Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum: 25. 1. 2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Advertisements

Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
1 Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
1. PCP (pre-commercial procurement) Zkušenosti s PCP v České republice Pavel Slípek.
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Veřejná podpora, podpora de minimis a dočasný rámec Seminář pro žadatele – výzva č. 36 GG pro oblast podpory 1.2 Praha, 22. března 2010 Ing. Ivana Projsová.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Plzeň Integrovaný operační program Název materiálu2 Co je to IOP? Tematický operační program financovaný z ERDF pro období 2007-
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
AKTUÁLNÍ VÝVOJ V ROP SČ 15. října 2015 Výroční konference – Senohraby Ing. Václav Chytil.
Nabízíme všem účastníkům projektu Posílení oborové zaměstnanosti absolventů Vytvoření poradenského servisu a aktivit pro stávající studenty, zájemce o.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Čerpání prostředků z fondů EU na území Jihočeského kraje Ing. Petr Maroš vedoucí Odboru evropských záležitostí.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
1. Význam a úloha malých a středních podniků (MSP) v HORIZON 2020 Táňa Perglová Ředitelka sekce, delegát ČR v programovém výboru SMEs and Access to risk.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
IROP předpokládaná podoba implementace.
Implementace Fondu mikroprojektů v období Ostrava,
Program RP04-16 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2016 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
09/04/2015 Rizika při realizaci projektů v závěrečném období ROP SČ.
Jan Jež Problematika veřejné podpory v oblasti podpory 3.2 OP VK ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
Informační a poradenské centrum ZČU
Dotační programy Ústeckého kraje
Ing. Jiří Burgstaller Ředitel odboru strategických programů a projektů Setkání členů sítě NINET V Praze dne
Dokument KAP MSK - obsah
Národní program podpory cestovního ruchu
Výzva OP VVV 02_16_034 Implementace krajských akčních plánů I.
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií ŽP 100 mil. Kč na vozidla s alternativním pohonem pro obce a kraje + Memorandum o spolupráci Mgr.
VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ
Místní rozpočtové jednotky
„IOP – šance pro váš rozvoj“
Analýza potřeb škol Hlavní zjištění
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Dotační program Podpora včelařství 2012
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2013 Liberec.
Digitální učební materiál
Program obnovy venkova Jihočeského kraje v letech
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Podpora rozvoje venkova v ČR
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Podnik VY_32_INOVACE_40_811 Projekt.
Pravidla a doporučené postupy pro vytváření studijních programů
Úvod do regionu Ing. Vlastimil Veselý.
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Kotlíkové dotace v Moravskoslezském kraji
Program na podporu lesních ekosystémů
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Fond pro bilaterální vztahy První otevřená výzva
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Financování dopravní infrastruktury v letech 2018 – 2021
Dotační programy odboru životního prostředí v roce 2019
Inovační strategie ČR a nástroje podpory MPO
PhDr. Ondřej Kočandrle, oddělení infrastruktury VaV
Aktivity Olomouckého kraje v oblasti podpory podnikání v roce 2016
Národní akreditační úřad pro vysoké školství
Transkript prezentace:

Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:

Název prezentace Cíl dotačního programu Dotační titul 1 – podpora mobilit zahraničních odborníků a jejich zapojení do vědeckých projektů a přednášek Dotační titul 2 – podpora talentovaných studentů prvních ročníků bakalářského studia vysokých škol v Moravskoslezském kraji prostřednictvím poskytování stipendií Dotační titul 3 – podpora spolupráce všech typů podniků s vysokými školami, nebo výzkumnými ústavy v Moravskoslezském kraji Dotační titul 4 – podpora výzkumných a vývojových aktivit formou poskytování účelových dotací v rámci veřejné soutěže v oborech výzkumu: technické vědy, přírodní vědy, lékařské vědy, společenské vědy Dotační titul 5 – podpora talentovaných studentů doktorského studia a absolventů tohoto studia

