28.09.2016 20:38:44 Tohle by mohly být obrazy z jiné planety či pro sci-fi film. Ale ve skutečnosti to je úžasný fenomén vytvořený nehodou uprostřed.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fyzika Elektřina v autě.
Advertisements

U rybníka … U rybníků žije velké množství zajímavých zvířat a roste mnoho zajímavých rostlin.
VY_32_INOVACE_73_PERU Jméno autora VM Mgr. Markéta Fišerová Datum vytvoření VM říjen 2011 Ročník použití VM 7., 9. ročník Vzdělávací oblast/obor zeměpis.
N ě kolik p ř írodních krás zniklých s p ř i č in ě ním č lov ě ka.
Autor: Mgr. Helena Nováková
V Bibli je napsán příběh, kdy Ježíš šel na horu se svými učedníky, aby jim vysvětlil některé velmi důležité věci. Toto je velmi volná parafráze toho,
Školní výlet Praha Ukážeme si, co všechno jsme v Praze viděli :)
Statická elektřina Elekřina má tendenci proudit z jednoho předmětu na druhý. Jestliže z nějakých důvodů nemůže, nazývá se statická elektřina. Existuje.
Vysoké Tatry.
SLOVENSKO Typy na výlet
Podívejte se, jaké to jsou.
Mýma o č ima PAVEL DVOŘÁK student tercie Anglie 2006 / zájezd.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Voda a vzduch = základ života
Zrakové klamy ŠKEBLOŇ 2009.
Skleníkový efekt je proces, p ř i kterém atmosféra zp ů sobuje oh ř ívání planety tím, že absorbuje dopadající slune č ní zá ř ení a zárove ň brání jeho.
V Planetáriu Markéta Hýblová, Michaela Ryšavá, Kateřina Králová 1.A
Vesmír.
. Vítejte přátelé u nás s našimi vzpomínkami na zájezd do Maďarska. Co dodat ? Vzpomínky jsou velké, auta byla malá. Takže jen 16 lidí mohlo zažít nevídané.
Atmosféra Opakování – znáte z P: vzdušný obal Země
V okolí rybníku se nachází spousta zajímavých živočichů Jako například: labutě,divoké kachny,srny,ptáci, žáby,brouci,hlemýždi a jiní.
VZDUCH OBECNÁ CHEMIE VY_32_INOVACE_10 - VZDUCH.
VODA – ZÁKLADNÍ PODMÍNKA ŽIVOTA
VODA – ZÁKLADNÍ PODMÍNKA ŽIVOTA
Pohled na fotky, jako jsou tyto, asi trochu děsí a fascinují zároveň. Strmost a hloubka těchto děr vás donutí si uvědomit, jak nicotní vlastně jsme.
jsme jely do Tunisu na dovolenou. Poprvé jsme zažily let letadlem a byla to krása, letušky byly příjemné a stevard nám udělal foto pilotní kabiny.
Název dokumentu: Ročník: Autor: Gymnázium Vítězslava Nováka Husova 333/II, Jindřichův Hradec Vzdělávací oblast: Vzdělávací obor: Datum vytvoření: VY_32_INOVACE_BIO.S6.18.
Island.
AMERIKA – PŘÍRODNÍ POMĚRY
Geotermální energie Využití na Islandu.
YELLOWSTONSKÝ NÁRODNÍ PARK
Itálie -bylo schopno pojmout sedících diváků a bylo užíváno ke gladiátorským zápasům a veřejným podívaným.gladiátorským -V Koloseu se dokonce mohly.
Severní Evropa Švédsko
TÉMA: SAMOHLÁSKA A Vytvořila: Mgr. Alena Zicháčková Dne: VY_32_Inovace/9_481.
SLUNEČNÍ SOUSTAVA. AUTOŘI:PETRA, KAMČA, HONZA  Naši SLUNEČNÍ SOUSTAVU TVOŘÍ 8 PLANET, KTERÉ OBÍHAJÍ KOLEM SLUNCE.
Nový Zéland.
Hydrologické poměry - podzemní vody
Yellowstonský národní park
HORSKÝ HOTEL LESNÍ ZÁMEČEK ***
Jezero Titicaca Šárka Baranovská
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Příroda nebo člověk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Oceánie Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Místo, kde bych se chtěla podívat…
EKOSYSTÉM RYBNÍK, POTOK, ŘEKA - poznávačka
Předgeologické období a prahory
Geotermální energie Využití na Islandu.
Přechod snímků automaticky Zapni zvuk hudba Billyho Vaughna Wonderland by night vytvořeno v PowerPoint 2007.
Životní prostředí. Rešovské vodopády Životní prostředí Zhoršující se stav životního prostředí přímo souvisí s globálními problémy dnešního světa. Řada.
EU OPVK – III/2 – A3 – 7/22 – Rak Petr Předmět Zeměpis, 8.ročník ZŠP. Vytvořeno 2011/2012.
Velká Británie Tereza Pavličková. Warwick castle  Hrad Warwick je památkově chráněný středověký hrad ve Warwicku  Hrad byl velmi krásný ale krajina.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Shibam Jemen Manhattan pouště Shibam je historické město v Jemenu. Nachází se ve středu vádi Hadramaut a má obyvatel. Staré město se rozkládá na.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_22_PRVOUKA.
Gravitace a proč satelity nespadnou.. Co je to gravitace Gravitace je síla která drží všechno, co se nachází na povrchu Země. Udržuje pohromadě Zemi a.
Anglie ZŠ Bor, ZŠ Nebušice Vytvořila: Veronika Třísková.
Geotermální energie.
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Vytvořila: Barbora Smetanová
Consul company ltd KARUSEL.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
7 ohromujících děr Pohled na fotky, jako jsou tyto, asi trochu děsí
Práce s mapou Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základy orientace na mapě a glóbusu, práce s mapou, kompasem.
VY_52_INOVACE_66_Savci vod - učební text
VY_52_INOVACE_14_ Živočichové v řece
Nejposvátnější čínská hora
7 divů RUSKA IV Audio Tchaikovsky – La bella durmiente (libre)
7 ohromujících děr Pohled na fotky, jako jsou tyto, asi trochu děsí
V Planetáriu Markéta Hýblová, Michaela Ryšavá, Kateřina Králová 1.A
Léto u Červenků Název fotoalba 12 dnů radosti No není to nový gril?
Transkript prezentace:

