Makroregionální strategie EU: Strategie pro region Baltského moře, Dunajská strategie „Reforma kohezní politiky – aktuální vývoj a důsledky pro ČR“ Expertní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Regionální dimenze sítě TEN-T
Advertisements

Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
VYJEDNÁNÍ NSRR A OPERAČNÍCH PROGRAMŮ Ing. Ivo MINAŘÍK Odbor regionálního rozvoje KrÚ JMK Hodonín,
FÁZE A CYKLUS SUMP: Od myšlenky k praktickým řešením Petr Kurfürst, Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. Praha, Kongresové centrum
Pozice EP k budoucí kohezní politice Dominují národní zájmy nebo ideologie? Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České.
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
W.P Výbor regionů Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování místní dimenze.
ESVA. Lisabonská smlouva ER – oficiální EU instituce Úroveň hlav států a vlád Stanovuje cíle a dává obecné směry SZBP – závěry ER Stálý předseda ER zajišťuje.
Referenční rámec pro udržitelná evropská města ____________________________________________________________________________ Seminář Urbánní rozměr regionálního.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
Příprava České republiky na výkon předsednictví v Radě Evropské unie leden – červen 2009.
Řízení a koordinace politiky soudržnosti v České republice v období Ostravice Hotel Montér Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
MV RPS, 1. červen 2005 RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Evropský semestr a posílená koordinace hospodářských politik v EU Jakub Mazur Oddělení 532 Hospodářská a finanční politika EU Prezentace pro seminář MF.
Regionalistika 2 Strategické řízení a jeho využití ve veřejné správě v ČR.
Zapojení se do "evropských" procesů a diskusí o sociálním začleňování Sociální inkluze ve světle současného vývoje a nového programovacího období Seminář.
SIGMA společná iniciativa OECD a EU. Co je SIGMA program podpory v rámci IPA a ENPI podpora a posílení systému řízení v rámci veřejné správy podpora socio-ekonomického.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy Národní informační den Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Příprava na období 2014 – 2020 Cíl 2 „Evropská územní spolupráce“ Ostrava, 29. listopadu 2012.
Revize rozpočtu EU a budoucnost kohezní politiky EU Ing. Jan Gregor Ministerstvo financí ČR Expertní seminář Reforma kohezní politiky – aktuální vývoj.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Zkušenosti s činností ROPu Střední Morava a náhled na implementaci v příštím programovém období aneb od administrace k řízení EU fondů Roztoky.
Úvahy o budoucnosti koheze a teritoriální spolupráci Jan Březina, europoslanec.
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Globální akční plán WHO pro zdraví pracovníků na období Pavel Urban Státní zdravotní ústav WHO spolupracující centrum pro pracovní lékařství.
TŘINÁCTÉ ZASEDÁNÍ Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Barokní refektář Dominikánského kláštera u sv. Jiljí Jilská 7a, Praha 1.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
1 Aktuální otázky budoucnosti kohezní politiky EU Ing. arch. Daniela Grabmüllerová, MBA, Ph.D. ředitelka Odboru evropských záležitostí Ministerstvo pro.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
ÚZEMNÍ AGENDA EU LIPSKÁ CHARTA o udržitelných evropských městech PRVNÍ AKČNÍ PROGRAM pro implementaci ÚA EU ÚZEMNÍ AGENDA EU LIPSKÁ CHARTA o udržitelných.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Podpora strategické práce ve veřejné správě
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Aktuální otázky v oblasti kohezní politiky a rozvoje měst
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Michal Kubáň Martin Nečaský Tomáš Pecha 31. března 2017
Aktuality z oblasti kohezní politiky
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
LIPSKÁ CHARTA o udržitelných evropských městech
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Strategie EU pro Podunají
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
XIV. KONFERENCE SAMOSPRÁV
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Odbor pro udržitelný rozvoj
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Makroregionální strategie EU: Strategie pro region Baltského moře, Dunajská strategie „Reforma kohezní politiky – aktuální vývoj a důsledky pro ČR“ Expertní seminář, Praha, 29. března 2010

Makroregion „oblast zahrnující území jednoho či více států či regionů, pro niž jsou charakteristické některé společné znaky a sdílené výzvy“ (EK) funkčním příkladem je oblast Baltského moře, koncept aktuálně rozpracováván v Podunají, dále např. v alpské či pyrenejské oblasti

Makroregionální strategie integrovaný rámec spolupráce, který umožňuje EU a jejím členským státům identifikovat společné specifické potřeby a na tyto potřeby následně efektivně směřovat zdroje cílem strategie je tak napomoci vytvářet podmínky pro prosperitu a udržitelný rozvoj daného makroregionu maximálním využitím existujících nástrojů a politik