Název prezentace Příjemci podpory Dotační titul 1 – vysoké školy, výzkumné ústavy, nemocnice ve vlastnictví veřejného subjektu (obce, kraje, státu) se sídlem v Moravskoslezském kraji Dotační titul 2 –vysoké školy se sídlem v Moravskoslezském kraji Dotační titul 3 – malé, střední a velké podniky Dotační titul 4 – právnické osoby bez ohledu na právní formu, jejichž hlavní činností je výzkum nebo vývoj a šíření jejich výsledků prostřednictvím převodu technologií Dotační titul 5 – vysoké školy se sídlem v Moravskoslezském kraji

Název prezentace Maximální výše dotace Celková finanční alokace na dotační program: ,- Kč Dotační titul 1 – po dobu max. tří měsíců pobytu bude hrazeno max. 70% celkem vyplacené částky (Σ 2,9 mil.) Dotační titul 2 – max ,- Kč/semestr (Σ 0,6 mil.) Dotační titul 3 – max. výše dotace ,- Kč (Σ 10 mil.) Dotační titul 4 – min. výše dotace ,- Kč, max. výše dotace ,- Kč pro jeden projekt (Σ 5 mil.) Dotační titul 5 – ,- Kč/rok (Σ 1,5 mil.)

Název prezentace Příjem žádostí Dotační titul 1, 3, 4 a 5: – do 12:00 hod Dotační titul 2: – do 12:00 hod

Název prezentace Dotační titul 3 (DT3): podpora SPOLUPRÁCE podniků a vysokých škol/výzkumných ústavů

Název prezentace Cíl - DT 3 Poskytování dotací podnikům, které uskuteční spolupráci v oblasti výzkumu a vývoje s vysokými školami, nebo výzkumnými ústavy se sídlem v Moravskoslezském kraji V rámci titulu bude poskytnuta dotace na nákup služeb, nebo procesů na základě smlouvy mezi podnikem a vysokou školou nebo výzkumným ústavem max. do výše ,-- Kč

Název prezentace Výše podpory – DT3 Výše podpory bude poskytnuta dle velikosti podniku: velký podnik – vlastní podíl min. 60 %, max. 40% dotace střední podnik – vlastní podíl min. 30 %, max. 70 % dotace malý podnik – vlastní podíl 20 %, max. 80 % dotace režim de minimis Na dotační titul je určeno cca 50 % z celkového objemu finančních prostředků dotačního programu ( ,-- Kč)

Název prezentace Uznatelné náklady - DT3 vývoj produktu/procesu/služby testování měření studie proveditelnosti přístup k výzkumnému zařízení navrhování prototypů analýza vhodnosti použití materiálu design produktu tvorba byznys plánu k inovativnímu produktu posouzení ekonomického dopadu/analýza trhu/marketingová strategie inovační/technologický audit nastavení nového byznys nebo management modelu firmy optimalizace operačních procesů firmy Uznatelné náklady v období max –

Název prezentace Způsob poskytování dotace – DT3 Dotace bude příjemci vyplacena po doručení vyúčtování projektu Při převisu požadavků nad disponibilní objem finančních prostředků budou příjemci dotace vybíráni losem

Název prezentace Informace k podání žádosti o dotaci – DT3 Žadatel předloží v rámci žádosti o dotaci: smlouvu o spolupráci s vysokou školou/výzkumným ústavem, jejímž předmětem bude projekt, na jehož realizaci předkládá žadatel žádost do dotačního programu doklad o velikosti podniku – počet zaměstnanců a výše ročního obratu dle Nařízení Komise (ES) č. 70/2001 ve znění Nařízení Komise (ES) č. 364/2004 Žadatelé mohou v rámci dotačního programu podat v dotačním titulu maximálně tři žádosti o dotace

Název prezentace Kontaktní osoby Ing. Michaela Kubejková Tel.: Ing. Zuzana Bardoňová Vedoucí oddělení regionálního rozvoje a cestovního ruchu Tel.:

Název prezentace Děkuji za pozornost Zuzana Bardoňová