:38:44

Tohle by mohly být obrazy z jiné planety či pro sci-fi film. Ale ve skutečnosti to je úžasný fenomén vytvořený nehodou uprostřed Nevadské pouště. Na tajuplné obrázky ukazuje Fly Geyser, málo známá atrakce popsaná jako jedna z nejkrásnějších památek ve státě. Nachází se 20 km severně od Gerlach, v Washoe County, toto bylo omylem vytvořeno v roce 1916 během vrtání studní geotermálně vyhřívaného pramenu vody, našli slabinu ve zdi a od roku 1960 začala voda unikat, vytváří gejzír. Za ta léta rozpuštěné minerály vytvořily mohylu. Horká voda stříká až do výšky pět metrů. Gejzír obsahuje několik teras, voda natéká do 30 až 40 bazénů na ploše 30 hektarů (74 akrů). Multi- barevné duhové efekty jsou vytvořeny minerály ve vodě reakcí s kyslíkem ve vzduchu. Tyto rybníky vytváří ekosystém s malými rybami a ptáky jako jsou labutě a divoké kachny které přitahuje gejzír. David Jamison, který pořádá zájezdy ke gejzíru řekl: " Já bych rád viděl více lidí kteří jsou schopni si to užít. " Když jsem to viděl poprvé, nebylo to velké. Celá tato oblast je druh magie, nejsou zde žádná letadla nebo auta. Je zde jen klid a ticho, všechny tyto krásné hory kolem a zvuk vody. "