Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.2 Spolužáci, kamarádi Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
8.1 Lidé kolem nás – POSTAVENÍ DĚTÍ VE TŘÍDĚ, VZTAHY
Advertisements

Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
ČLOVĚK A JEHO SVĚT VY_32_INOVACE_ 20_Lidé kolem nás
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_ Dopis Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.1.3 Věta jednoduchá a souvětí Název sady: Český jazyk a literatura.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.1.7 Mnohovýznamová slova Název sady: Český jazyk a literatura 3.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.1.2 Rýmování Název sady: Český jazyk a literatura 3. ročník Číslo.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Kalendář Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.7 Krajina v okolí domova Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.7 Využití krajiny Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Násobení a dělení v oboru do 1000 Název sady: Matematika 3.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Voda Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Rostliny Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Dělení se zbytkem Název sady: Matematika 3. ročník Číslo projektu:
VY_32_Inovace_ Svět kolem nás Člověk a jeho svět 3. ročník
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Vzduch Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Základní skladební dvojice Název sady: Český jazyk a literatura.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.3 Cesta do školy Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.3.9 Násobení 9 Název sady: Matematika 3. ročník Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.5 Naše obec Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: PaedDr. Milena Cempírková Název DUM: VY_32_Inovace_ Rozpoznávání a čtení slabik z písmen L A M Téma: Český.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Sčítání a odčítání v oboru do 1000 s přechodem Název sady:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.1 Škola, třída Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Procvičení převodů jednotek objemu Název sady: Fyzika 6. ročník.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Název DUM: VY_32_Inovace_2.3.8 Slovní úlohy – zápis a výpočet Název sady: Matematika 2.ročník.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.4 Obec Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.1.5 Opozita Název sady: Český jazyk a literatura 3. ročník Číslo.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
PaedDr. Milena Cempírková VY_32_Inovace_
VY_32_Inovace_4.1.3 Věta jednoduchá a souvětí
Rozvoj podnikatelských dovedností na ZŠ ve Zlínském kraji
VY_32_Inovace_4.3.4 Násobení a dělení 4 Matematika 3. ročník
VY_32_Inovace_ Písemné odčítání v oboru do 100
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
VY_32_Inovace_ Druhy rostlin Člověk a jeho svět 3. ročník
TŘÍDA o přestávce.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Bc. Naďa Prejzová VY_32_Inovace_ Dělení 9
VY_32_Inovace_4.3.7 Násobení a dělení 7 Matematika 3. ročník
PaedDr. Milena Cempírková VY_32_Inovace_
VY_32_Inovace_ Základní skladební dvojice
VY_32_Inovace_ Test 1.pololetí Matematika 3. ročník
VY_32_Inovace_ Sčítání a odčítání v oboru do 1000 bez přechodu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
VY_32_Inovace_ Části dne, čas Člověk a jeho svět 2.ročník
VY_32_Inovace_4.3.6 Násobení a dělení 6 Matematika 3. ročník
VY_32_Inovace_4.1.2 Rýmování Český jazyk a literatura 3. ročník
ANOTACE SEZNÁMIT ŽÁKY S ROZVOJEM VŠECH TŘÍ ČÁSTÍ SEBEDŮVĚRY -
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
VY_32_Inovace_ Násobení a dělení 10 Matematika 3. ročník
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
VY_32_Inovace_2.3.5 Sčítání do 20 s přechodem přes 10 s číslem 5
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
PaedDr. Milena Cempírková VY_32_Inovace_
VY_32_Inovace_4.3.1 Opakování učiva 2.ročníku (1)
PaedDr. Milena Cempírková VY_32_Inovace_3.1.1
PaedDr. Milena Cempírková VY_32_Inovace_
VY_32_Inovace_4.3.8 Násobení a dělení 8 Matematika 3. ročník
PaedDr. Milena Cempírková VY_32_Inovace_
VY_32_Inovace_ Písemné sčítání v oboru do 100
PaedDr. Milena Cempírková
VY_32_Inovace_4.2.8 Využití krajiny
VY_32_Inovace_4.2.7 Krajina v okolí domova
VY_32_Inovace_4.2.2 Spolužáci, kamarádi
Člověk a jeho svět 3. ročník
VY_32_Inovace_ Základní skladební dvojice
Český jazyk a literatura 3. ročník
VY_32_Inovace_4.2.3 Cesta do školy
Transkript prezentace:

Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.2 Spolužáci, kamarádi Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Anotace: Materiál je určen k upevnění vztahů v kolektivu, kamarádství, schopnosti řešit konflikty. Prezentace byla vytvořena pro práci s interaktivní tabulí nebo dataprojektorem a obsahuje animaci.

a b SPOLUŽÁCI KAMARÁDI

SPOLUŽÁCI– KAMARÁDI Ve škole, ve třídě, ve školní družině máme spoustu kamarádů. Každý z nich je jiný. Někdo je velký, někdo malý. Někdo je hubený, někdo baculatý. Někdo nosí brýle, jiný neumí dobře vyslovovat hlásku R. V kolektivu se může potkat Čech s Ukrajinkou, Vietnamcem, Romem, Slovákem, Polákem. Jakoukoliv odlišnost nechápeme jako důvod k odlišnému chování. I když jsme každý jiný, můžeme být kamarádi. Mít kamarády je velké štěstí.

Umíš řešit konflikt? Umíš si poradit s problémem ? HRA: Jak se zachováme? Pomůcky: karty s příklady nejrůznějších životních situací, se kterými se děti denně setkávají při činnostech ve škole. -Tvému kamarádovi se posmívají -Spolužák ti snědl svačinu -Spolužačka potřebuje půjčit gumu -Kamarád nemá domácí úkol Žáci ve dvojicích předvádějí situaci, kterou si předem vylosovali, a její vhodné řešení.

Rozumíš těmto pojmům? Slušnost Úcta Ohleduplnost Důvěra Vstřícnost Solidarita Opatrnost Jak by jsi se zachoval?

Kdo je KAMARÁD? JE TO TEN kdo pomůže kdo poradí kdo je s tebou, když ho potřebuješ. Zazpívej si písničku,,Není nutno, není nutno“ Vyprávěj o svém kamarádovi Nakresli svého kamaráda

TAJENKA Znám kouzelné slovíčko Dodržuji daná Když máme problém, měli bychom si Budova, ve které se učíme Když potkám dospělou osobu Na své lavici si udržuji Nelžu, snažím se říkat

Řešení tajenky Znám kouzelné slovíčko Dodržuji daná Když máme problém, měli bychom si Budova, ve které se učíme Když potkám dospělou osobu Na své lavici si udržuji Nelžu, snažím se říkat DE K U J I PRAV I D L A P OM Á H A T ŠK O L A PO Z D R A V Í M P OŘ Á D E K PR A v D u

Použité materiály: Archiv autora