Program rozvoje venkova ČR 2007 – 2013 Osa II Ing. Ivan Landa, CSc. 221 812 665.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“ (OP Zemědělství) a Horizontální plán rozvoje venkova (HRDP)
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Program rozvoje venkova na období
Ing. Lubomír Svoboda Odbor přímých plateb a HRDP
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Předčasné ukončení zemědělské činnosti
Předčasné ukončení zemědělské činnosti Nařízení vlády 69/2005
Školení MAS Podhůří Železných hor o.p.s. k 2. výzvě v roce 2011 Přednášející: Jiří Zápotočný, ředitel o. p. s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Program rozvoje venkova , Všeradice
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
SZP Společná zemědělská politika prof. Ing. Magdaléna Hrabánková, CSc., prof. h.c. Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace a výhled na rok 2011 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova 2014 – 2020
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
I.1.4 Pozemkové úpravy ÚZPI dne 18. října Charakteristika opatření  prostřednictvím tohoto opatření je řešena problematika vlastnických vztahů.
Program rozvoje venkova, - pro obce Ing. arch. Kamila Matoušková, CSc. poradkyně ministra zemědělství.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Kulatý stůl dne Environmentální opatření PRV 2014+
Název prezentace Nařízení vlády ze dne o stanovení závazných pravidel poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích a na vybrané myslivecké.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Ing. Marcela Strakošová
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Seminář č. 3 – PŽP II Právní režim ochrany půdy a lesa JUDr. Jana Tkáčiková, PhD.
Zalesňování zemědělské půdy problém struktury lesů
Ing. Lukáš Lánský - projektová a grantová kancelář, Lesní hospodářství s kladným dopadem na životní prostředí v území MAS Téma školení:
RP10-16 Dotace na hospodaření v lesích na území Zlínského kraje Zlín, Ing. Marcela Strakošová.
Nástroje dotační politiky pro zemědělce hospodařící udržitelným způsobem Ing. Pavel Sekáč náměstek ministra zemědělství Sekce pro společnou zemědělskou.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
01  PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova  PF03-12 Podprogram podpory předprojektové přípravy projektů regenerace brownfields ve ZK  PF04-12.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA 2014 – 2020 A MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ KRAJINNÉ ARCHITEKTURY.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 3. června 2014 Senát Parlamentu ČR SPOLEK PRO OBNOVU VENKOVA ČR.
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ Zaměřené na vzdělávání zaměstnanců a tvorbu nových pracovních míst OKRESNÍ.
Program rozvoje venkova na období PROJEKTOVÁ LESNICKÁ ENVI OPATŘENÍ Ing. Petr Dušek Odbor environmentálních podpor PRV tel:
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Program rozvoje venkova Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Příspěvek na hospodaření v rámci AGROENVIRONMENTÁLNÍCH OPATŘENÍ ČESKÉ REPUBLIKY LUŽE Listopad 2008 Jan Simek DAPHNE ČR - Institut aplikované ekologie.
Program rozvoje venkova , Monínec.
Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji Bc. Pavel Šoltys, DiS
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Seminář pro žadatele Výzva MAS č. 2 PRV
Dotační politika Bělá Ing. Ladislav Bittner. Ing
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková
Politika rozvoje venkova Program rozvoje venkova
Program rozvoje venkova
„B“ – Příspěvek na obnovu, zajištění a výchovu lesních porostů
Programové dotace Olomouckého kraje 2018
AOPK ČR – Regionální pracoviště Správa CHKO Slavkovský les
Seminář pro žadatele Výzva č. 1 PRV
Podpora a ochrana stromů v krajině v rámci dotačních titulů MZe
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
1. Workshop pořizovatelů a projektantů k územní studii krajiny Kofinancování územní studie krajiny z NPŽP Petra Kolářová Odbor obecné ochrany přírody.
Politika rozvoje venkova Program rozvoje venkova
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
DOTAČNÍ ROK 2019 – LFA; PPO; ANC LFA
Program na podporu lesních ekosystémů
3. výzva „kotlíkových dotací“
Transkript prezentace:

