Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tabulkový procesor Práce se souborem – otevření, tvorba a použití šablony, tisk, propojení tabulky Excel s Wordem, nastavení Excelu, uložení Autorem materiálu.
Advertisements

Školení MS Word 2007 pro začátečníky RNDr. Milan Zmátlo MěÚ Třebíč, říjen 2011 Vzdělávání v eGON centru Třebíč Tento.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – tabulkový procesor Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS EXCEL 2010 – úvod do programu Co se všechno naučíme???
Školení MS Excel 2007 pro začátečníky RNDr. Milan Zmátlo MěÚ Třebíč, listopad-prosinec 2010 Vzdělávání v eGON centru.
Tabulkový procesor Formuláře – interaktivní prvky v Excelu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Zoner Callisto Text Počítačová grafika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Práce s grafickým programem GIMP Co se všechno naučíme??? Tvorba.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Tabulkový procesor Operace s řádky a sloupci, filtry – výběrová kriteria Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_9B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Záhlaví a zápatí, Makro Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_12_16_Excel. Excel Tabulkový procesor pro vytváření tabulek a grafů Pochází z kancelářského balíku Microsoft Office Nejčastěji.
Tabulkový procesor Odebrání skrytých dat a osobních informací kontrolou sešitů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-03 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Inf Vizualizace dat a tvorba grafů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 8 GRAF II – výsečový graf Autor: Bc. Pavel Šiktanc Co se všechno naučíme??? Vytváření výsečového.
Tabulkový procesor Vytvoření a tisk štítků pro hromadnou korespondenci Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
OneNote. Co to je?  OneNote patří k produktům Microsoftu, nyní je ke stažení zdarma  jde o aplikaci pro rychlou, snadnou a přehlednou správu různých.
Informatika – Úvod do MS Excel Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Microsoft Excel verze 2010 Mgr. Přemysl Kejzlar.
Microsoft Office Excel – práce s tabulkami a analýzy
Správa fotografií v Adobe Lightroom I.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Radek Straka Odborné Učiliště Holešov
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
TVORBA A UŽITÍ TABULKY Mgr. Alena Ščuková
Zoner Callisto Ostatní manipulace s objekty II.
EU_12_sada1_19_Inf_Excel_1_Šeb
Prezentace fotografií v Adobe Lightroom
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
Excel – tabulkový procesor
Tabulkový procesor Open Office FORMÁT BUŇKY, efekty a zarovnání
Číslo v digitálním archivu školy
Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí
Inf Tabulkový procesor - formátování
Tvorba tabulek ve Wordu II.
Podmíněné formátování
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Zoner Callisto – editor bitmap
Převod souborů a kompatibilita
Správa fotografií v Adobe Lightroom II.
Informační a komunikační technologie
Vytváření grafů, úpravy
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Nový dokument v Adobe Photoshop
Zoner Callisto Úpravy objektů
Co se všechno naučíme??? Počítání průměru Funkce PRŮMĚR
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Tabulkový procesor Síť buněk, do kterych lze vkládat údaje – číselné, textové, datové i logické. Jeho podstatou jsou vzorce pomocí kterých zpracováváme.
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Zoner Callisto Ostatní manipulace s obrázky I.
Tvorba webových stránek na google – Sites (3.)
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
ZLEPŠENÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA EOA
Informatika – Základní operace s buňkami
Transkript prezentace:

Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Jak pojmenuješ hlavní nabídku v pracovním okně MS EXCEL 2007? místo hlavní nabídky jsou příkazy uspořádány do pásu karet existuje sedm karet, které se nacházejí v horní části pracovního okna

Jaké vlastnosti má panel nástrojů umístěný nad pásem karet? říkáme mu panel nástrojů Rychlý přístup můžeme na něj přidávat tlačítka dalších příkazů můžeme ho přesouvat nad nebo pod pás karet

Umíš popsat pracovní okno v Tabulkovém procesoru? umístění aktivní buňky řádek vzorcůpás karetoznačení sloupců označení řádků záložky listů posuvníky měřítko zobrazení

Je možné rozdělit pracovní okno? ano, okno můžeme rozdělit tažením nástroje v pravém rohu nahoře a dole nebo příkazem Zobrazení – Okno – Rozdělit

Můžeš ukotvit příčky v pracovním okně tak, aby se ostatní řádky nebo sloupky rolovaly pod řádek nebo sloupek s titulky? můžeme je ukotvit příkazem Zobrazit – Okno – Ukotvit příčky příkazem Zobrazit – Okno – Ukotvit příčky – Uvolnit příčky uvolníme příčky

Jak nazveš otevřené pracovní okno v Tabulkovém procesoru? otevřené pracovní okno se jmenuje Sešit, skládá se z listů, které můžeme vkládat, můžeme je přejmenovávat listy se skládají z buněk, každá buňka má svou adresu skládající se z písmene na vodorovném pravítku a čísla na svislém pravítku

Jak vložíš nebo odstraníš listy ze sešitu? nový list vložíme příkazem Domů – Buňky – Vložit – Vložit list nebo pravým tlačítkem myši klepneme na místo, kde chceme vložit list, vybereme nabídku Vložit

Můžeš upravit pozadí listu? pozadí listu můžeme upravit příkazem Rozložení stránky – Vzhled stránky – Pozadí – Vybrat obrázek ze souboru

Jaká data můžeš vložit do buněk? Do buněk můžeme vkládat Číslo celé, desetinné, ale bez textu, s vložením textu bude program brát tento zápis jako text libovolně dlouhý text vzorce, zápis musí začínat znaménkem =

Můžeš přesunout buňky v jednom listu pomocí myši? Ano, označíme si tabulku, přesuneme kurzor na okraj tabulky, až se nám změní v kříž a tažením tabulku přesuneme.

Autorkou textů a grafického uspořádání je Růžena Hynková. Veškerý obrazový materiál je vytvořen pomocí screenshotů v programu MS Office Word a Excel 2007 a je zpracován autorkou textu.