Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.1526 Název:VY_32_INOVACE_I.ICT17 Vytvořeno:5.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT14 Vytvořeno:3.
Advertisements

Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S2_15.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT11 Vytvořeno:1.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Škývarová. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
HARDWARE VSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ. ROZDĚLĚNÍ HARDWARU VSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ KLÁVESNICE MYŠ SCANNER WEBKAMERA VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ MONITOR TISKÁRNA REPRODUKTORY PLOTTER.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT1 Vytvořeno:2. 7.
Tento projekt je financován z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost prostřednictvím Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření prosinec2012 Ročník 6. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační a komunikační technologie Informatika.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT16 Vytvořeno:4.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_12_INOVACE_II.ICT4 Vytvořeno:2.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT3 Vytvořeno:3. 7.
TŘENÍ Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_18_29.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT2 Vytvořeno:3. 7.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT20 Vytvořeno:6.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měření elektrického proudu a napětí Číslo DUM: III/2/FY/2/2/8 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast:
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Hmotnost
Název: VY_32_INOVACE_ICT_5B_05 Škola:
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Eduard Šram
Inf Počítač a lidé s handicapem
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Batové dávky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vojtěch Mrózek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Eduard Šram
Popis výukového materiálu Název: PowerPoint
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Indukční čáry magnetického pole Číslo DUM: III/2/FY/2/2/20 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast:
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Název školy: Speciálnízákladníškola,Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_04_IV_Z6_pohyby_země.
Krytosemenné dvouděložné rostliny
SOFTWARE OSOBNÍHO POČÍTAČE
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Eduard Šram
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Elektrický proud
Rozvíjíme pozornost a soustředění
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Informatika – Seznámení s provozním řádem
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Délka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové prohlížeče
SŠ-COPT Uherský Brod Mgr. Anna Červinková 16. Jednoduché stroje
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měsíční fáze
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Čočky - spojky
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Eduard Šram
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Dalekohled
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Geometrie pro 9. ročník Autor: Mgr. Hana Vítková Datum:
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
ÚVOD DO GEOMETRIE Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Eduard Šram
Informatika – Opakování základů ICT
Mgr. Veronika Vaňousová
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Magnety
Transkript prezentace:

Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT17 Vytvořeno: Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor:Informační a komunikační technologie Tematický okruh:Hardware Určeno pro:6. ročník Anotace: Klávesnice a myš. Žáci se detailněji seznámí s uvedeným hardwarem. Na závěr jsou pro ně připraveny otázky, pro kontrolu řešení a pro zvídavé bonusové obrázky a článek. Inovace – využití ICT (interaktivní tabule). Metodický pokyn: K plnému využití učebního materiálu je třeba připojení k internetu, neboť prezentace obsahuje odkazy na obrázky (lupa), dokument (obrázek filmu) a článek (kniha), které tvoří nedílnou součást prezentace. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Benda.

Klávesnice a myš

 vstupní zařízení počítače  umožňuje zadávat textové informace a příkazy  při stisku klávesy se spojí dva kontakty a impulz je předán ke zpracování do PC

ALFANUMERICKÁ ČÁSTNUMERICKÁ ČÁST FUNKČNÍ KLÁVESYSPECIÁLNÍ A KURZOROVÉ KLÁVESY

 Sledujte pozorně následující dokument.  Později odpovíte na několik otázek.  Délka 01:49 minut.

 vstupní polohovací zařízení počítače  kuličková myš – přenáší pohyb na dvě hřídele  optická myš – opticky snímá povrch pod myší

 Sledujte pozorně následující dokument.  Po jeho zhlédnutí odpovíte na několik otázek.  Délka 01:11 minut.

1. Patří klávesnice a myš mezi výstupní zařízení? Proč? 2. K čemu slouží klávesnice? 3. Které části má klávesnice? 4. Které dva typy myší existují? 5. Co způsobuje ergonomicky nevhodná myš?

1. Klávesnice ani myš nepatří mezi výstupní zařízení. Obě zařízení předávají instrukce od uživatele do počítače. 2. Klávesnice umožňuje zadávat textové informace a příkazy. 3. Části klávesnice – alfanumerická část, numerická část, funkční klávesy, speciální a kurzorové klávesy. 4. Typy myší – kuličkové a optické. 5. Ergonomicky nevhodná myš může způsobit poruchy v zápěstí.

 Jak čistit klávesnici a myš.  Moderní tvary myší.

Snímek číslo:Citace obrázků: 2 (klávesnice) Office [online]. [cit ]. ZŠ a MŠ Verneřice má licenci na programy MS Office. Dostupný na WWW: 2 (myš) Office [online]. [cit ]. ZŠ a MŠ Verneřice má licenci na programy MS Office. Dostupný na WWW: 3 (klávesnice) ILNANNY. Open Clipart Library [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW: 4 (klávesnice) SLÁDEK, Petr. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Unported (CC BY-SA 3.0) na WWW: 6 (kuličková myš) GRAIN. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW: Ball_Mouse_semi-inside_view.jpg 6 (optická myš) ALORIEL. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Unported (CC BY-SA 3.0) na WWW: 5, 7 (film) Office [online]. [cit ]. ZŠ a MŠ Verneřice má licenci na programy MS Office. Dostupný na WWW: 10 (kniha) Office [online]. [cit ]. ZŠ a MŠ Verneřice má licenci na programy MS Office. Dostupný na WWW: 10 (lupa) Office [online]. [cit ]. ZŠ a MŠ Verneřice má licenci na programy MS Office. Dostupný na WWW: