Krkonoše. Sněžka Podle nových měření 1603 m n.m - je nejvyšší hora v Krkonoších a v České republice. Nachází se ve východní části Krkonoš na Hraničním.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
BESKYDY.
Advertisements

BOŘEŇ Česko.
Ján Chládek Vít Nakládal
Kraje České republiky.
Královehradecký Kraj.
Aiguille du Midi Chamonix - Francia.
Prostřední Bečva Stručný průvodce jednou z nejhezčích obcí Valašska.
Život nekončí základním vzděláním – „Jedeme dál“ (CZ /3. 1
Česká republika-1 poloha, rozloha…
CENY SOUTĚŽE TOP INVEST 2008 – NEJLEPŠÍ INVESTICE ROKU 2008.
Krkonošský národní park
Krkonošský národní park
Česká republika Horopis V.
Krkonošsko-jesenická subprovincie
KRKONOŠSKO – JESENICKÁ SUBPROVINCIE
5. Krkonošsko-jesenická soustava
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Regionální turistické.
Přírodní poměry Zpracovala: Jana Pomikáčková
Ski areál Špičák zima 2009/10.
Geomorfologie Česka Krkonoše.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_03.
Kde je najdeme ? Daniel Beránek Nalezneme je na hranici České republiky s Polskem, přesněji v Severních Čechách.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Česká republika: Ústecký kraj Hospodářský zeměpis
Vodní nádrže.
Krkonoše Robin Plch IX.A
Jih Čech Zajímavá místa: Tábor, Český Krumlov Třeboň, Jindřichův Hradec Prachatice, Strakonice Hluboká, Zvíkov, Rožmberk nad Vltavou Vyhledávejte ve své.
Moravskoslezský kraj Jana Němcová
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_01.
Česká republika Horopis IV.
Pozděchov je obec v okrese Vsetín Zlínského kraje. Má 585 obyvatel
Informace a fotografie
Krkonošský národní park
3 nejzajímavější hory Mgr. Michal Oblouk
48.1 Královéhradecký kraj – poznáš jeho dominanty?
Prezentace KRKONOŠ Eva ČERNOCHOVÁ 5MB Na mateřské dovolené.
SADA č. VIII Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA VIII_ČJS, DUM 2 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Název: Krkonoše.
území oblíbené sportovci a turisty
Švýcarsko vlajka a znak.
ŠVÝCARSKO LICHTENŠTEJNSKO
Tatry – Slovensko Majda Škrlová 3.A.
Igor Dostal
RISKUJ!.
Lanovka byla postavena v roce 1955 a byla po dvě desetiletí nejvýše položenou lanovkou na světě. Stále je ale lanovkou překonávající největší převýšení.
Uvedené číselné hodnoty jsou jen přibližné, neboť různé prameny uvádějí různé a mírně odlišné údaje. Zeměpisné rekordy Česka Hudba: Mike Oldfield.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Města ČR – Opakování IV. Téma: Česká republika jako součást.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kokory Číslo projektu: CZ.1.07/14.00/ Datum: Autor: Mgr. Miroslava Pospíšilová Název: VY_32_INOVACE_03_Z_ALPSKÉ.
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm Boženy Němcové Rožnov pod Radhoštěm Předmět: Vlastivěda Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět.
Česká republika Povrch.
 Široké okolí města Mikulov je začleněno do Chráněné krajinné oblasti Pálava. Jedná se o krajinný komplex Pavlovských vrchů a údolní nivy řeky Dyje chráněný.
VY_32_INOVACE_286_Rozhledny Jesenicka Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Ivana Kašpárková Datum vytvoření: Vzdělávací obor,
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Krušné hory.
POVRCH ČESKÉ REPUBLIKY
Jeseníky.
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká
Inovace přepravní technologie a modernizace SKI areálu Buková Hora
VY_32_INOVACE_292_Lyžařská centra Jesenicka
Krkonoše VY_32_INOVACE_41_Krkonose
CHŘIBY.
Autor: Mgr. Iveta Váňová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_ Pohoří ČR - Krkonoše.
Zimní olympijské hry Klikej.
KRKONOŠE a PODKRKONOŠÍ
KRKONOŠE A JIZERKY.
5. Krkonošsko-jesenická soustava
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Z Jizerských hor do Krkonoš
Poznávání měst Kalenská.
Transkript prezentace:

Krkonoše

Sněžka Podle nových měření 1603 m n.m - je nejvyšší hora v Krkonoších a v České republice. Nachází se ve východní části Krkonoš na Hraničním hřebenu. Přes její vrchol prochází česko-polská státní hranice. Na severní polské straně spadají srázy do údolí Lomničky, na jižní české do Obřího dolu. Západní svahy se snižují do Úpské rašeliny a východní klesají v Obří hřbet.

Skalnatý holý vrchol má rozlohu 30 akrů. Díky své výšce poskytuje neomezený panoramatický výhled do daleké krajiny České republiky a Polska. Průměrná roční teplota se tu pohybuje kolem 0,2 ºC.

Na vrcholu hory bylo postaveno několik staveb - Polská bouda s meteorologickou stanicí, konečná stanice lanovky z Pece pod Sněžkou, kamenný trigonometrický obelisk a 14 m vysoká rotundová kaple sv. Vavřince, která je nejstarším objektem na vrcholu Sněžky.

Raritou je Česká poštovna, která je nejvýše položenou poštovnou v České republice. Můžete odtud poslat poštu s razítkem Poštovna na Sněžce. Sněžka je vyhledávaný turistický cíl a rozhledový bod. Vede na ni několik tras - turistických, běžeckých i cyklistických. Nejčastějším výchozím bodem je Pec pod Sněžkou, kde je také nástupní stanice sedačkové lanovky z Pece pod Sněžkou na vrchol Sněžky. Z vrcholu Sněžky vedou značené turistické trasy směrem k Luční boudě, do Špindlerova Mlýna, Pece pod Sněžkou nebo do Horní Malé Úpy.

Sněžka v zimě Sněžka v létě

Špindlerův Mlýn Horské město a jedno z nejvýznamnějších rekreačních středisek v Krkonoších. Nachází se v údolí řeky Labe při soutoku s Dolským potokem severně od Vrchlabí.K obci náleží řada okolních samot a horských osad. Již v 19. století zde bylo významné rekreační letovisko. Rozvoj Špindlerova Mlýna nastal po první světové válce, kdy zde bylo vybudováno mnoho hotelů a penzionů. Nachází se zde největší a nejfrekventovanější lyžařský areál ve Sv. Petru.

V zimě nabízí ideální podmínky pro sjezdové lyžování, snowboarding a běh na lyžích. Bylo tu vybudováno několik lyžařských sjezdovek všech stupňů obtížnosti. Lyžařské sjezdovky jsou vybaveny moderním systémem umělého zasněžování, který umožňuje kvalitní lyžování až 5 měsíců v roce. V provozu je 5 lanových drah - 1 dvousedačková (Svatý Petr), 1 třísedačková (Labská) a 3 čtyřsedačkové (Svatý Petr, Medvědín, Labská); a 12 vleků.

Most ve Špindlerově Mlýně Sjezdovka

Zdroj : Wikipedie Google České hory Eliška Rajmová