SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/14.00287 Strategie.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Nýřany Nýřany
Advertisements

Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Rozvojový program obce Tisá Úvodní prezentace zpracovatele pro veřejnost
Setkání k tvorbě Integrované strategie území MAS OS Aktivios na období Letiny
Integrovaná strategie rozvoje území MAS Hrubý Jeseník pro roky Shrnutí dosavadních výstupů.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
. Partnerství na venkově v Libereckém kraji 2004 – 06:  Leader + (1 MAS),  Leader ČR (5 MAS) 2007 – 13:  PRV – osa IV (6 MAS)  – op. III.4.1 (2.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP PELHŘIMOV Jihlava.
Práce se strategickými dokumenty v Olomouckém kraji 8. listopadu 2010, Praha Olomoucký kraj.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
Projekt „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“. Prezentace ke konání 2. kulatého stolu dne v Medlově.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Centrum pro komunitní práci Strategie MAS Svatojiřský les úvodní setkání.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
2. setkání pracovních skupin „Podnikání a cestovní ruch“
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Možnosti čerpání MAS v rámci jednotlivých OPERAČNÍCH PROGRAMŮ MAS STŘEDNÍ POVLTAVÍ z. s.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR Autor bakalářské práce:
Otevřené zahrady Jičínska z. s. (zkratka MAS OZJ) Veřejné projednání strategie Střevač.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Příprava Jihomoravského kraje na programové období 2014–2020 Brno,
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Řídící výbor MAP Českolipsko od hodin Program jednání: 1) MAP a harmonogram jeho zpracování 2) Volba předsedy ŘV 3) Statut řídícího výboru.
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Pracovní skupina č. 2: Strategický skelet
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
Systém odměňování pracovníků
Centrum společných služeb
Regionální politika Mgr. Oldřich Hájek.
Členská schůze MAS Nepomuk,
KONCEPT NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Science centrum Lázně Chomutov???
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
Pracovní skupina č. 2: Strategický skelet
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Cíle Pardubického kraje v oblasti cestovního ruchu
Akční plán Strategie MAS, Programové rámce, Fische
Další perspektiva prohloubení česko-polské přeshraniční spolupráce z pohledu regionů Výroční konference v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
4. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje se zástupci kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského projektování Krajský úřad KHK 2. 7.
KOMUNITNÍ PLÁN PRO MĚSTO NOVÝ BYDŽOV (NOVOBYDŽOVSKO)
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
Program obnovy venkova Jihočeského kraje v letech
AKTUALIZACE REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE
Agroturistika a podnikání na venkově
Pozemkové úpravy.
Program rozvoje Jihomoravského kraje 2018–2021
Koncepce rozvoje cyklistické dopravy v Olomouckém kraji
Chytrá řešení od společnosti E.ON
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Podnik VY_32_INOVACE_40_811 Projekt.
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
Klíčové aktivity projektu
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
- ČESKY SEVER Sociální podnik a OPZ •.
MAP Českolipsko a Novoborsko II, CZ /0.0/0.0/17_047/
Transkript prezentace:

SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie komunitně vedeného místního rozvoje

Mapa současného území působnosti LAG Podralsko

Porovnání územní působnosti Rok 2013Rok obcí52 obcí obyvatel obyvatel Rozloha haRozloha ha Liberecký kraj: 45 obcíLiberecký kraj: 45 obcí Středočeský kraj: 6 obcíStředočeský kraj: 6 obcí Ústecký kraj: 1 obecÚstecký kraj: 1 obec Období obcí obyvatel Rozloha ha Liberecký kraj: 52 obcí Středočeský kraj: 9 obcí Ústecký kraj: 1 obec

Způsob projednávání SCLLD a získávání dat:  Od r dotazníková šetření – souč. stav obcí  Dotazníková šetření - potřeby území  Získání dat z ČSÚ  Programové a rozvojové dokumenty měst, obcí, svazků obcí a krajské koncepce  Průběžná projednávání na svazcích obcí a valných hromadách  V současné době zpracována analytická a strategická část strategie včetně srovnávacích tabulek a grafů, navrženy strategické cíle, specifické cíle, opatření a indikátory.

Obsah SCLLD Informace o LAG Podralsko z.s., historie působení, zkušenosti MAS s rozvojem území Definice odpovědnosti za realizaci strategie a způsob komunitního projednávání SCLLD v území Analytická část, zaměřená na vymezení a základní popis území, socioekonomickou analýzu – obyvatelstvo, technickou a dopravní infrastrukturu, životní prostředí, život v obcích, podnikání, výrobu, zaměstnanost, řízení obcí, informovanost a spolupráci mezi obcemi, cestovní ruch + dílčí SWOT analýzy Celková SWOT analýza Souhrnné analytické závěry a vyhodnocení rozvojového potenciálu území Zmapování strategií v území Návrhová část - cíle a jejich prioritizace, návrh konkrétních opatření Integrované a inovativní prvky ve strategii

Vize do roku 2020 LAG Podralsko nabízí:LAG Podralsko nabízí: * příjemné venkovské bydlení s kvalitním obslužným zázemím spádových regionálních center * příjemné venkovské bydlení s kvalitním obslužným zázemím spádových regionálních center * širokou škálu turistických atraktivit plnou nečekaných kontrastů podpořenou kvalitní návštěvnickou infrastrukturou * širokou škálu turistických atraktivit plnou nečekaných kontrastů podpořenou kvalitní návštěvnickou infrastrukturou * prostor pro využití ekonomického potenciálu území. * prostor pro využití ekonomického potenciálu území.

Strategické cíle Strategický cíl 1: Příznivé podmínky pro život stávajících a nových obyvatelStrategický cíl 1: Příznivé podmínky pro život stávajících a nových obyvatel 1.1: Rozvinutá a kvalitní infrastruktura na území MAS 1.2: Dostupné služby občanské vybavenosti v dostatečné kvalitě 1.3: Moderní řízení obcí s důrazem na zajištění bezpečnosti obyvatel a majetku 1.4: Příjemný vzhled obcí na území MAS 1.5: Příznivé a kvalitní životní prostředí

Strategické cíle Strategický cíl 2: Rozvinutý cestovní ruch na území MAS Specifický cíl 2.1: Připravené základní a doprovodné služby pro cestovní ruchStrategický cíl 2: Rozvinutý cestovní ruch na území MAS Specifický cíl 2.1: Připravené základní a doprovodné služby pro cestovní ruch Specifický cíl 2.2: Nové produkty a služby cestovního ruchuSpecifický cíl 2.2: Nové produkty a služby cestovního ruchu

Strategické cíle Strategický cíl 3: Pestrá podnikatelská základna podpořená vhodnými podmínkami pro rozvoj podnikání, dostatek pracovních míst Specifický cíl 3.1: Dostatek připravených ploch pro zájemce z řad podnikatelů Specifický cíl 3.2: Rozvoj zaměstnanostiStrategický cíl 3: Pestrá podnikatelská základna podpořená vhodnými podmínkami pro rozvoj podnikání, dostatek pracovních míst Specifický cíl 3.1: Dostatek připravených ploch pro zájemce z řad podnikatelů Specifický cíl 3.2: Rozvoj zaměstnanosti

Děkuji Vám za pozornost! LAG Podralsko Zahrádky Zahrádky Tel , Mob. tel.: