Kancelář zmocněnec vlády pro Moravskoslezský a Ústecký kraj.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vliv rekreace a cestovního ruchu na životní prostředí
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
Strategie Jihovýchod – jsou kraje připraveny na budoucnost?
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Národní lesnický program II pro období Klíčová akce 8 ROZVÍJET MONITORING LESŮ Tomáš Vrška VÚKOZ, v.v.i. – oddělení ekologie lesa Brno.
Program rozvoje venkova 2014 – 2020
REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM PRO NUTS2 JIHOVÝCHOD POSOUZENÍ VLIVŮ KONCEPCE NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ (SEA) Ing. Petr Mynář INVESTprojekt NNC, s.r.o. Brno, 4.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Priority ve vzdělávání jsou dané legislativou možnostmi finančních prostředků státního a krajských rozpočtů možnostmi čerpání fondů EU aktuálním vývojem.
UK Regeneration Experience CzechInvest a jeho role v oblasti regenerace Brownfields Ing. Lenka Jarkovská Oddělení rozvoje trhu nemovitostí.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
SPECIFIKA LESNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Ing. Marcela Strakošová
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
Financování ochrany životního prostředí Jana Soukopová.
JHK a její podpora začínajícím podnikatelům JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA.
Regionalistika 2 Základní nástroje a možnosti rozvoje území.
Ochrana půdy a lesa.
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
RP10-16 Dotace na hospodaření v lesích na území Zlínského kraje Zlín, Ing. Marcela Strakošová.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
Regionální akční plán Jihočeského kraje Ing. Jaromír Slíva, MBA.
1. setkání pracovní skupiny projektu MOS obcí v územním obvodu ORP Chomutov Místo: Chomutov Dne: , 10:00 hod. C ESTOVNÍ RUCH – PROJEKT MOS.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Jan Bodnár Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha Reforma psychiatrické péče v ČR.
Ekonomické a organizační problémy ve školství Pk v 1. Q 2009 Ing. Ladislav Forman vedoucí odboru školství, kultury, památkové péče a tělovýchovy
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Program rozvoje venkova na období PROJEKTOVÁ LESNICKÁ ENVI OPATŘENÍ Ing. Petr Dušek Odbor environmentálních podpor PRV tel:
PÚR – aktualizace č. 1 SOB6 – Krušné hory Důvody vymezení Rozvíjet rekreační potenciál pro ČR (Sasko) Omezit zvýšenou míru znečištění životního prostředí.
Program rozvoje venkova ČR 2007 – 2013 Osa II Ing. Ivan Landa, CSc
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Standardizace orgánů sociálně-právní ochrany PhDr. Miloslav Macela Odbor rodiny a ochrany práv dětí.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Kalamitní situace - opatření
VÝPOČET POPLATKU ZA ODNĚTÍ LESNÍCH POZEMKŮ - chybný princip
VÝPOČET POPLATKU ZA ODNĚTÍ LESNÍCH POZEMKŮ - chybný princip
NNO Silezika, Jesenicko.
Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková
Možnosti využití expertní pomoci JASPERS
„B“ – Příspěvek na obnovu, zajištění a výchovu lesních porostů
AOPK ČR – Regionální pracoviště Správa CHKO Slavkovský les
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Informace o plnění úkolů z Politiky územního rozvoje ČR
ČERPÁNÍ DOTAČNÍCH PROSTŘEDKŮ Z OPERAČNÍCH PROGRAMŮ V ÚSTECKÉM KRAJI
Jaromír Jech Svaz měst a obcí ČR
Dokončení DŘ 2012 a Podmínky DŘ 2013
Vyúčtování dotací za rok 2013 Rozdělení dotací v roce 2014
Veřejná beseda nad návrhem Územního plánu Mariánské Lázně
Transkript prezentace:

Kancelář zmocněnec vlády pro Moravskoslezský a Ústecký kraj

1.Dotčené subjekty 2.Příčiny poškození porostů 3.Rekultivace 4.Aktuální stav 5.Aktuální stav hledání řešení 6.Návrh dalšího postupu 7.Závěr – požadavek regionálních partnerů Kancelář zmocněnec vlády pro Moravskoslezský a Ústecký kraj

Území: Ústecký a Karlovarský kraj Dotčené subjekty: vlastníci lesů - stát (Lesy ČR) - nestátní vlastníci (obce, soukromé subjekty, církev) – cca 50% Společnost – zastoupená Ústeckým krajem a subjekty občanské společnosti Problém nadregionální významu (mezinárodní přesah) Kancelář zmocněnec vlády pro Moravskoslezský a Ústecký kraj

Imisní kalamita v průběhu 20.století - odumření porostů na území o rozloze 41 tis. ha - významné poškození lesních půd Nepříznivé klimatické podmínky Vliv zvěře Patogeny Kancelář zmocněnec vlády pro Moravskoslezský a Ústecký kraj

Výsadba náhradních dřevin – především smrku pichlavého (funkce ochranná, limitovaná životnost) Rekultivace lesních půd – stále snížená kvalita Na začátku 90. let zalesněno, pokračuje proces výchovy lesních porostů cílových dřevin Kancelář zmocněnec vlády pro Moravskoslezský a Ústecký kraj

Porosty oslabené vlivem negativních faktorů hůře odolávají patogenům – nejen PND Porosty smrku pichlavého byly v masivní míře poškozeny kloubnatkou smrkovou = odumírání porostů náhradních dřevin – ohrožen proces výchovy lesních porostů cílových dřevin 2009 stav porostů smrku pichlavého vyhodnocen jako kritický „Projekt obnovy lesa v imisní oblasti Krušných hor 2009 – 2037“ Pracovní skupina Ústeckého kraje tis. ha k obnově - náklady na obnovu 3,4 – 5,4 mld. Kč Kancelář zmocněnec vlády pro Moravskoslezský a Ústecký kraj

Nejednotnost a neaktuálnost dat i názorů na další postup - rozdílné možnosti LČR a soukromých vlastníků - nejasnost finančních prostředků (fondy EU) – zejména soukromí vlastníci! - r uzavřena Deklarace o spolupráci při projektu přeměny náhradních porostů v Krušných horách (MPSV, ÚP ČR, MZe, LČR) - - r snaha ÚK o zadání studie Aktualizace projektu obnovy lesa v imisní oblastí Krušných hor – odstoupení od smlouvy ze strany zpracovatele s odvoláním na výši nákladů na pořízení dat od majoritního vlastníka (LČR) - r sjednocení postupu ÚK, HSR-ÚK, zmocněnce vlády MZe zadána studie „Lesnické hospodaření v Krušných horách 2015“ - zhodnocení aktuálního stavu - návrh postupu - termín dokončení 11/2015 Kancelář zmocněnec vlády pro Moravskoslezský a Ústecký kraj

Meziresortní konzultace v průběhu zpracování studie MZe (zajištění kompatibilit) Vytvoření komplexního programu revitalizace Krušných hor - snížení negativních faktorů (emisní zátěž, vliv zvěře, atd.) - dlouhodobý projekt obnovy porostů – zajištění návaznosti (min do roku 2030) - zajištění finančních zdrojů - fondy EU - národní fond (SR) zisky z lesnictví - navazující projekt tvorby pracovních míst - organizační zajištění - nositelé Kancelář zmocněnec vlády pro Moravskoslezský a Ústecký kraj

Předložit informaci při výjezdním zasedání Vlády ČR v Ústeckém kraji a pověřit odpovědná ministerstva, aby s využitím závěrů studie MZe a v součinnosti se zástupci dotčených subjektů připravila návrh „Programu revitalizace Krušných hor“ včetně tvorby fondu na jeho financování Kancelář zmocněnec vlády pro Moravskoslezský a Ústecký kraj

Kancelář zmocněnec vlády pro Moravskoslezský a Ústecký kraj