Dotační programy v období 2014 - 2020 DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Advertisements

Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Co pro obce i kraje chystá Operační program Životní prostředí?
CzechInvest Programové období Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
Program rozvoje venkova na období
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Dotační příležitosti.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
Národní strategický plán LEADER
Evropské fondy 2014 a odpadové hospodářství
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
Dvůr Králové nad Labem, 15. prosince 2014
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
Program rozvoje venkova 2014 – 2020
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Smart cities Kde vzít peníze??. Jaké aktivity lze zahrnout do Smart cities? Např IBM říká:
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
INFORMACE O PŘEDBĚŽNÉ ALOKACI V OP Martin Fraško MAS Naděje o.p.s , MOST.
VŠFS Kombinované studium Letní semestr 2011 Most.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (op pik)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Návrh reformy SZP Evropská komise předložila návrh reformy SZP pro období po roce Účelem tohoto návrhu je posílit konkurenceschopnost, udržitelnost.
Dotace na míru starostům příležitosti pro obce prosinec 2014 prosinec 2014.
JUDr. Olga Letáčková náměstkyně pro řízení sekce Národního orgánu pro koordinaci 190. Žofínské fórum 10. listopadu 2015, Praha Evropské fondy 2014–2020.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO Ing. Martin.
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
K OHEZNÍ POLITIKA PODPORA PROJEKTŮ PO ROCE 2014 Kurz
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
Obsah prezentace 1.Co to ITI přesně je? Stručné přiblížení. 2.Jak jsme připravovali strategický plán? 3.Jakou má Ostravsko strategii? 4.Jaké investice.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Sekce energetiky Odbor energetické účinnosti a úspor Energetická účinnost – financování 11 Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a.
Fondy EU programové období Projektový management ve sportu Seminář ke 2. přednášce Mgr. Pavel Mrnuštík.
Informační setkání k přípravě Olomouckého kraje na kohezní politiku EU , Jeseník.
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Program rozvoje venkova Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Černěves, Dobříň, Dušníky, Krabčice, Kyškovice, Libkovice.
Operační program URBACT III.  (Operační) program Evropské územní spolupráce kofinancovaný z Evropského fondu pro regionální rozvoj  Navazuje na program.
Fondy EU programové období 2014 – 2020 Fakulta sportovních studií Projektový management ve sportu Mgr. Pavel Mrnuštík 1.
Školení pro zaměstnance SSČ, v.v.i. Podpora ekonomických systémů na pracovištích AV ČR v oblasti projektového řízení Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Program rozvoje venkova , Monínec.
JUDr. Olga Letáčková, náměstkyně ministryně pro místní rozvoj
Evropský sociální fond
Politika rozvoje venkova Program rozvoje venkova
Regionální stálá konference Středočeského kraje
Operační program životní prostředí
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1

Obsah Přehled dotačních programů OP Životní prostředí Program rozvoje venkova ČR Integrovaný regionální operační program OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2

Přehled dotačních programů Dotační tituly financované z Evropských strukturálních a investičních fondů („ESI“): OP Životní prostředí (řídí MŽP), Program rozvoje venkova (řídí MZE), Integrovaný regionální operační program (řídí MMR), OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (řídí MPO). 3

Operační program životní prostředí Stav programu: Předložení EK: 07/2014, První výzvy: přelom 2014/2015. Zaměření programu: Zlepšování kvality vody, snižování rizika povodní, Zlepšování kvality ovzduší, Odpady, ekologické zátěže, Ochrana a péče o přírodu a krajinu, Energetické úspory (zateplování veřejných budov, využití obnovitelných zdrojů tepla). Předpokládaná finanční alokace: 2,5 mld. EUR Finanční alokace 2007 – 2013: 4,92 mld. EUR 4

Program rozvoje venkova ČR Stav programu: Předložení EK: 07/2014, První výzvy: přelom 2014/2015. Zaměření programu: Přenos znalostí a inovací v zemědělství a lesním hospodářství (poradenství, spolupráce, informační akce), Konkurenceschopnost zemědělských činností (investice do hmotného majetku, podpora mladých zemědělců, lesnické technologie) Organizace potravinového řetězce, řízení rizik v zemědělství (investice do hmotného majetku, dobré životní podmínky skotu a prasat) 5

Program rozvoje venkova ČR Zaměření programu: Ekosystémy související se zemědělstvím a lesnictvím (obnova lesů, ekologické zemědělství) Účinné využívání zdrojů, přechod na nízkouhlíkovou ekonomiku, Podpora nezemědělských činností – podpora využívání OZE Předpokládaná finanční alokace: 3,04 mld. EUR Finanční alokace : 3,67 mld. EUR 6

Integrovaný regionální operační program Stav programu: Předložení EK: 07/2014, První výzvy: přelom 2014/2015. Zaměření programu: Infrastruktura (silniční infrastruktura, udržitelné formy dopravy, systémy řízení rizik a katastrof), Zlepšení životních podmínek (zdravotnictví, vzdělávání, podnikání v sociální oblasti, energetická účinnost v oblasti bydlení), Komunitně vedený místní rozvoj a efektivní veřejná správa (ochrana a rozvoj kulturního dědictví, zvýšení využití ICT ve veřejném sektoru). Předpokládaná finanční alokace: 4,7 mld. EUR Finanční alokace : 4,66 mld. EUR 7

OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Stav programu: Předložení EK: 07/2014, První výzvy: 10-12/2014. Zaměření programu: Rozvoj výzkumu a vývoje pro inovace, Rozvoj podnikání a konkurenceschopnosti MSP, Účinné nakládání energií, rozvoj energetické infrastruktury a obnovitelných zdrojů energie, podpora zavádění nových technologií v oblasti nakládání energií a druhotných surovin, Rozvoj vysokorychlostních přístupových sítí k internetu a informačních a komunikačních technologií. Předpokládaná finanční alokace: 4,3 mld. EUR Finanční alokace : 3,12 mld. EUR 8

Kontaktní údaje DABONA s.r.o. Sokolovská Rychnov nad Kněžnou Tel: Drahoslav Chudoba Tel: