Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Jana Böhmová. 28.9.2016 Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Rok 2004: realizace projektu Zdravý kraj aktivní člen NSZM ČR realizátor.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Advertisements

Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Aktivity v oblasti regionálního rozvoje Česko-Polská konference Partnerství LEADER , Bouzov.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a ZDRAVÍ 21 v kraji Vysočina.
Místní Agenda 21 v ČR Ing. arch. Marie Petrová Výbor pro udržitelné municipality RVUR Praha, 16. prosince 2014.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Sociální služby a Projekt Zdravý kraj v Jihomoravském kraji J.Drbal, V.Kytnerová, K.Zouharová Plánování rozvoje sociálních služeb Dobrá praxe zdravých.
GRANTY A DOTACE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE VYPSANÉ V ROCE 2009  Cestovní ruch  Kultura a památková péče  Obce a mikroregiony  Sociální oblast  Školství.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Zásady MA21 a Zdraví 21 Jana Böhmová Zásady MA21 a Zdraví 21 Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
„Implementace Místní agendy 21 a principů udržitelného rozvoje v MSK“
Chytrý Jihomoravský kraj ?
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Statutární město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007
Zdravý kraj Vysočina Zdravý Kraj Vysočina.
Angažovanci Petr Holý - ORR.
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Michal Šperling - EUREDIS
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Ing. Stanislava Správková
Zdravý kraj Vysočina Marta Vencovská
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Transkript prezentace:

Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Jana Böhmová

Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Rok 2004: realizace projektu Zdravý kraj aktivní člen NSZM ČR realizátor místní Agendy 21 Rok 2016 (stav dle Databáze MA21): realizátoři MA21 na území kraje: 39 obcí a měst 3mikroregiony 4 MAS Celkem 60: Ostatní 14, Zájemci 30, D 9, C 6, B 1 2

Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Finanční podpora – Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v Kraji Vysočina – Fond Vysočiny Metodická podpora – konzultace, pravidelná setkávání, vzdělávání Propagace místní Agendy 21 na úrovni kraje, měst, obcí a mikroregionů Medializace – popularizací aktivit a výstupů Program rozvoje kraje (PRK) – základní strategický dokument MA21 je do tohoto dokumentu zapracována Příklady dobré praxe

Zásady MA21 a Zdraví 21 Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v Kraji Vysočina

Oprávnění žadatelé  Realizátoři místní Agendy 21 Obec, mikroregion, MAS, NNO  Školy v Národní síti Škol podporujících zdraví

Podmínky – realizátoři MA21 Obec, mikroregion, MAS  Registrace v databázi MA21 minimálně na úrovni Zájemce  Splnění vybraných kritérií kategorie „D“ Kritérií MA21 ustanovení zodpovědného politika pro MA21 ustanovení koordinátora MA21 existence neformální skupiny pro MA21 plánování s veřejností – pokud realizuje MA21 déle než jeden rok

Podmínky – realizátoři MA Nestátní nezisková organizace  Registrace v Databázi MA21  Realizace aktivity s dopadem na okruh obyvatel z více částí území Kraje Vysočina

Podmínky – Zdravé školy „Zdravá škola “  Členství v Národní síti Škol podporujících zdraví Doloží:  Osvědčení o přijetí školy do programu „Škola podporující zdraví“  Dohodu o spolupráci se Státním zdravotním ústavem Praha  Individuální projekt podpory zdraví ve škole

Zastupitelstvo Kraje Vysočina – prosinec Poté běží 30ti denní lhůta pro zveřejnění Termín podávání žádostí – polovina ledna – polovina února Druhé kolo (v případě zbylých finančních prostředků) do poloviny května Přesný termín upravují zásady na daný kalendářní rok Termíny

Podporované aktivity – plnění Kritérií MA21  Zajištění osvětových kampaní, besed, osvětových akcí  Příprava a tisk osvětových, informačních a výchovných materiálů;  Zavádění principů zdravého životního stylu do škol či organizací zřizovaných žadateli;  Činnost dětských zastupitelstev, žákovských a studentských parlamentů;  Ekologizace provozu škol;  Projednávání s veřejností (kulaté stoly, fóra...);  Webové stránky věnované realizaci MA21 nebo Zdraví 21;  Sledování vlastních indikátorů MA21 či mezinárodních indikátorů UR;  Udržování a vyhodnocování cílů individuálního projektu „Zdravé školy“;  Zavádění certifikovaných systémů řízení kvality ve veřejné správě – ISO, EMAS, CAF aj. Projekty musejí být v souladu s cíli Programu rozvoje Kraje Vysočina a aktivity mít přímou souvislost s naplňováním Kritérií MA21 a Programu Zdraví 21 pro Kraj Vysočina

Výše dotace Příspěvek ze strany kraje činí max. 60% celkových uznatelných nákladů, finanční podíl z vlastních zdrojů žadatele 40% (z toho může max. 50% tvořit dodávka vlastního materiálu nebo dobrovolnou bezplatnou prací občanů) Celková alokace 2800 tis. Kč Minimální výše dotace 10 tis. Kč Maximální výše dotace:  40 tis. Kč pro žadatele zařazeného do kategorie „Ostatní“ nebo „Zájemci“ Kritérií MA21  60 tis. Kč pro žadatele v kategorii D  80 tis. Kč pro žadatele v kategorii C nebo B  60 tis. Kč pro „Zdravou školu“ Není možný souběh dotací Kraje Vysočina na jeden projekt, není vyloučen souběh s dotacemi jiných poskytovatelů

Fond Vysočiny - zřízen usnesením zastupitelstva soustřeďuje část rozvojových prostředků kraje, které poskytuje jednotlivým subjektům pomocí grantových programů formou dotací a půjček na základě stanovených pravidel v souladu se schválenými prioritami  je jedním z realizačních nástrojů Programu rozvoje kraje

13 Přehled GP FONDU VYSOČINY 2016  Název navrhovaného GP pro rok 2016Navrhovatel (odbor) Navrhovaný objem GP v Kč Inovační vouchery 2016ORR Rozvoj podnikatelů 2016ORR Naše škola 2016ORR Prodejny regionálních produktů 2015ORR Investujme v sociálních službách 2016OSV Podporujeme prorodinnou a seniorskou politiku obcí 2016OSV Prevence kriminality 2016OSH Jednorázové akce 2016OŠMS Sportoviště 2016OŠMS Tábory 2016OŠMS Sportujeme 2016OŠMS Bezpečná silnice 2016ODSH Čistá voda 2016OŽPZ Infrastruktura ICT 2016OI Informační a komunikační technologie 2016OI Rozvoj vesnice 2016ORR Životní prostředí 2016OŽPZ Odpady 2016OŽPZ Lyžařské bežecké trasy 2016OKPPCR Památkově chráněná území 2016OKPPCR Edice Vysočiny 2016OKPPCR Cyklodoprava a cykloturistika 2016OKPPCR Regionální kultura 2016OKPPCR Celkem navrhováno 23 GP

14 Bc. Jana Böhmová Koordinátorka Projektu Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Odbor regionálního rozvoje Tel.: Kontakt