Makroregionální strategie 3 základní principy: 1) žádná nová legislativa 2) žádné nové/dodatečné finanční zdroje 3) žádné nové instituce primární zaměření dovnitř EU, ale možnost spolupráce se třetími zeměmi

Makroregionální strategie potenciální aktéři:  EK  národní koordinátor (ÚMEZ) – na národní úrovni koordinace, prezentace a zastřešení dílčích aktivit:  ministerstev  regionů, měst a místní správy  nestátních neziskových organizací  soukromých subjektů  finanční instituce řízení strategie: ČS a subjekty ČS (HLG), EK (koordinace, monitoring a evaluace), annual forum

Baltská makroregionální strategie Sdělení EK z 10. června 2009 na základě závěrů ER z prosince 2007, doplněné Akčním plánem, Hodnocením dopadů a Shrnutím hodnocení dopadů Sdělení následně přijato říjnovým GACem a následně také ER zapojeni jsou SE, DK, FI, LT, LV, EE, DE, PL (v dílčích projektech také RU a NO) aktuálně implementován Akční plán, evaluace na úrovni HLG (zástupci EU 27, sejde se dubnu)

Dunajská makroregionální strategie dosavadní vývoj léto 2008 – AT a RO společně žádají EK o větší koordinaci politik a programů pro Dunaj podzim 2008 – EK v reakci navrhuje vytvoření zastřešující makroregionální strategie jaro 2009 – po dalších jednáních vrcholí snahy o vytvoření strategie závěry červnové ER 2009 – EK má koordinovat přípravu strategie podzim 2009 – jmenování národních dunajských koordinátorů, první jednání (Brusel)

Dunajská makroregionální strategie účastnické země do přípravy zahrnuty ČS: CZ, DE, AT, SK, HU, SI, RO, BG, dále 4 kandidátské země: BiH, HR, SRB, MNE a dále 2 sousedské země: MOL, UA

Dunajská makroregionální strategie 3 prioritní oblasti propojení a komunikace (doprava, energetika, sítě, ICT) aspekty ŽP, voda a prevence rizik socioekonomický rozvoj (lidské zdroje, kultura, rozvoj institucí a governance)

Dunajská makroregionální strategie rámec obdobně jako u Baltské strategie EK připraví do června 2010 Sdělení k Dunajské strategii (stručný dokument mapující důvody vzniku Strategie, výzvy, kterým má čelit, její nástroje, rozdělení rolí/governance a harmonogram její implementace) současně EK připraví na základě vstupů ČS Akční plán (rozsáhlejší, konkrétní, „prováděcí“ dokument který dále rozpracuje prioritní oblasti Strategie, přiřadí těmto osám gestorské státy a uvede výčet jednotlivých „vlajkových“ projektů) následovat bude schválení strategie Radou EU

Dunajská makroregionální strategie vstup ČR národní pozice ke strategii identifikace klíčových projektů a iniciativ, které by ČR ráda do Strategie zahrnula důraz na projekty se silným přeshraničním přesahem, s větším než regionálním významem a těm, které jsou v dostatečné fázi projektové přípravy/rozpracovanosti vstup ČR odeslán EK po konzultaci a schválení Výborem pro EU 24. března 2010

Dunajská makroregionální strategie zdroje a možné přínosy smyslem strategie jsou především synergie a efektivní využívání stávajících nástrojů a zdrojů pozornost zaměřena na existující nevyužitý potenciál a jeho zhodnocení: zdroje jsou strategie je především zastřešujícím rámcem „marketing“ a „vizibilita“ výměna best pracices a posílení spolupráce

Makroregionální strategie další vývoj strategie implementovány na základě Akčních plánů – „rolling“ dokument podléhající pravidelné evaluaci a příp. revizi na vývoj musí reagovat také rámcová pozice ČR nutnost efektivní koordinace jak na úrovni ČS zapojených do strategií, a to jak směrem k EK, tak mezi sebou nutnost efektivní koordinace v rámci jednotlivých ČS (vláda, regiony, samosprávy, NGOs, soukromé subjekty…)

Makroregionální strategie „O co se hraje“ – otevřené otázky počet makroregionálních strategií – neexistuje formalizovaný postup pro iniciaci strategie (závisí na politické vůli a síle skupiny ČS záměr „protlačit“) životaschopnost tří pilířů konceptu („tři ne“) přesahy do souvisejících debat  budget review  budoucnost kohezní politiky a místo makroregionálních strategií v ní

Dunajská makroregionální strategie další informace rámcová pozice ČR a vstup ČR do přípravy Dunajské strategie národní koordinátor – ÚMEZ EK – DG REGIO Díky za pozornost