Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. a ODPOČINKOVÉ MÍSTO V JOSEFOVSKÉM ÚDOLÍ Základní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Advertisements

Alternativy pro Frýdlantsko Jizersko-ještědský horský spolek, občanské sdružení.
Financování komunitních projektů Tento příspěvek vznikl při řešení grantu podpořeného Vzdělávací nadací Jana Husa Ing. Jana Krbová.
Psaní grantových žádostí
 Pod záštitou: Ústeckého kraje.  ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, MÍROVÁ 2734/4, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PROJEKT ÚSTECKÉHO KRAJE: EKO-ECHO - Kouty krajiny.
Grantová politika KC Praha. Jana Brežná, KC Praha Co je NNO (NGO): Nestátní nezisková organizace:  právní formou je občanské sdružení, obecně prospěšná.
Monitor Projekt Gymnázia Nymburk podpořený z prostředků ESF.
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
NÁZEV PRÁCE (musí být stručný, výstižný, měl by obsahovat jednoznačné výrazy a slovní spojení) Název školy Jméno autora, třída, místo a rok zpracování.
PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ Střední škola umělecká a řemeslná
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Střední škola zemědělská Olomouc Tento projekt je spolufinancován z prostředků ESF EU a státního rozpočtu ČR. Analytická fáze projektu.
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
PROJEKT - soubor aktivit, jejichž realizací v určeném časovém rámci dosáhneme stanoveného cíle; dojde ke změně z výchozího stavu do plánovaného stavu.
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
SUŠMÁNIE JAK… …NAPSAT PROJEKT. CÍL Musíte vědět CO, chcete udělat!
X13PMT 4. seminář Ing. Martin Molhanec, CSc. Garant předmětu ČVUT – FEL, K13113.
X13PMT 2. seminář Ing. Martin Molhanec, CSc. Garant předmětu ČVUT – FEL, K13113.
SUŠMÁNIE aneb všechny barvy SUŠ. SUŠMÁNIE Poděkování:
Seminář MT 7. března 2007, aula SŠZe Olomouc Analytická a vzdělávací fáze projektu Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství.
PRAHA PRO AFRIKU Projekt podpory rozvoje města a venkova v Etiopii.
„Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci Finančního mechanismu EHP a Norského finančního mechanismu prostřednictvím Nadace rozvoje.
Základní škola a mateřská škola Třebíč, Na Kopcích 342 Tým pro inovaci Pedagogický pracovník nahlásí A. Byrtusové do 5. daného měsíce písemně (elektronicky)
Název firmy/nápadu Jméno a příjmení všech spolumajitelů firmy/nápadu
1 Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
5 jazykových mutací Celkem návštěvníků měsíčně Provozováno 8 státy (US, AUS, UK, IT, POL, HU,NEM,SPA)
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo n áměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_19_JAK.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
1 OD PROJEKTOVÉHO ZÁMĚRU KE KVALITNĚ PŘIPRAVENÉ AKCI 3 témata a) Přehled požadavků financující instituce b) Fáze přípravy akce c) Kritéria úspěšnosti akce.
LESNÍ MATEŘSKÁ ŠKOLKA A DRUŽINA V POSTUPIMI - stáž červenec 2014
Ochrana přírody – společná věc ? Michaela Pruknerová Agentura ochrany přírody a krajiny ČR RP Správa CHKO Jeseníky.
Formální náležitosti. Co musím udělat, aby se má škola mohla zapojit do nového programu? Promyslet si, o jakou aktivitu mám zájem Najít si partnerskou.
Ekokodex.
Základní informace k projektu Zapiš se do dějin Jakub Kočí, Klára Ludvíková Letní semestr 2015.
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ PODNIKÁNÍ Všechno v mém životě souvisí AC Education.
Bojovníci proti násilí na ženách Délka realizace: 21 měsíců Trvání: od do Projekt je realizován na území Karlovarského kraje.
Akademická pracoviště a Ústřední knihovna FF MU Jednání o krátkodobé i dlouhodobé spolupráci a perspektivě.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Nadační fond studentů Filozofické fakulty a Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity Studentská dobrovolnická praxe, PSY225 Věra Frančáková
OČIMA ŽEN Projekt OČIMA ŽEN je podpořen z programu „Fondu pro nestátní neziskové organizace“. Program „Fond pro nestátní neziskové organizace“, jež je.
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
Projektové řízení Dana Diváková. Po podpisu smlouvy První schůzka realizačního týmu  Rozdělení rolí  Zhodnocení realizace aktivit při zkrácení rozpočtu.
Kvalita života Chybí zázemí pro setkávání lidí Chybí setkávání a společně trávený čas lidí, jako prostředek komunikace, posilování sociálních vazeb atd.
Psaní grantových žádostí Vědecká komunikace.
Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. a Vetřelec! Základní článek Hnutí Brontosaurus.
Druhová rozmanitost přírody Obecné principy druhové rozmanitosti a role člověka ve světle genetické, ekosystémové a druhové biodiverzity Podpořeno grantem.
Český svaz ochránců přírody – Regionální sdružení Iris EVP Den Země Exkurze Semináře Besedy Den stromů Zlatý list Tvořivé dílny Vycházky Ukliďme si svět.
Kvalita života Chybí zázemí pro setkávání lidí Chybí setkávání a společně trávený čas lidí, jako prostředek komunikace, posilování sociálních vazeb atd.
PROGRAM Uvítání Představení konceptu Sítě včetně východisek – Rámec projektu PERUN – Zkušenosti ze zahraničí – Představení návrhu Sítě – Konkrétní možnosti:
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Osvětová kampaň zaměřená na práva dětí v náhradní rodinné péči
InovaJET Podnikatelský inkubátor ČVUT
Role KOUS Vysočina v projektu
Žádost o grant.
Jak získat peníze na zahájení podnikání na venkově ?
Jak na transformaci aneb ‘Co jsme se naučili’
Les a voda Les i s vodou je důležitá pro nás, živočichy,
Název školy: ZŠ a MŠ Březno Autor: Jaroslava Pilná
DRAMATURGIE TEAMBUILDINGOVÝCH PROGRAMŮ (seminář)
Krajská koordinátorka Sítě pro rodinu, z.s. v Kraji Vysočina
CLEVER LEADER 2011 příprava budoucích učitelů
Otázky pro průběžnou práci
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Název společnosti Obchodní plán.
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Vzorový projekt pro ZŠ.
Vzorový projekt pro gymnázia
Vzorový projekt pro ZŠ.
Transkript prezentace:

Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. a ODPOČINKOVÉ MÍSTO V JOSEFOVSKÉM ÚDOLÍ Základní článek Hnutí Brontosaurus Modrý kámen Josefov 459, Adamov 77-FN-050 Švýcárna přírodě a lidem příklad dobré praxe dobrovolnictví pro přírodu

Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. a Co nás trápí: V Josefovském údolí u Adamova úplně chybí místa, kde by se turisté a návštěvníci mohli zastavit, posedět v přírodě, pojíst z vlastních zásob, uvařit si čaj, začíst se do knížky nebo posedět s přáteli. Není zde oficiální místo k odpočinku a jsou zde pouze dvě restaurační zařízení, z toho jedno pouze s občasných provozem v letních měsících. Co bychom si přáli: Rádi bychom si poseděli venku při vycházce Josefovským údolím za krásami Moravského krasu bez toho, abychom se museli zastavovat v restauraci. Chtěli bychom nabídnout také ostatním výletníkům „něco navíc“. Důvod, proč se do krásné přírody vracet, proč se tu setkávat.

Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. a Jak na to? Je nás pět, jsme většinou studenti, nebo mladí pracující. Času ani peněz není nazbyt. Ale společně můžeme práci věnovat několik víkendů v roce. Zkusili jsme tedy najít v místě organizaci, které by se náš plán zalíbil a která by nám mohla poskytnout záštitu. Chtělo to jasný projektový záměr – nějaký plán, co a jak udělat. Pak už jen přenést naše nadšení i na našeho nového partnera. Inspiraci jsme měli. Zdroj:flickr.com, pinterest.com

Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. a Jak napsat projekt: Naše nápady rostly. Začali jsme tedy hledat možnost, jak je financovat. A abychom mohli žádat donory o peníze, potřebovali jsme projekt. Základní součásti projektu: Definice problému, který chce projekt řešit Definice cílové skupiny, pro niž jsou výsledky projektu určeny – komu realizace projektu poslouží Popis jednotlivých činností včetně časového vymezení – co kdy a kde budeme dělat Projektový tým – kdo bude aktivity realizovat Jaké budou výstupy projektu – co konkrétního vznikne Jak budeme úspěšnost projektu vyhodnocovat (co budeme měřit a jak) Jaká jsou rizika plynoucí z realizace projektu – co by se mohlo stát a jak tomu budeme předcházet Rozpočet – kolik peněz a za co plánujeme vydat Stručné shrnutí

Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. a Naše dosavadní výsledky: Díky nadšení našeho týmu a finanční podpoře několika donorů vzniká poblíž Ekologického volnočasového centra Švýcárna na pozemku Školního lesního podniku Křtiny odpočinkové místo pro veřejnost. Jeho součástí bude netradiční lavička, kameniště s bylinkovým záhonem a malá knihovnička. Zdroj: ZČ HB Modrý kámen archiv