Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace latování a popisuje montáž folie, kontralatě a latování.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Těžnice a těžiště trojúhelníku
Advertisements

Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
VÝKRES KROVU - SEDLOVÁ STŘECHA
Kontrola TDI – laminátové podlahy
Název operačního programu:
Název operačního programu:
DIAMANT Montáž 1.
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ II cvičení
Krovy 225 Katedra pozemního stavitelství, Fakulta stavební Ostrava
Tato prezentace byla vytvořena
Matematika Rovnoběžníky.
STAVEBNICTVÍ Dřevěné konstrukce a stavby
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Tato prezentace byla vytvořena
Pokládka Nářadí a materiál. Pokládka Nářadí a materiál.
Stavitelství 7 Zastřešení budov
XII. Průsečnice rovin - užití
VY_32_INOVACE_35_05 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
3.Definování rozměrů zobrazených předmětů.
TDS HYDROIZOLACE PLOCHÝCH STŘECH – FÓLIOVÉ SYSTÉMY
připravila Ksenia Simonova
Užití Thaletovy kružnice
Zobrazování soustavou s dvěma lámavými plochami v paraxiálním prostoru
Řezání na kotoučových pilách
Odvodnění šikmých střech
TDI – Sádrokartonové příčky
ŘEZY A PRŮŘEZY.
Autor: MIROSLAV MAJCHER
Plochá střecha do 5o odpady uvnitř úžlabí hřeben vpusť atika poklop atika.
Nejdůležitější část střechy?
Stropní konstrukce typu BSK
Definice pultového vikýře
Princip řešení Uvažujeme se střešními rovinami stejného sklonu
Teoretické řešení střech a okapů
ŠKOLA:Městská střední odborná škola, Klobouky u Brna, nám. Míru 6, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Peníze do.
Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_TRUBKOVÉ LEŠENÍ_Z2
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ JIHLAVA maturitní obor: STAVEBNICTVÍ zaměření: POZEMNÍ STAVITELSTVÍ 3. Pokrývačské práce Zpracoval: Ing. Josef Svoboda Předmět:
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky jednotlivých střech a jejich.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky šikmých střech vaznicových.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje montáž sádrokartonu pracovní postup při půdní vestavbě.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení vazníkové konstrukce střech. Půdorys vazníkové.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení jak se kreslí jednoplášťová střecha, jak.
Technická dokumentace staveb
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky střešních plášťů a druhů krytin.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje postup při čtení výkresu krovu vaznicové soustavy.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů tepelných izolací a materiálů.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje popis obložení stěn a montáž pracovního postupu.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky zdění.
SP3 - ARCHICAD PRVKY 3D - NL STŘECHA
DOMOVNÍ ROZVODY * přípojky nn *
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Výpočet spotřeby materiálu Porotherm
Postup při návrhu (výpočtu) schodiště
ing. arch. Vladimíra Jínová
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Montáž okapů A svodů CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_19
Nástavba se zvedáním střešní konstrukce
Základní konstrukce Kolmice.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_07-05
KVÍZ. KVÍZ Co je to broušení? mechanická beztřísková operace mechanická operace mechanická třísková operace další.
Název školy: Základní škola Městec Králové
Množina bodů dané vlastnosti
Množina bodů dané vlastnosti
Čtverec (známe-li délku jeho strany)
Ploché střechy dvouplášťové
Transkript prezentace:

Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace latování a popisuje montáž folie, kontralatě a latování.

Latování slouží jako podklad pro krytinu a podélně ztužují střešní konstrukci. Před samotným latováním provedeme montáž folie a montáž kontralatí. Montáž folie: První pás se položí rovnoběžně s okapem lícovou stranou (potiskem) nahoru. Další pás pokládáme s přesahem, který je označen na folii potiskem. Pásy folie se pokládají napnuté. U štítu se folie položí i přes štítové zdivo. U okapu přilepíme folii na okapní plech. Latování slouží jako podklad pro krytinu a podélně ztužují střešní konstrukci. Před samotným latováním provedeme montáž folie a montáž kontralatí. Montáž folie: První pás se položí rovnoběžně s okapem lícovou stranou (potiskem) nahoru. Další pás pokládáme s přesahem, který je označen na folii potiskem. Pásy folie se pokládají napnuté. U štítu se folie položí i přes štítové zdivo. U okapu přilepíme folii na okapní plech.

Kontralatě:  Po provedení difuzní folie musí být použity kontralatě. Kontralatě (výška ventilační mezery ) by měla být vysoká min. 40mm.( např. 50x40mm nebo 60x40mm) a pokud je sklon střechy menší jak 25° pak min. 60mm (např. 60x60).  U kontralatě se používají hřebíky dlouhé min o 50mm delší než je výška kontralatě. Kontralatě:  Po provedení difuzní folie musí být použity kontralatě. Kontralatě (výška ventilační mezery ) by měla být vysoká min. 40mm.( např. 50x40mm nebo 60x40mm) a pokud je sklon střechy menší jak 25° pak min. 60mm (např. 60x60).  U kontralatě se používají hřebíky dlouhé min o 50mm delší než je výška kontralatě.

