Seminář pro příjemce podpory z OP VK 25.9.2008 Smlouvy + náležitosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Advertisements

Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
UDRŽITELNOST v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecné informace k finanční části seminář pro žadatele – 3. výzva
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Obecné informace Projektová část Ústí nad Labem, 11. února 2009.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY UDRŽITELNOST RISA MANAGING 6. října 2010.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast.
Michala Krejčí MONITOROVACÍ INDIKÁTORY ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
VĚCNÉ HODNOCENÍ A SPECIFICKÁ KRITÉRIA Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen 2009.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory 3.2 Seminář pro příjemce 4. výzva GG
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Monika Horská20. března 2013 MONITOROVACÍ INDIKÁTORY ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2 Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2.
GLOBÁLNÍ GRANTY LIBERECKÉHO KRAJE OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST SEMINÁŘ PRO ŽADATELE odbor regionálního rozvoje a evropských projektů.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Seminář pro příjemce Operační program vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 3.2. Podpora nabídky dalšího vzdělávání 3.výzva Ústí n.L TATO PREZENTACE.
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY
vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Výzva k předkládání žádostí
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
SMĚRNICE RADY KRAJE Č. 2/2008 K SYSTÉMU PŘÍPRAVY A REALIZACE PROJEKTŮ KRAJE A ORGANIZACÍ ZŘIZOVANÝCH ČI ZAKLÁDANÝCH KRAJEM SPOLUFINANCOVANÝCH Z FONDŮ EU.
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE FINANČNÍ PODPORY
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Transkript prezentace:

Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti

Obecná pravidla Závazné dokumenty -Příručka pro příjemce finanční podpory z OP VK v platné verzi ( -Smlouva o poskytnutí dotace včetně jejích příloh; -Příslušná legislativa ( např. 137/2006 Sb., 563/2004 Sb.,121/2000 Sb., apod.)

Smlouvy o poskytnutí dotace -uzavření smluv listopad / prosinec 2008; -smlouva obsahuje: -základní finanční rámec; -datum zahájení a ukončení projektu; -podmínky použití finanční dotace; -obecné podmínky; -platební a finanční podmínky; -specifické závazky příjemce; -předčasné ukončení projektu; -sankce; -autorská práva

Smlouvy o poskytnutí dotace -Přílohy: -čestné prohlášení o bezdlužnosti vůči veřejné správě a zdravotním pojišťovnám a o tom, že na schválený projekt žadatel nečerpá jiné veřejné prostředky; -kopie smlouvy o zřízení samostatného bankovního účtu projektu a Formulář finanční identifikace; -prohlášení o závažných změnách, které nastaly od doby podání žádosti v identifikaci projektu; -monitorovací indikátory výsledků a výstupů; -udržitelnost klíčových aktivit po ukončení realizace projektu ; -podrobný rozpočet projektu, s případným zohledněním změn navržených výběrovou komisí; -smlouva o partnerství; -prohlášení zřizovatele – vyplní pouze školy zřizované obcí.

Monitorovací indikátory Počet podpořených osob v počátečním vzdělávání celkem Jedná se o celkový počet žáků, kteří jsou v projektu podpořeni jako cílová skupina, jsou tedy účastníky vzdělávacích aktivit. Indikátor se dále člení na: chlapci dívky Počet podpořených osob v dalším vzdělávání celkem Jedná se o celkový počet osob v dalším vzdělávání (pedagogičtí pracovníci škol a školských zařízení), kteří jsou v průběhu projektu podpořeni jako osoby vzdělávané. Jedná se tedy o pracovníky škol, kteří se účastní vzdělávacích akcí. Indikátor se dále člení na: muži ženy

Monitorovací indikátory Počet osob poskytujících služby nebo podporujících poskytování vzdělávacích služeb Jedná se o celkový počet osob, které v rámci projektu poskytují služby, tj. ti kteří vzdělávají, vytváří inovované produkty, vzdělavatelé, školitelé, lektoři. Indikátor se nedělí na muže a ženy Počet nově vytvořených / inovovaných produktů Jedná se např. o nově vytvořené / inovované vzdělávací programy, nové vzdělávací moduly, studijní materiály, pilotní ověřování, učební pomůcky, e- learningové kurzy, webové portály apod. -Indikátor se člení na: Počet nově vytvořených / inovovaných produktů s komponentou ICT Problematice ICT musí být věnován tématický celek v rozsahu alespoň 40 hodin. Jedná se o výuku práce na PC popř. s PC. Nejedná se o e-learningové vzdělávání, tvorbu prezentací a další formy výuky u kterých je PC používán.

Monitorovací indikátory Počet nově vytvořených / inovovaných produktů s komponentou ŽP Jedná se o celkový počet produktů, ve kterých je problematice ŽP věnován tématický celek v rozsahu minimálně 15 – 20% výuky Počet nově vytvořených / inovovaných produktů výhradně zaměřených na žáky se speciálními vzdělávacími potřebami Jedná se o celkový počet produktů výhradně zaměřených na žáky se speciálními vzdělávacími potřebami. -Součet indikátorů , a nemusí být roven celkovému počtu vytvořených produktů v projektu.

Udržitelnost - příjemce je povinen udržovat klíčové aktivity (příloha smlouvy), výsledky a výstupy projektu po dobu 5 let od skončení financování projektu z OP VK; - udržitelnost není možné realizovat prostřednictvím třetích osob; - při nesplnění povinnosti udržitelnosti je poskytovatel oprávněn vyzvat příjemce ke vrácení dotace nebo její části; - příjemce udržuje zařízení a vybavení pořízené v projektu (kapitola 3 rozpočtu) po dobu 5 let po skončení projektu, zařízení a vybavení pořízené v rámci křížového financování musí být v době udržitelnosti využíváno, což je dokladováno monitorovací zprávou. - monitorovací zprávy o udržitelnosti projektu předkládá příjemce poskytovateli dotace vždy jednou ročně po dobu pěti let od ukončení realizace projektu.

Partnerství - v případě realizace projektu s partnerem je nutné uzavřít smlouvu o partnerství ( tato smlouva musí být nejdříve předložena poskytovateli); - vzor smlouvy / fondy EU / OP VK / výzvy / informace pro příjemce 1. výzvy; -v případě neuzavření smlouvy a odstoupení partnera ztrácí žadatel nárok na finanční podporu; -navázané partnerství bude pokračovat i v době udržitelnosti; -partnerství nesmí být založeno na poskytování běžných služeb: administrace projektu, účetnictví, IT služby; -partner není dodavatel, nemožnost fakturace mezi partnerem a příjemcem; -příjemce s partnerem nesmí během realizace projektu uzavírat žádné smluvní vztahy jejichž předmětem je dodávka zboží či služeb.