Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SADA č. VIII Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA VIII_ČJS, DUM 2 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Název: Krkonoše.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SADA č. VIII Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA VIII_ČJS, DUM 2 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Název: Krkonoše."— Transkript prezentace:

1 SADA č. VIII Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA VIII_ČJS, DUM 2 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Název: Krkonoše Autor: Mgr. Marcela Labuťová Stručná anotace: Člověk a jeho svět(4. ročník). Poznávání cesty částí Krkonoš Metodické zhodnocení:Poznávání cesty částí Krkonoš, nejvyšší hory České republiky Sněžky a budov, postavených na vrcholu. Možno použít v úvodu učiva pohoří ČR. Odučeno ve třídě 4. B dne 17. 10. 2011. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je M. Labuťová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

2 KRKONOŠE Krkonoše je nejvyšší pohoří České republiky, rozkládá se na česko-polských hranicích. Krkonoše se táhnou v délce 35 km od Novosvětského sedla (888 m n. m.)na západě ke Královeckému sedlu (516 m n. m.)na východě. Člení se na Krkonošské hřbety, Krkonošské rozsochy a Vrchlabskou vrchovinu. Nejvyšší horou Krkonoš je Sněžka ( 1602 m n.m.)

3 Pohled na hřebeny Krkonoš

4 Vrcholek Sněžky

5 Jedna z cest na vrchol vede přes Soví sedlo kolem chaty Jelenky

6 Ve vyšších polohách roste mezi kamennou sutí kosodřevina.

7 Cesta k vrcholu

8 Krkonoše byly v roce 1963 vyhlášeny prvním národním parkem

9 Cesta vede i po hranici s Polskem

10 Rozcestník na vrcholu Sněžky

11 Na vrcholu Na vrcholu Sněžky bylo postaveno několik staveb: Na vrcholu Na vrcholu Sněžky bylo postaveno několik staveb: Polská bouda s meteorologickou stanicí kamenný trigonometrický obelisk rotundová kaple sv. Vavřince Česká poštovna, která je nejvýše položenou poštovnou v České republice

12 Polská bouda, rotundová kaple

13 kamenný obelisk

14 Česká poštovna

15 Citace: Všeobecná encyklopedie, vydal Diderot, 5. publikace, Praha, 1999. ISBN 80-902555-6-6. Fotografie: M. Labuťová


Stáhnout ppt "SADA č. VIII Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA VIII_ČJS, DUM 2 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Název: Krkonoše."

Podobné prezentace


Reklamy Google