Výpočetní technika VY_32_INOVACE_04_16_počítačová myš.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Myš s mechanickým převodem pohybu myš po odkrytí horního dílu.
Advertisements

Periferní zařízení počítače
HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Vstupní zařízení Vstupní zařízení je hardware, kterým počítač nebo jiný přístroj pořizuje data. Obvykle slouží jako součást uživatelského rozhraní, může.
Periferní zařízení počítače
Vstupní a výstupní zařízení
Vstupní zařízení světelné pero klávesnice myš a trackball
Hardware a Software.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Příklad možného řešení. Obsah  Procesor Procesor  Operační paměť Operační paměť  Harddisk Harddisk  Základní deska Základní deska  Zdroj Zdroj.
POČÍTAČOVÁ MYŠ Společně s klávesnicí slouží jako spojovací prostředek mezi PC a uživatelem. Toto polohovací zařízení převádí informace o svém pohybu po.
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
Základy informatiky a výpočetní techniky 1
HARDWARE 1 STAVBA PC 7. ročník verze H.
Rozhraní PC.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Informační a komunikační.
Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov
Periferní zařízení počítače
Periferní zařízení.
Hardware a software.
BEZDRÁTOVÉ MYŠI VYPRACOVALA: Naděžda Pištěková AKADEMICKÝ ROK: 2008/2009.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Klávesnice a myš Bohumil Bareš.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
PC Vstupní periferie.
Z ÁKLADNÍ ŠKOLA, O STRAVA – P ORUBA, P ORUBSKÁ 831 PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE R EGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU – CZ.1.07/1.4 00/ Název projektu – BRÁNA JAZYKŮ.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
HARDWARE II Periferie.
VSTUPNÍ A VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC
1 Periferní zařízení osobních počítačů Část 2 Základy informatiky a výpočetní techniky 1.
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k opakování učiva o klávesnici, myši a monitoru.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_14_16_ovládací panely.
PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ POLOHOVACÍ ZAŘÍZENÍ myš, tablet, touchpad
Práce s myší Druhy počítačových myší
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Informatika - Klávesnice, polohovací zařízení akademický rok 2013/2014
Klávesnice nejrozšířenější vstupní zařízení počítače
HARDWARE Co je to ?.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Tomáš Baťa Periferní zařízení počítače. Definice Periferní zařízení počítače jsou nástroje, které nejsou nutné k provozu počítače ale zpříjemňují a zefektivňují.
Identifikátor materiálu: EU
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 HARDWARE Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: USB zařízení Číslo DUM: III/2/VT/2/1/17 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Grafická karta Číslo DUM: III/2/VT/2/1/05 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Zdroj napájení Číslo DUM: III/2/VT/2/1/09 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Monitor Číslo DUM: III/2/VT/2/1/11 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Hardware počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/1/01 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
3.2 polohovací zařízení.  tvůrce první počítačové myši - pan Duglas Engelbart a jeho "X-Y ukazatel".
Myš Počítačová myš je malé polohovací zařízení, které převádí informace o svém pohybu po povrchu plochy (např. desce stolu) do počítače, což se obvykle.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_16_POCITACOVA_MYS.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_01_16_základy práce na PC.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika ročník III
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Myš, tablet, modem, UPS NÁZEV ŠKOLY2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONYIII/2.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_05_ Počítačová myš, práce s myší Téma: Počítačová.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
 Počítačová sestava (tzv. jádro)  Skládá se:  pc skříň  obrazovka (monitor)  klávesnice  myš.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_10_16_word.
POČÍTAČOVÁ MYŠ.
PC Vstupní periferie.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Monitor
Vnitřek skříně počítače
VY_32_INOVACE_02_16_sestava počítače
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
Informační a komunikační technologie
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Název: VY_32_INOVACE_ICT_5B_12 Škola:
Transkript prezentace:

Výpočetní technika VY_32_INOVACE_04_16_počítačová myš

Myš Počítačová myš je malé polohovací a posouvací zařízení, které převádí informace o pohybu po povrchu plochy (podložka, deska stolu) do počítače Objevuje se na monitoru jako kurzor Běžná myš se skládá ze 2 tlačítek a 1 kolečka

Dělení Drátová – bezdrátová Běžná – hrací Pro praváky – pro leváky Myš pro stolní PC a myš pro Notebooky - Rozlišit se mohou také barvou, potisky, tvarem, velikostí Drátová Je připojena k PC kabelem (na konci je označena zeleným konektorem) Nově se používá USB (dá se zakoupit i redukce) Bezdrátová Připojena k PC pomocí Bluetoothu nebo IrDa Běžná Má 2 funkční tlačítka (pravé a levé) a uprostřed 1 kolečko Hrací Má více než 2 tlačítka (kolem 7), tlačítko pro přepínání citlivosti myši (rychlost) a kolečko

Herní Pro notebooky Bezdrátová Běžná

Úkol - doplň názvy myší

Pohyb Optická – využívá LED jako zdroj světla, které je snímáno fotodiodami Laserová – stejný jako u optické, ale je výkonnější Kuličková – mechanický pohyb kuličky uvnitř myši

Popis Prezentace slouží k výkladu látky o myši PC. Vysvětlení žákům, co je to počítačová myš, na jakém principu slouží a kolik druhů známe Snímek č. 5 – úkol - pracovní list pro žáky k doplnění např. interaktivním perem, fixem či kuličkovým perem

Zdroje : Souris_ordinateur.pnghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d1/Souris_ordinateur.png/800px- Souris_ordinateur.png 9. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Antošová