* Dohotovování pokrmu u stolu hosta pomocí hořícího alkoholu
* Používáme otevřený oheň * Před flambováním pánvičky dobře zahřejeme * Pokrm dobře prohřejeme * Na porci používáme 0,02 l pálenky s vyšším obsahem alkoholu * Lihovinu zapalujeme mírným nakloněním pánvičky k hořáku nebo pomocí lžíce či naběračky * Používáme min. 40% alkohol
* Používáme dvě pánve * Připravíme koktejl, v druhé pánvi zahřejeme s kouskem másla * Koktejl – cukr, máslo (2 lžíce cukru, 20g másla pro jednu osobu) * Cukr necháme zkaramelizovat, shrneme stranou, přidáme šťávu z citronu a pomeranče, 0,02l likéru * Vložíme palačinky * Plníme, přeložíme * Přeložíme na druhou pánev a flambujeme
* SALAČ, Gustav. stolničení. Praha: Fortuna, 1996, ISBN