Internetová doména a její název Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření28.
Advertisements

HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. Jazyk PHP (Hypertext PreProcessor) je intepretovaný jazyk určený pro web. Je celkem jednoduchý, snadno přenositelný.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření11.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
ORGANIZACE DAT V POČÍTAČI
Manažerské informační systémy Ing. Dagmar Řešetková
Informatika pro ekonomy II přednáška 4
Informatika Internet.
DalšíPředchozíTÉMA: M. K a d l e c o v á M. K a d l e c o v á.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Elektronická pošta Autor: Mgr.
Doména Pro připojení do internetu musí mít každý počítač přidělenu tzv. IP adresu, která se skládá z dekadických čísel. Pro připojení do internetu musí.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Software – úvod.
Elektronická komunikace
Manažerské informační systémy Ing. Dagmar Řešetková
Protokoly a adresy na internetu
Informace a Internet Bohumil Bareš. Informace V nejobecnějším smyslu je informace chápána jako údaj o reálném prostředí, o jeho stavu a procesech v něm.
Proměnná typu "pole" Mezi proměnné typu "pole" patří všechny superglobální proměnné. Mezi proměnné typu "pole" patří všechny superglobální proměnné. To.
Internet.  Celosvětový systém propojených počítačů  Funkce  Sdílení dat  Elektronická pošta.
INTERNET Filip Fiala, 4C.  Internet je globální systém vzájemně propojených počítačových sítí. (World Wide Web)  Pro vzájemnou komunikaci v síti se.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastObčanské právo Datum vytvoření
Internet ale velmi výrazně slouží i pro komunikaci, přičemž jednoznačně nejpoužívanějším komunikačním prvkem je . Význam slova lze přeložit.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
URL v HTML URL - Unique Resource Locator Příklad:
Shrnutí Chceme–li připojit PC k Internetu musíme: 1.Zadat adresu DNS serveru (začne pracovat převod IP adresa  symbolické jméno), prakticky začne fungovat.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
Internet.
European Computer Driving Licence
INTERNETOVÁ DOMÉNA V této prezentaci se dozvíte něco málo o internetových doménách…
INTERNET INFORMATIKA 5. TŘÍDA. Internet si volně můžeme vyložit jako sít, která vzájemně propojuje počítače po celém světě. Někdy se také internet označuje.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Vyhledávání na internetu Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Internet a informace MIS - Manažerské informační systémy Internet a informace Ing. Jan Luhan
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. VYUŽITÍ JAZYKA Programování dynamických internetových stránek a webových aplikací vytvoření šablony webu kniha návštěv.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové prohlížeče Číslo DUM: III/2/VT/2/2/26 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Tento projekt je financován z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost prostřednictvím Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.
HTML stránka – vložení obrázku Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum vytvoření2013.
INTERNET Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Posunovací pravidla Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník4. ročník.
Inf WWW – World Wide Web. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Internet (služby Internetu, WWW) Služby Internetu WWW (World Wide Web) – dnes nejrozšířenější služba; spoustě lidí splývá s Internetem jako takovým WWW.
Pojmy internetu - test Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2013.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc – elektronická pošta Jak vytvořit vlastní ZDARMA?
Obvod trojúhelníku Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPlanimetrie Datum vytvoření Ročník2. ročník.
Inf Webová stránka, princip HTML a CSS. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Cloud computing a ukládání dat Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum.
Pojmy internetu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2012.
C# konzole – Program prodej a zisk Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastVzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.
Internetová doména, její dostupnost a registrace Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie,
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
Užití Pythagorovy věty Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPlanimetrie Datum vytvoření Ročník2.
HTML stránka – odkaz, zvýraznění textu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum.
Vyhledávání na Internetu. Webové vyhledávače Webový vyhledávač je služba, která umožňuje na Internetu najít webové stránky, které obsahují požadované.
IP adresa Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2012 Ročník2.
Bezpečnostní technologie I
Internet Historie, adresy serverů
Internet – pojmy, služby
Konstrukce lichoběžníku
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
WWW a HTML Základní pojmy Ivo Peterka.
C# konzole – Vstup a výstup
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
C# konzole – Podíl dvou čísel, podmínka IF
Absolutní a relativní četnost
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název materiálu: Internetová adresa
Tvorba webových stránek – registrace domény
Název vzdělávacího materiálu
Název vzdělávacího materiálu
Adresace v Internetu (1)
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

Internetová doména a její název Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2012 Ročník2 Stručný obsahinternetové domény a struktura jejich jména Způsob využitíStudenti se s pomocí internetu seznámí s pojmem internetová doména a formátem doménového jména AutorMgr. Michal Mikláš KódVY_32_INOVACE_35_IMIK04

SLYŠELI jste někde? Zaregistroval jsem si doménu. - Zřiďte si doménu 2. řádu a k ní si už můžete vytvořit další domény 3. řádu zdarma. - Musím si na internetu zřídit doménu pro mé internetové stránky.

CO JE TO DOMÉNA

Co je to doména – řešení Internetová doména je jméno (textový řetězec) počítače (resp. sítě počítačů), který jej jednoznačně identifikuje v Internetu. Příklady domén: – google.cz google.cz – apple.com apple.com – wikipedia.org wikipedia.org – beautifullife.info beautifullife.info – cs.wikipedia.org cs.wikipedia.org

FORMÁT DOMÉNOVÉHO JMÉNA

Doménové jméno se skládá z několika části, které jsou odděleny znakem „tečka“. Zpravidla jsou ve tvaru (např. Jednotlivé části jména google.cz jsou řazeny od nejkonkrétnějšího po nejobecnější. – cz – doména 1. úrovně tzv. TLD (doména cz je obecná pro mnoho počítačů zejména v ČR) – google – doména 2. úrovně (doména google už je platná pro jeden počítač/server – skupinu počítačů)

FORMÁT DOMÉNOVÉHO JMÉNA Často se setkáme s doménami nejvýše 3. řádu např. cs.wikipedia.org nebo ezk.gjszlin.cz apod.ezk.gjszlin.cz Teoreticky se můžeme setkat s doménami vyšších řádů nejradeji.chodim.na.stranky.gjszlin.cz, ale zpravidla se tak neděje.

FORMÁT DOMÉNOVÉHO JMÉNA Délka doménového jména nesmí být větší než 255 znaků. Standardně může být jméno domény složeno ze znaků anglické abecedy, čísel a pomlček (pomlčkou však nesmí jednotlivé části jména končit ani začínat). Pracuje se na podpoře dalších národních znaků, aby bylo možno vytvořit například doménu

OTÁZKY Co je to internetová doména? Jaká je struktura jejího jména? Jaké znaky může jméno domény obsahovat?