NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_ČS_MÍSTO, KDE ŽIJEME TEMA:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Německo Jarmila Kovářová. Spolková republika Německo federativní republika – 16 spolkových zemí federativní republika – 16 spolkových zemí rozloha: 357.
Advertisements

Geografická charakteristika Střední Evropy I.
Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Vytvořil: Mgr. Renáta Pokorná
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 2.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_HLAVE_NEMCINA1_18
SPOLKOVÁ REPUBLIKA NĚMECKO
Německo 23. listopadu 2005.
Spolková republika Německo Vlastivěda – 5. ročník
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
Sousední státy ČR Slovensko Polsko Rakousko Německo.
Spolková republika Německo
RAKOUSKO Patrik Bis 2010 Počet obyvatel osm milionů Patrik Bis 2010.
Německo Z_128_Evropa_Německo
Číslo 1, 2 nebo 3 na světových trzích?!
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Spolková republika Německo 5.ročník
Německo Aneta Bohdálková.
Referát-Německo Aleš Novotný 8.A
Německo je hospodářsky a politicky předním státem Evropy.
VY_32_INOVACE_05_Rakouská republika
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:7. ročník Klíčová slova:Evropa, západní Evropa,
Elektronická učebnice - I
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Německo Z_128_Evropa_Německo
Německo Mapa Německa Dominik Beneš 2010 Počet obyvatel je přes 80 milionů Němci Dominik Beneš 2010.
NĚMECKO RAKOUSKO ŠVÝCARSKO
Německo.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 6- Německo AnotacePrezentace, která se zabývá charakteristikou Německa AutorMgr. Kamila Bočková JazykČeština Očekávaný.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_13_22_SPOLKOVÁ REPUBLIKA NĚMECKO.
Rakouská republika Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu: VY_32_INOVACE_CS18 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_ČS_MÍSTO, KDE ŽIJEME TEMA:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_ČS_MÍSTO, KDE ŽIJEME TEMA:
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Jana Hyklová VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Vlastivěda_23_Hranice, sousední.
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/14_Střědní Evropa Téma: Státy střední Evropy.
POLSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_12_A_05_Polsko Téma: Vlastivěda - Evropa Číslo.
Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu: VY_32_INOVACE_CS17 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor:
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_01_ZEMĚPIS Téma: Německo Ročník: 8. Číslo projektu:
Sousední státy ČR Vlastivěda 5. ročník Zpracovala: Dana Kučerová.
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_23_VLASTIVĚDA
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_14_22_RAKOUSKO.
NĚMECKO. NĚMECKO Spolková republika Německo federativní republika – 16 spolkových zemí rozloha: 357 tis. km² počet obyvatel: 82 mil. – 2. místo v Evropě.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
NĚMECKO
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_ČS_MÍSTO,KDE ŽIJEME
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Sousední státy České republiky VY_32_Inovace_03KR-3
Název školy: ZŠ J. E. Purkyně a ZUŠ Libochovice
VY_32_INOVACE_19_ČR – součást společenstva hospodářsky vyspělých států
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_32_INOVACE_19_VLASTIVĚDA
EVROPA HOSPODÁŘSTVÍ VY_32_INOVACE_07-47 Ročník: VIII. ročník
Naši sousedé Název školy: Svobodná základní škola, o.p.s.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Česká republika jako součást Evropy
NĚMECKO, RAKOUSKO VY_12_INOVACE_Rů_II_05
NĚMECKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Střední Evropa.
VY_32_INOVACE_153_Německo
Spolková republika Německo
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Rakousko Autor: Mgr. Marta Samlerová Název.
Německo Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_ČS_MÍSTO, KDE ŽIJEME TEMA: SOUSEDNÍ STÁTY ČR - NĚMECKO ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/

Anotace Prezentace je určena žákům 5. ročníku. Slouží k získání nových poznatků na téma Místo, kde žijeme – sousední státy ČR – Německo. Žáci současně pracují s příruční vlastivědnou mapou. Klíčová slova: Německo- Spolková republika, povrch, vodstvo, města, zemědělství, průmysl.

Spolková republika Německo (Německo) Berlín

V Německu žije přes 80 milionů obyvatel. Je to 2. nejlidnatější země Evropy. Tento stát je významným členem NATO a EU. Víš, jaké mezinárodní organizace se skrývají pod těmito zkratkami? Které z nich patří tato vlajka? V Německu se platí eurem.

Povrch Jaký povrch převládá na severu Německa? a)nížinný b)hornatý Tento povrch umožnil budování říčních průplavů. Průplavy propojující německé řeky, vytvářejí delší cestu pro říční dopravu.

Na jihu země najdeme nejvyšší pohoří Evropské unie – Alpy.

Vodstvo Najdeš na mapě 3 nejvodnatější řeky Německa? Jsou to: Labe, Rýn, Dunaj Labe Rýn

Města Hlavním městem je Berlín (je zároveň jednou ze 16 spolkových zemí Německa). Na řece Labi leží významné město Drážďany, ve kterém najdeme proslulou galerii.

Dalším městem na Labi je Hamburk – největší německý přístav. Dalším městem na Labi je Hamburk – největší německý přístav.

Ve Frankfurtu nad Mohanem najdeme největší letiště v zemi. V jakém dalším německém městě je letiště? Mnichov

Z historie Na konci druhé světové války bylo Německo rozděleno na dva státy: „východní“ „západní“ Válka probíhala v letech 1939 – 1945, víš, jaké je to století? V roce 1990 se tyto státy spojily v jeden velký stát – NĚMECKO.

Zemědělství Zemědělci pěstují chmel, brambory, obiloviny, ovoce, zeleninu. V údolí Rýna se daří vinné révě. Řada potravin se však musí do Německa dovážet.

Průmysl Německo je hospodářsky nejsilnějším evropským státem. Z nerostných surovin se zde těží hnědé a černé uhlí a draselné soli.

Německo je proslulé výrobou dopravních prostředků ( auta, lodě, letadla ). Rozvinutý je zde také chemický průmysl. Rozšířená výroba piva.

Zopakuj si S jakými státy Německo sousedí? (Polsko, ČR, Rakousko, Švýcarsko, Francie, Lucembursko, Belgie, Nizozemsko, Dánsko) Má více obyvatel Praha nebo Berlín? Která města považuješ za důležitá z hlediska dopravy? (Mnichov, Hamburk, Frankfurt nad Mohanem…) Pokus se na mapě najít nejvyšší německou horu, kolik měří? (Zugspitze, 2962 m n. m.)

Chválím Tě. Jsi šikula.

Citace benz.cz/content/media_library/hq/hq_mpc_reference_site/passenger_cars_ng/new_cars/models/e- class/_c207/model_navigation_library/mercedes-benz_e-class_c207_model_navigation_960x298_ _jpg.object-Single-MEDIA.tmp/mercedes-benz_e-class_c207_model_navigation_960x298_ jpghttp:// benz.cz/content/media_library/hq/hq_mpc_reference_site/passenger_cars_ng/new_cars/models/e- class/_c207/model_navigation_library/mercedes-benz_e-class_c207_model_navigation_960x298_ _jpg.object-Single-MEDIA.tmp/mercedes-benz_e-class_c207_model_navigation_960x298_ jpg Prof. PhDr. P. Chalupa, CSc., Mgr. V. Štiková, učebnice VLASTIVĚDA 5, Česká republika jako součást Evropy, Nová škola 2007