ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1314 Č. DUMu: VY_12_INOVACE_02_14_Literatura v životě dětí Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Modrá velryba – poslech, práce s textem.
Advertisements

Název: Zápis slovních úloh
VY_32_INOVACE_435, 22. sada, Prvouka
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.C.09 Název pro školu:
Členění textu, odstavce, osnova
Název školy: Svobodná základní škola,o. p. s
Název: Násobení čísly 10, 100 a v oboru
EU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Knoblochová. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
EU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Knoblochová. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.01 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 01 Název materiálu:Colours Autor:Mgr. Marcela Jarošová Vzdělávací obor:Anglický.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.C.15 Název pro školu:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_452_Slovní druhy AUTOR: Mgr. Dagmar Petřeková ROČNÍK, DATUM:
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
VY_32_INOVACE_01_ Příprava na čtení 1 (SADA ČÍSLO 1) (1) (2)
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
ZŠ a MŠ Vikýřovice, okres Šumperk CZ.1.07/1.4.00/ Drahomíra Ďurišová VY_32_INOVACE_14_ Český jazyk – čtení 2.ročník – vytvoření a ověření.
Název: Dělení čísly 10, 100 a v oboru Oblast: VY_32_inovace_M45_07Autor: Mgr. Zdeňka Klzová Stručná anotace:prezentace pro čtvrtý ročník seznamuje.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.08 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 08 Název materiálu:Domestic animals Autor:Mgr. Marcela Jarošová Vzdělávací.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuzsková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: duben 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_.
ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_32_INOVACE_03_03_Člověk a zdraví Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět -
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Karolína Bryczová Vasková Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_MATEMATIKA _NEPOSEDOVÉ Název: VÝSTAVIŠTĚ.
ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_17_Člověk a příroda Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět.
ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_32_INOVACE_05_19_Český jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_15_Člověk a příroda
Pohádka o Koblížkovi Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Č. DUMu VY_32_INOVACE_02_12_Zvířata
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Párové souhlásky z - s ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ. 1. Bal
Výpočty rezistorů 1. příklad: Vypočítej výsledný odpor rezistorů zapojených za sebou. R1 R2 R3 R4 R7 R6 R5 R1 = 100 Ω R2 = 50 Ω R3 = 25 Ω R4 = 75 Ω R5.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.07_Procvičování_malých_tiskacích_písmen_ve_větách.
Obrázkové pexeso pro předškoláky
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.11_Prace_s_literárním_textem.
Pohádka o Koblížkovi Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Č. DUMu: VY_12_INOVACE_02_18_Literatura v životě dětí
Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_02_03_Zvířata
Značky a měřidla fyzikálních veličin:
Sada 3 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Párové souhlásky d - t ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín
Vypracovala: Mgr. Hana Krčová
ZELENINA A JEJÍ DRUHY Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola, Hořice, Husova VY_12_INOVACE 1_24_Z POHÁDKY DO POHÁDKY
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.09_Slovo_a_věta Datum:
Kdo se stará o rybník Jana Kučerová.
Petr dnes ve škole psal test z převodů jednotek délky.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk Zvířátka - hláskování Mgr
Název školy: Svobodná základní škola,o. p. s
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Clothing Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
HOUBY ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín
Animals Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuzsková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY 2
Zvířata na statku. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Food & Drink 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
VY_32_INOVACE_38_CJ_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Animals 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuzsková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Odčítání do 2, čtení matematických znaků -, =.
Č. DUMu VY_32_INOVACE_03_04_Člověk a zdraví
ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_18_Z POHÁDKY DO POHÁDKY.
MISTAKES Omyly Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Č. DUMu VY_32_INOVACE_03_02_Člověk a zdraví
Transkript prezentace:

ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_12_INOVACE_02_14_Literatura v životě dětí Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace - 1. a 2. ročník Tematický celek: Pohádky Autor: Mgr. Bronislava Uličníková Anotace: Prezentace obsahuje obrázkové čtení. Podporuje aktivní zapojení žáků - řazení vět, odpovědi na otázky.

Na dvoře žili slepička, prasátko, kocour, husa. Jednou našla pšeničný klásek. Volala na, i : „Kdo mi pomůže zasít pšenici?“ Zvířátka jí odpověděla: „My teď nemůžeme. Chceme si hrát.“ zasela zrníčka sama. Když dozrály pšeničné, zeptala se zvířátek: „Kdo mi pomůže pšenici posekat a vymlátit?“ „Já ne, teď odpočívám,“ řekl. „Já ne,“ řeklo. „Chci si zdřímnout!“ „Já také ne,“ odpověděla. „Zaletím si k rybníku!“ Když slepička pšenici sklidila a vymlátila, volala: „Kdo mi pomůže umlít mouku a upéct koláče?“ „Počkej chvíli,“ řekl. „Já teď nemohu,“ řeklo. „Za chvilku přijdu,“ ozvala se. tak sama upekla koláče. Libá vůně koláčů přilákala zvířátka. „Dej nám,, koláče!“ volala zvířátka. jim však řekla: „Nechtěli jste mi pomáhat, proto nedostanete nic. Bez práce nejsou koláče.“

Přiřaď chybějící slova do textu. Jednou našla pšeničný ____________. Zvířátka slepičce ____________ pomáhat. Slepička byla ____________ a ____________. Zvířátka byla ____________. Z pohádky vyplývá ponaučení v přísloví: _ E _ P _ Á C _ N _J _ O _ K _ L _ Č _.

Řešení. Jednou našla pšeničný klásek. Zvířátka slepičce pomáhat nechtěla. Slepička byla pilná a pracovitá. Zvířátka byla líná. Z pohádky vyplývá ponaučení v přísloví: BEZ PRÁCE NEJSOU KOLÁČE.

Slepička nasela zrníčka pšenice. Slepička posekala pšenici. Slepička umlela mouku. Jednou našla slepička pšeničný klásek. Slepička upekla koláče. Slepička si pochutnala na koláčích. Slepička vymlátila pšenici. Uspořádej věty ve správném pořadí

1. Kdo žil na dvoře? Na dvoře žili: slepička, husa, kocour, prasátko. 2. Co našla slepička? Slepička našla pšeničný klásek. 3. Proč zvířátka nedostala koláče? Zvířátka slepičce nepomáhala. 4. Co zvířátka bavilo? Zvířátka si jen hrála a odpočívala. 4. Kdo si pochutnal na koláčích? Slepička moc pracovala, proto si zasloužila odměnu. Odpověz na otázky z přečteného textu.

Odkazy: Ocal. Clker.com [online]. Gatto Cat 3 clip art [cit ]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: Ocal. Clker.com [online]. Goose Bird clip art [cit ]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: Ocal. Clker.com [online]. Pig Standing clip art [cit ]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: N.Potts. Clker.com [online]. Brown Hen clip art [cit ]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: Ocal. Clker.com [online]. Wheat clip art [cit ]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: Hřebejková, J., Fabianová, I., Šimanová, A., Sedláček, K. F., laureát státní ceny. Pohádky a povídky pro malé čtenáře. 8. vyd. Praha: SPN, 1964, /42.