYL ČLOVĚK CELÝ ROK ZDRAVÝ VELKÝ PÁTEK – DEN KRISTOVA UKŘIŽOVÁNÍ; V TENTO SE MĚLI OTEVÍRAT HORY, ABY VYDÁVALI SVÉ POKLADY

BÍLÁ SOBOTA – V TENTO DEN SE NEKONAJÍ OBŘADY A MŠE; PEČOU SE VELIKONOČNÍ BERÁNCI A MAZANCE NEDĚLE VELIKONOČNÍ–KRISTOVO ZMRTVÝCHVSTÁNÍ; SLAVÍ SE KRISTOVO VZKŘÍŠENÍ A VÍTĚZSTVÍ NAD SMRTÍ PONDĚLÍ VELIKONOČNÍ – DEN VESELÝCH LIDOVÝCH OSLAV A HODOVÁNÍ; TENTO DEN JE POMLÁZKA

SYMBOLY VELIKONOC PEČENÍ BERÁNKA NEBO MAZANCE PLETENÍ POMLÁZKY PONDĚLNÍ KOLEDOVÁNÍ POSÍLÁNÍ VELIKONOČNÍCH PŘÁNÍ MALOVÁNÍ VELIKONOČNÍCH KRASLIC ZDOBENÍ BYTŮ SYMBOLY JARA

TECHNIKY ZDOBENÍ KRASLIC VOSKOVÁ TECHNIKA POLEPOVÁNÍ SLÁMOU POLEPOVÁNÍ RŮZNÝMI MATERIÁLY BATIKOVANÁ TECHNIKA ŠKRÁBANÁ TECHNIKA HÁČKOVANÁ TECHNIKA BROUŠENÍ KRASLIC DRÁTOVÁNÍ KRASLIC

DOPIŠ NÁZEV VELIKONOČNÍCH DNÍ: _______ STŘEDA ________ SOBOTA _______ ČTVRTEK _________ NEDĚLE _______ PÁTEK ________ PONDĚLÍ

OPAKOVÁNÍ CHODÍ SE KOLEDOVAT V PONDĚLÍ NEBO V NEDĚLI? KOLEDUJÍ CHLAPCI NEBO DÍVKY? CO JE TO MAZANEC? CO JE TO POMLÁZKA? JAKÝM ZPŮSOBEM ZDOBÍŠ VAJÍČKA?

NAPIŠ VELIKONOČNÍ PŘÁNÍ, NAKRESLI A VYBARVI KRASLICI: ______________________________________ ______________________________________ ____________________________________

citace Dostupné z WWW : Obr. Strom, kraslice, emotikona, tulipán, narcis,zajíc [cit. 2012–03–27] Dostupné z WWW : brus_L1.JPG kraslice.jpg [cit. 2012–03–27] brus_L1.JPG Dostupné z WWW : drat.jpg [cit. 2012–03–27] Dostupné z WWW : hacek2.JPG hacek.jpg [cit. 2012–03–27] hacek2.JPG Dostupné z WWW : hack.spol3.JPG kosik.jpg [cit. 2012–03–27] hack.spol3.JPG