Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK 2014+ Seminář pro žadatele z JMK 27.08.2014, Hodonín.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
Představení komory, akce, projekty
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Vize JMK v inovacích Vize JMK v inovacích JMK je nejvíce inovativní region v rámci ČR a mezi prvními padesáti v EU JMK je nejvíce inovativní region v rámci.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
ˇ  Součást Operačního programu „Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika  Slouží zejména k financování projektů neinvestičního.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Dispoziční fond Česká republika - Bavorsko Dotace v rámci INTERREG IIIA pro vymezené území.
Základní informace k aktuálnímu stavu finančních prostředků Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
ČESKO-POLSKÝ INOVAČNÍ PORTÁL CZESKO-POLSKI PORTAL INNOWACYJNY Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika 2007 – 2013 –Prioritní.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
OP Přeshraniční spolupráce ČR-Rakousko  přímo navazuje na program INTERREG IIIA ;  nově zavádí princip tzv. Vedoucího partnera (Lead.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Členství ČR v EU II. Regionální politika EU března 2010.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
ÚVOD. ZMĚNY OPROTI INTERREG IIIA samostatný cíl strukturálních fondů = posílení významu, zvýšení objemu finančních prostředků pro českou stranu, zvýšení.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE (RAP)
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
„Váš kraj, Váš rozpočet“. Vyhodnocení preferencí občanů v rámci dotazníku Hlasování občanů probíhalo od do formou internetového.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
OP ZAMĚSTNANOST – PODPORA PROJEKTŮ V PRIORITNÍ OSE 2 SE ZAMĚŘENÍM NA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÉ LOKALITY Ing. Helena Petroková
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Závěrečná konference OPPA a OPPK PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
2014 –  programové území  tematické zaměření programu  alokace programu  základní parametry programu  harmonogram přípravy.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS a nového programu Interreg V-A
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Regionální politika Mgr. Oldřich Hájek. Obsah přednášky:  Fondy předvstupní pomoci  PHARE  ISPA  SAPPARD.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Česko-slovenské programy přeshraniční spolupráce 1. Program přeshraniční spolupráce SR – ČR 2007 – 2013, Cíl 3 - EÚS 2. INTERREG V-A SK – CZ (2014 – 2020)
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Základní informace o spolupráci KAP a MAP Martin Majcík 1.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Seminář: Společná strategie – projektové aktivity Jihomoravského kraje a Trnavského samosprávného kraje , Masarykovo muzeum v Hodoníně.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Základní informace o KAP a MAP 10. března Přehled důležitých zkratek Evropské strukturální a investiční fondy (ESI fondy = ESIF) Krajské akční plány.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný regionální operační program
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
LIBERECKÝ PAKT ZAMĚSTNANOSTI
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
Závěrečná konference projektu
Prioritní osa 4 Spolupráce institucí a komunit
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín

Strategie projektových aktivit vJMK a TTSK

1.Úvodní informace o Strategii 2.Výsledky dotazníkového šetření  Počet předložených projektových záměrů v JMK a TTSK dle PO Programu  Rozmístění plánovaných projektových záměrů podle PO  Náklady projektových záměrů v JMK a TTSK dle PO 3.Konkrétní projektové záměry JMK a TTSK dle IP 01 | 01 SPA JMK a TTSK Osnova prezentace

Úvodní informace o Strategii 02

Strategie byla zpracována: o v květnu 2014 o pro podporu procesu přípravy projektů v JMK a TTSK v rámci přeshraniční spolupráce SR-ČR o na základě dotazníkového šetření o ve 2 krocích:  Strategie projektových aktivit v JMK  Strategie společných projektových aktivit v JMK a TTSK 02| 01 SPA JMK a TTSK 2014+

Výsledky dotazníkového šetření 03

03 | 01 SPA JMK a TTSK Shrnutí dotazníkového šetření v JMK Shrnutí dotazníkového šetření v TTSK Osloveno2000 subjektů1500 subjektů Vyplněno a odpovídá podmínkám Programu 60 dotazníků77 dotazníků Nemá partnera 7 subjektů15 subjektů PO 1 - Využívání inovačního potenciálu 14 PZ 20 PZ PO 2 – Dopravní dostupnost 7 PZ3 PZ PO 3 – Kvalitní životní prostředí 14 PZ39 PZ PO 4 – Rozvoj místních iniciativ 25 PZ15 PZ

