říčka Balinka Ze Stránecké Zhoře jsme vyšli brzo ráno podél říčky Balinky a nově upraveného rybníčka do malebné vísky Frankův Zhořec. Tady jsme se.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Slovácko Města Slovácka nad obyvatel Autor: Martin Fridrich.
Advertisements

Anglie je největší a nejlidnatější země Spojeného království Velké Británie a Severního Irska.
Pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje 10. setkání středa 8.října 2008 Radniční sál BOUZOV.
TEREZA PAROBKOVÁ, 9. A, 2015/2016 ÚKOL Č. 26 NEJSTARŠÍ ZMÍNKY O VESELSKÉM HRADU POSTUPNÁ PŘESTAVBA HRADU NA ZÁMEK, MAJITELÉ, ARCHITEKTURA VYTVÁŘENÍ ZÁMECKÉHO.
PORADENSKÉ CENTRUM PRO VENKOV PRACOVIŠTĚ DUBÁ. NOSITEL PROJEKTU: Společnost pro Jizerské hory o.p.s. PARTNEŘI PROJEKTU: - Liberecký kraj - Správa ochrany.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.2.3 Spolková republika Německo Téma: Česká republika jako součást.
Chuchelský háj zpracovali-Šimon,Julie,Nikol,Štěpa a napsal Matyáš P.
Problematika aktualizace ÚAP - RURÚ Program jednání: Úvod Informace z porady MMR s Krajskými úřady konané dne v Praze Pozvánka na seminář Metadata.
Poznej, kde lyžuji Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62 AUTOR: Mgr. IVANA BANASINSKÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_ČAS3 TEMA: VÁNOCE Září 2012.
Svatý Norbert je zakladatel řádu Premonstrátů. Premonstrátský klášter v Louce byl po šest století jedním z nejvýznačnějších klášterních komplexů. Velkolepou.
Praha a pražské památky Václav Klaus – prezident ČR od roku …
Odolena Voda je město v okrese Praha-východ, ve kterém žije přes 5 tisíc obyvatel. Leží při dálnici D8, 16 km severně od centra Prahy, 7 km východně.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV:VY_12_INOVACE_26_ČLOVĚK A JEHO SVĚT_ANEŽKA ČESKÁ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Život ve středověku Vypracovala: Mgr. Jana Jelínková.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Vlasta Geryková VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Zeměpis_09_Jihočeský kraj, ZŠ praktická,
Kateřina Sobková XI.A 2015/16. Lednicko-Valtický areál je jedním z největších pokladů České republiky a světového a kulturního dědictví vůbec nejrozsáhlejší.
Místní části Veselí nad Moravou - Veselí nad Moravou vlajka znak
OBEC PODHRADNÍ LHOTA.
N. Sedláková E. Jarabicová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
TATENICE Mgr. Michal Oblouk.
ELEKTRÁRNY.
Vypracoval : Adam Kubela
Památky Kladna. Památky Kladna Zámek Původně tvrz označována jako Hořejší 60.léta 16.stol vystavěná trojkřídlá patrová stavba Západní křídlo- kaple.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
univerzitní výcvikové a rekreační středisko
OSLAVY VÝROČÍ 780 let Brno -Bosonohy - září
MOC VÝKONNÁ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Czš Veselí nad Moravou Nikola Gajdoštíková 9.B
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
MŠE SVATÁ. Příprava obětních darů
Vytvořila : Karolína Mifková a Michala Svobodová Třída : 8.A
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
OCHRANA PAMÁTEK Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Slavnostní otevření MODELÁŘSKÉHO LETIŠTĚ
Antické Řecko – doba železná
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Neživá příroda - voda Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
VELEHRAD Jonáš Uřičář IX.B
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Luďka Pavlíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_Minulost Bojkovic. TÉMATICKÝ.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
Náboženství v ČR.
Středověká kolonizace
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
OSLAVY VÝROČÍ 780 let Brno -Bosonohy - září
KRKONOŠE a PODKRKONOŠÍ
Téma (název prezentace)
Anotace: Klíčová slova:
univerzitní výcvikové a rekreační středisko
Naše vlast Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se státními symboly ČR, s polohou ČR v rámci Evropy a s našimi nejbližšími.
Přírodní podmínky na území Slovácka
Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska - druhé největší sdružení v ČR ( ) členů - založeno 1990 Základní poslání a cíle Sdružení:
VY_32_INOVACE_VO.9.A Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_VO.9.A.01_PRÁVNÍ ZÁKLADY STÁTU-ZNAKY.
VYPRÁVĚNÍ PODLE OBRÁZKŮ
Daň z nemovitých věcí 28. listopadu 2018 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s.
OBCHODNÍ PRÁVO Občanská nauka 1. M
Zemědělské družstevnictví Družstva za první republiky a dnes
SPRÁVNÍ PRÁVO.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Celkový základ daně.
Transkript prezentace:

říčka Balinka

Ze Stránecké Zhoře jsme vyšli brzo ráno podél říčky Balinky a nově upraveného rybníčka do malebné vísky Frankův Zhořec. Tady jsme se občerstvili Martinými výbornými řezy. Pokračovali jsme dále do Šeborova a do Uhřínova, s chrámem Paně Povýšení Svatého Kříže. Místní Hospoda Zálesanka otevírá až v 17 hodin, ale do hospody jsme se dostali, neboť jsme byli očekáváni. Náš hojný počet pana hostinského i jeho paní překvapil, prý nemívají více jak pět hostů. Dobře jsme se občerstvili různými nápoji a pozorně jsme si prohlédli zajímavé „relikvie“ místní trampské osady. Dále jsme potom putovali podél říčky Balinky panenskou přírodou do Stránecké Zhoře na pohlídku zámku Řádu rytířů Kristových v ČR.

OBEC UHŘÍNOV

V roce 1349 byl v Uhřínově postaven kostel, v místech kde kázali sv. Cyril a Metoděj, kteří putovali z Velkého Meziříčí na jihozápadní Moravu. Původní barokní kostel delší čas pustl. Dnešní chrám Páně Povýšení Svatého Kříže byl slavnostně vysvěcen biskupem Pavlem Huymem. Oltář je nezvykle postaven na západ a chrám je postaven v pseudorománské slohu.

HOSPODA ZÁLESANKA V UHŘÍNOVĚ

Konvent a provinční správa Řádu rytířů Kristových v ČR

NOVA MILITIA JESU CHRISTI

Zámek byl zbudován v 16. století Stráneckými ze Stránec na místě původní tvrze. Po Bílé Hoře měl několik vlastníků a fungoval jako samostatné panství až do 18. století. Pak byl přičleněn k zámku velkomeziříčskému a po první pozemkové reformě byl prodán hrabětem Harrachem družstvu pěstitelů Stránecká Zhoř. Po znárodnění sloužil zemědělským účelům a byl zdevastován. Od roku 2000 je zámek v majetku Řádu rytířů Kristových, který jej obnovuje. Obnova probíhá v duchu tradičních materiálů a řemesel. Ve Stránecké Zhoři bude obnovena památka, která bude dominantou nejen této obce. Zámek usiluje o zařazení do programu Záchrany architek- tonického dědictví MK ČR.

REDAKCE WWW STRÁNEK zpracovali Věra Veselá, Marta Drobná a Ing. Jan Krejčí 2011