Latování: (pro střešní tašku 10ks/m 2 )  Po položení střešní plochy difuzní folií, kontralatí a pomocných latí přistoupíme k vlastnímu latování. Laty používáme 50x40mm nebo 60x40mm a přibíjíme hřebíky 100mm.  Okapní latu zakládáme u okraje střechy vodorovně s okapovou hranou.  U okraje krovu se na krajních kontralatí vyznačí od spodní hrany okapní latě vzdálenost 32cm a brnkačkou se nabrnká značka na další kontralatě.  Ke značkám se přiloží horní hrana druhé latě nad okapem a přibije.  Od hřebene se na krajních kontralatí vyznačí 4cm a brnkačkou se nabrnká na další kontralatě. Ke značce se přiloží horní hrana poslední latě pod hřebenem a přibije se. Latování: (pro střešní tašku 10ks/m 2 )  Po položení střešní plochy difuzní folií, kontralatí a pomocných latí přistoupíme k vlastnímu latování. Laty používáme 50x40mm nebo 60x40mm a přibíjíme hřebíky 100mm.  Okapní latu zakládáme u okraje střechy vodorovně s okapovou hranou.  U okraje krovu se na krajních kontralatí vyznačí od spodní hrany okapní latě vzdálenost 32cm a brnkačkou se nabrnká značka na další kontralatě.  Ke značkám se přiloží horní hrana druhé latě nad okapem a přibije.  Od hřebene se na krajních kontralatí vyznačí 4cm a brnkačkou se nabrnká na další kontralatě. Ke značce se přiloží horní hrana poslední latě pod hřebenem a přibije se.

 Vzdálenost další latě je dána sklonem střechy a délkou mezi horní hranou druhé laty a horní hranou poslední laty pod hřebenem.  V našem případě je vzdálenost mezi druhou a poslední latí 688cm a sklon střechy 35°. Pro tento sklon je stanoven přesah tašek min. 8 cm. To znamená, že vzdálenost latí je max. 34cm.  Délku 688 cm se vydělí maximální vzdáleností tj. 34cm.  Vyjde počet řad, který se zaokrouhlí nahoru na nejbližší vyšší číslo. V našem případě je to 688 : 34 = 20,235 zaokrouhlíme nahoru tj. 21 řad.  Stanovíme vzdálenost latí. Délku 688 vydělíme 21 řad a vyjde nám vzdálenost latí 32,76cm. Vypočtenou vzdálenost latí naměříme na krajní kontralatě a pomocí brnkačky přeneseme na ostatní kontralatě v ploše.  Vzdálenost další latě je dána sklonem střechy a délkou mezi horní hranou druhé laty a horní hranou poslední laty pod hřebenem.  V našem případě je vzdálenost mezi druhou a poslední latí 688cm a sklon střechy 35°. Pro tento sklon je stanoven přesah tašek min. 8 cm. To znamená, že vzdálenost latí je max. 34cm.  Délku 688 cm se vydělí maximální vzdáleností tj. 34cm.  Vyjde počet řad, který se zaokrouhlí nahoru na nejbližší vyšší číslo. V našem případě je to 688 : 34 = 20,235 zaokrouhlíme nahoru tj. 21 řad.  Stanovíme vzdálenost latí. Délku 688 vydělíme 21 řad a vyjde nám vzdálenost latí 32,76cm. Vypočtenou vzdálenost latí naměříme na krajní kontralatě a pomocí brnkačky přeneseme na ostatní kontralatě v ploše.

 Ke značkám se přiloží horní hrana latí a latě se připevní. Po zalatování celé střešní plochy se vytýčí pravý úhel na okapní lati  Uprostřed délky střechy uděláme značku a od ní vpravo i vlevo další značku např. 350cm. Použijeme pásmo a od značky vpravo i vlevo naneseme stejnou vzdálenost a uděláme oblouky, které se nám protnou.  Spodní prostřední značku spojíme s průsečíkem obou oblouků. Od takto vyznačeného pravého úhlu rozměřujeme krytinu a určíme konec latí u štítů.  Ke značkám se přiloží horní hrana latí a latě se připevní. Po zalatování celé střešní plochy se vytýčí pravý úhel na okapní lati  Uprostřed délky střechy uděláme značku a od ní vpravo i vlevo další značku např. 350cm. Použijeme pásmo a od značky vpravo i vlevo naneseme stejnou vzdálenost a uděláme oblouky, které se nám protnou.  Spodní prostřední značku spojíme s průsečíkem obou oblouků. Od takto vyznačeného pravého úhlu rozměřujeme krytinu a určíme konec latí u štítů.

Rovnoběžně s okapem Lícovou stranou nahoru ( s potiskem) S přesahem Pokládáme napnutou a) b) c) d) 50/40mm nebo 60x40mm 32 cm Maximálně 4 cm O 50mm delší než je výška kontralatě

Použité zdroje: archiv autora 34 cm