03 | 02 SPA JMK a TTSK Investiční prioritaShrnutí dotazníkového šetření v JMK Shrnutí dotazníkového šetření v TTSK IP PZ18 PZ IP PZ2 PZ IP PZ3 PZ IP PZ34 PZ IP PZ5 PZ IP PZ15 PZ

03 | 03 SPA JMK a TTSK Rozmístění plánovaných projektových záměrů v jednotlivých investičních prioritách dle ORP v JMK

03 | 04 SPA JMK a TTSK Rozmístění plánovaných projektových záměrů podle prioritních os v okresech TTSK

03 | 05SPA JMK a TTSK Prioritní osa Finanční alokace Programu v EUR z ERDF Náklady PZ v JMK v EUR Zbývající prostředky, tj. alokace vs. PZ v JMK v EUR Náklady PZ v TTSK v EUR Zbývající prostředky, tj. alokace vs. PZ v TTSK v EUR PO PO PO PO Celkem

03 | 06 SPA JMK a TTSK Investiční priorita Finanční alokace Programu v EUR z ERDF Náklady PZ v JMK v EUR Zbývající prostředky, tj. alokace vs. PZ v JMK v EUR Náklady PZ v TTSK v EUR Zbývající prostředky, tj. alokace vs. PZ v TTSK v EUR IP IP IP

03 | 07 SPA JMK a TTSK Investiční priorita Finanční alokace Programu v EUR z ERDF Náklady PZ v JMK v EUR Zbývající prostředky, tj. alokace vs. PZ v JMK v EUR Náklady PZ v TTSK v EUR Zbývající prostředky, tj. alokace vs. PZ v TTSK v EUR IP IP IP

Konkrétní projektové záměry JMK a TTSK dle PO 04

04 | 01SPA JMK a TTSK Prioritní osa 1 Zaměření projektových záměrů Předkladatel projektového záměru Odhadované náklady projektového záměru v EUR IP 1.1 Partnerská spolupráce škol – společná výměna zkušeností studentů Střední škola Gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec IP 1.1 Budoucnost studentů technického zaměření Krajská hospodářská komora jižní Morava IP 1.1 e-learningová výuka předmětu První pomoc pro nelékářské studijní obory ve zdravotnictví Masarykova univerzita IP 1.1 Progresivní technologie nástrojových ocelí – výuka studentů prostřednictvím řešení výzkumných úkolů Vysoké učení technické v Brně, FSI

04 | 02SPA JMK a TTSK Prioritní osa 2 Zaměření projektových záměrů Předkladatel projektového záměru Odhadované náklady projektového záměru v EUR IP 2.1 Rekonstrukce mostu č Brodské JMK IP 2.1 Rekonstrukce silnice III/425 hranic SR/ČR - Kúty TTSK IP 2.1 Podpora rozvoje nemotorové dopravy na území JMK a TTSK JMK IP 2.1 Rozvoj přeshraniční železniční dopravy včetně tarifních pobídek Sudoměřice

04 | 03SPA JMK a TTSK Prioritní osa 3 Zaměření projektových záměrů Předkladatel projektového záměru Odhadované náklady projektového záměru v EUR IP 3.1 Výstavba pevného mostního propojení archeologicky významné lokality – Lávka přes řeku Moravu JMK IP 3.1 Regionální muzeum židovské kultury Rousínov IP 3.2 Ohrázování Moravy v úseku ř.km 93,30, hájenka Moravská Nová ves až po ř.km 79,4 balvanský skluz Brodské Povodí Moravy, s.p IP 3.2Obnova břehů Baťova kanáluPovodí Moravy, s.p

04 | 04SPA JMK a TTSK Prioritní osa 4 Zaměření projektových záměrů Předkladatel projektového záměru Odhadované náklady projektového záměru v EUR IP 4.1 Zvyšování bezpečnosti zasahujících příslušníků HZS JMK HZS JMK IP 4.1 Posílení spolupráce bezpečnostních orgánů KŘP JMK IP 4.1Pomoraví on-line Region Slovácko - sdružení pro rozvoj cestovního ruchu IP 4.1Aktivní krizová intervence Český červený kříž - oblastní spolek Brno město

Děkuji za pozornost. SPA JMK a TTSK 2014+