Program rozvoje venkova ČR 2007 – 2013 Osa II Ing. Ivan Landa, CSc

Osa II – zlepšování životního prostředí a krajiny Alokace celkových finančních prostředků/rok Opatření zaměřená na udržitelné využívání zemědělské půdy   LFA (99 mil. EUR; cca 2,7 mld. Kč)   Natura 2000 na zemědělské půdě (8,6 mil EUR; cca 236,5 mil. Kč)   AEO (152 mil. EUR; cca 4,2 mld Kč) Opatření zaměřená na udržitelné využívání lesní půdy   Zalesňování zemědělské půdy (9,88 mil EUR; cca 272 mil. Kč)   Natura 2000 v lesích* (1,75 mil EUR; cca 48 mil. Kč)   LEP* (2,25 mil. EUR; cca 62 mil. Kč)   Kalamity a NI* (110 mil. Kč) * zahájení v 1-2. Q 2008

LFA (Ing. Horvathová ) Nařízení vlády č. 75/2007 Sb   přijatých žádostí   zažádáno na cca 2,79 mld. Kč   zažádáno na cca 761 tis. ha   rozhodnutí o poskytnutí dotace od   novelizace NV   žádosti do

Natura 2000 na ZP (Ing. Horvathová ) Nařízení vlády č. 75/2007 Sb   182 přijatých žádostí   zažádáno na cca 8,5 mil. Kč   zažádáno na cca 2,8 tis. ha 2008   žádosti do

AEO (Ing. Vejvodová , Ing. Ohem ) Nařízení vlády č. 79/2007 Sb   přijatých žádostí o zařazení   zažádáno na cca 1,38 mld. Kč   zažádáno na cca 385 tis. ha 2008   novelizace NV   žádosti do

AEO (Ing. Vejvodová , Ing. Ohem ) Způsoby vstupu do závazku podle NV 79/2007 Sb.   nový vstup   100 % čistý žadatel   žadatel se závazkem podle NV 242/2004 Sb. (kombinovatelnost)   transformace ze závazku podle NV 242/2004 Sb.   dobrovolnost   nutnost   navýšení nad 25 % původně zařazené výměry   jakékoliv navýšení v posledním roce závazku

Zalesňování zemědělské půdy (Ing. Kvasničková ) Nařízení vlády č. 239/2007 Sb   účinnost   příjem žádostí o dotaci na zalesnění do   ŽOD se podává po provedení zalesnění na pozemku vedeném na žadatele v LPIS (min. 0,5 ha) 2008   příjem žádostí o dotaci na péči a náhradu do

Další opatření na lesní půdě Natura 2000 v lesích (Ing. Kvasničková )   implementace formou NV   předpokládané spuštění opatření 2. Q 2008   zachování hospodářského souboru lesního porostu z předchozího produkčního cyklu   příjemce : SV/SSV nebo SV   výše dotace 60 EUR/LP – každoročně po dobu 20 let LEP (Ing. Kvasničková )   implementace formou NV   předpokládané spuštění opatření 1. Q 2008   zlepšování druhové skladby lesních porostů   výše dotace podle navýšení MZD – každoročně po dobu 20 let   příjemce dotace : subjekty hospodařící v lesích SV/SSV nebo v lesích obcí/SO

Další opatření na lesní půdě Kalamity a NI (Ing. Láznička ) 2008   implementace formou pravidel   předpokládané spuštění opatření 1. Q 2008   obnova lesního potenciálu po kalamitách a zavádění preventivních opatření   zvyšování společenské hodnoty tj. : - posílení rekreační funkce lesa - usměrňování návštěvnosti - bezpečnost návštěvnosti lesa   příjemce : vlastník nebo nájemce a jejich sdružení   projekt (max. 5 mil. Kč/projekt)

Děkuji za pozornost