P RAKTICKÉ ČINNOSTI Brambory Vypracoval: Lukáš Karlík.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1.Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s moukou, vejcem, osolíme. Těsto má mít polohustou konzistenci (nesmí téct),
Advertisements

Moučníky z tvarohového těsta
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Houbový koláč s parmezánem
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
ZÁMECKÁ MEZINÁRODNÍ KUCHAŘKA
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Projektový den - vaření
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
1. Ohnivá pánev čerta Šmajstrla Suroviny: 200 g vepřového plecka /kotlet bez kostí/ 400 g kuřecích řízků 200 g klobásky 1 červená paprika 1 zelená.
Pokrmy z brambor.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Potraviny rostlinného původu
Romština a komunikace I.
POKRMY Z VNITŘNOSTÍ Bc. Daniel Vančura.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Mexická kuchyně.
Příprava Vánoční večeře
Hovězí vnitřnosti žáludky.
Bramboráky.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Ořechovo medové řezy Medovník.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Guláše z jatečného masa
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Vaření vepřového masa Vařením nejčastěji upravujeme hlavu, koleno a bůček.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 3. ročník
Štědrovečerní večeře.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Pečení na anglický způsob
Lasaně zapečené se zeleninou
VY_32_INOVACE_ _Rozvoj klíčových kompetencí v předmětu Pracovní činnosti v ročníku. Příprava kynutých knedlíků s ovocem Autorem materiálu.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Medovník Připravte si: Na těsto 20 dkg cukru krupice,
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Odborný výcvik Ročník:1.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Přílohy.
Suroviny : náplně Cukr krupice Mléko Hladká mouka Droždí + vajíčka : na další stránce.
DOLMEH (Pichak) 29/07/15 | Recept | ÍránÍrán
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
BÚZ (Jagarmaa) 10/09/15 | Recept | MongolskoMongolsko
PŠTROSÍ MASO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: pštrosí, maso, pštros, charakteristika,
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Potraviny živočišného původu - maso Vypracoval: Lukáš Karlík.
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
Příprava pokrmů ze skopového masa
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vareniky (Nataliye) 19/01/15 | Recept | Ukrajina
Sada 3 Práce v domácnosti MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
BRAMBORÁK Tradiční český recept
Transkript prezentace:

P RAKTICKÉ ČINNOSTI Brambory Vypracoval: Lukáš Karlík

B RAMBORY Jedna ze základních surovin pro přípravu pokrmů. Obsahují 18 – 20 % sacharidů, 78 % vody, železo, draslík, vitamíny B, C.

S KLADOVÁNÍ BRAMBOR V dobře větraném, chladném a suchém sklepě. Při teplotě 3 – 7 ⁰ C. Na dřevěné podložce. Tam, kde chybí tyto prostory, kupujeme menší množství brambor.

Ú PRAVA BRAMBOR Umýt, oloupat, opláchnout (při vaření ve slupce důkladně umýt). Vaření brambor – brambory vkládáme do vroucí osolené vody, na 1 kg brambor 1 l vody a 10 g soli. Smažení brambor – brambory krájíme na příslušné tvary (hranolky), ihned vkládáme do studené vody (alespoň na 10 min → vyplaví se část škrobu a neslepují se při smažení). Po vyjmutí z vody je osušíme a vkládáme do fritovací nádoby a smažíme. Sítkem je vyjmeme z tuku, necháme okapat, osolíme.

Š ŤOUCHANÉ BRAMBORY Suroviny: cca 800 g brambor 4 jarní cibulky cca 80 g másla mořská sůl čerstvě mletý pepř trochu olivového oleje Postup Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme ve slané vodě. Slijeme a přidáme máslo. Necháme přikryté pokličkou a pak proházíme, aby se brambory dobře omastily. Na trošce olivového oleje orestujeme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, přimícháme ji do brambor, dosolíme a opepříme podle chuti… podáváme s oblíbeným masem.

B RAMBORÁKY Suroviny: 8 velkých brambor, 8 stroužků česneku, mléko, polohrubá mouka, olej, 1 vejce, majoránka, sůl Postup Brambory oloupeme a zároveň s česnekem nastrouháme (na malých slzách). Ve vhodné míse smícháme s vajíčkem a trochou mléka; přidáme majoránku a sůl. Je-li třeba, můžeme lehce zahustit moukou. Směs necháme dvacet minut odstát a pak na pánvi smažíme placky. Je-li těsto moc řídké, můžeme buďto přidat mouku, nebo odlít tekutinu.

P EČENÉ BRAMBORY Suroviny: Brambory Kmín (drcený) olej sůl Postup Předehřejeme troubu na 130 stupňů. Nakrájíme brambory na čtvrtky a dáme je na plech. Přidáme drcený kmín, špetku soli a polijeme troškou oleje. Dáme do trouby na 20min.