Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hodnocení ředitelů škol zřizovaných Pardubickým krajem
Advertisements

Rozvojový program Excelence středních škol 2012
V OBLASTI ŠKOLSTVÍ Spolupráce Ústeckého kraje s krajem Žilinským.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Přijímací řízení pro školní rok 2009/2010 Přijímací řízení pro školní rok 2009/2010 Krajský úřad Libereckého kraje odbor školství, mládeže, tělovýchovy.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 Krajský úřad Libereckého kraje odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Ing. Eva Kotková & Ing. Věra Exnerová.
PRIORITY ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ LIBERECKÉHO KRAJE v návaznosti na globální granty RNDr. Robert Gamba vedoucí odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.
Kulatý stůl k přijímacímu řízení ke vzdělávání ve středních školách „Víme, koho přijímáme ?“ Krajský úřad Libereckého kraje odbor školství, mládeže, tělovýchovy.
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
Organizační struktura
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
PŘÍSTUP K VLASTNÍMU HODNOCENÍ ZE STRANY ZŘIZOVATELE ŠKOLY konference projektu „Cesta ke kvalitě“ 4. listopadu 2009 Hotel v Klášterní.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
ZKUŠENOSTI S CHEMICKOU OLYMPIÁDOU VE STŘEDOČEESKÉM KRAJI 1979 – 2013
Studium pro školní metodiky prevence
Organizace s celostátní působností v oblasti dalšího vzdělávaní pedagogických pracovníků a.Plnění priorit vzdělávací politiky státu b.Reakce na aktuální.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Prevence rizikového chování a informace k dotačnímu titulu v MSK Ing. Jan Broda, Odbor školství, mládeže a sportu, KÚ MSK.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Projekt Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků škol a školských zařízení Libereckého kraje v oblasti řízení a personální politiky I CZ.1.07/1.3.00/
Ekonomické a organizační problémy ve školství Pk v 1. Q 2009 Ing. Ladislav Forman vedoucí odboru školství, kultury, památkové péče a tělovýchovy
Informace o speciálním vzdělávání Liberec, 24. srpna 2015.
Předškolní vzdělávání a školní stravování 2010 Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Školní stravování Mgr. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje tel.:
Téma: GRANTOVÝ FOND LIBERECKÉHO KRAJE KURZ FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Tisková konference zahájení školního roku 2008/2009 MŠMT
Porada pro vedoucí školních jídelen říjen 2011 Bc. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Rozvojový program MŠMT - Hodnocení žáků a škol podle výsledků v soutěžích v roce Excelence SŠ 2014 uzávěrka příjmu žádostí na adrese MŠMT: 26. října.
Rozpočet přímých NIV na rok 2010 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 26. srpna 2010 KÚ Liberec.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Jana Stará
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2012 Liberec.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Liberec.
Rozpočet přímých NIV na rok 2014
Krajská inkluzivní koncepce
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Novinky z IROP.
Společné setkání „minitýmů“
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Přijímací řízení 2017/ Krajský úřad Libereckého kraje
Bc. Magdalena Zábranská
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 14. prosince 2016 Liberec.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
RESORT ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A ZAMĚSTNANOSTI
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Rozpočet přímých NIV na rok 2013
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 21. října 2011 Liberec.
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
PRÁVNÍ ZÁLEŽITOSTI Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 13. prosince 2012.
Rozpočet přímých NIV na rok 2016
Finanční motivace učitelů při práci s nadanými žáky
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2018
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Rozpis rozpočtu a normativy
Transkript prezentace:

Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO KRAJE V OBLASTI ŘÍZENÍ A PERSONÁLNÍ POLITIKY 15. srpna 2012

SOUTĚŽE A PŘEHLÍDKY VYHLAŠOVANÉ MŠMT ČR  Účel: Práce s talentovanou mládeží Mezinárodní srovnání úrovně vzdělávání Hodnocení škol – republikové srovnání (statistiku účasti a výsledků zpracovává pro MŠMT NIDM - Národní institut dětí a mládeže Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a školské zařízení pro zájmové vzdělávání)

SOUTĚŽE A PŘEHLÍDKY VYHLAŠOVANÉ MŠMT ČR  ODBOR ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE, TĚLOVÝCHOVY A SPORTU V OBLASTI SOUTĚŽÍ ZABEZPEČUJE : Informovanost škol o pořadatelích, termínech, podmínkách účasti – – žáci a rodiče – soutěže a talentovaná mládež Financování soutěží

PŘEDMĚTOVÉ OLYMPIÁDY  POŘADATELÉ OKRESNÍCH KOL DDM Libertin Česká Lípa, DDM Vikýř Jablonec nad Nisou DDM Větrník Liberec Základní škola Dr. Riegra Semily, střední školy  POŘADATEL KRAJSKÝCH KOL DDM Větrník Liberec Zajišťují: přípravu soutěží pro ZŠ a SŠ okresu/kraje; distribuci zadání úloh školních kol; realizaci postupového kola příslušné soutěže; zpracování a distribuci výsledků; přihlašování do krajského postupového kola, kterému předcházelo okresní kolo Kontakty na pořadatele jsou uvedeny na

OČEKÁVANÉ FUNKCE A ČINNOSTI ŠKOLY  Příprava žáků na soutěže  Realizace školních kol  Přihlašování žáků do vyššího postupového kola  Spolupráce s pořadateli postupových kol (hodnotící komise, učebny)  Zpracování žádosti do rozvojového programu MŠMT – Hodnocení žáků a škol podle výsledků v soutěžích – Excelence středních škol  Nominace úspěšných žáků na ocenění

HODNOCENÍ ŽÁKŮ A ŠKOL PODLE VÝSLEDKŮ V SOUTĚŽÍCH V ROCE 2012 – EXCELENCE STŘEDNÍCH ŠKOL 2012  hodnoceni-zaku-a-skol-podle-2 hodnoceni-zaku-a-skol-podle-2  Druhý ročník rozvojového programu MŠMT  Cíle: posílení zájmu a motivace žáků, pedagogických pracovníků a škol o účast v soutěžích posílení zájmu o přírodovědné a technické obory podpořit aktivity pedagogických pracovníků při vzdělávání žáků finančně ocenit úsilí pedagogů při vzdělávání získat informace o talentovaných žácích

EXCELENCE STŘEDNÍCH ŠKOL 2012  Uzávěrka příjmu žádostí: 26. října 2012  Žádost generuje škola přímo ze systému: v termínu 1.10 – (zabezpečovací údaje obdrží škola od správce systému)  Hodnocení - bodování: umístění v krajském kole (bodováno až do 6. místa) úspěšnost v celostátním kole (1. až 3. místo + úspěšnost) účast v mezinárodních soutěžích  finanční prostředky z programu jsou poskytnuty na základě rozhodnutí MŠMT  Použití: finanční prostředky jsou určeny na odměny pedagogů podílejících se na odborné přípravě žáka, který byl v programu bodově ohodnocen za výsledky v soutěži

OCEŇOVÁNÍ ÚSPĚŠNÝCH ŽÁKŮ Liberecký kraj oceňuje každoročně žáky za mimořádné výsledky dosažené v celostátním kole soutěží a v mezinárodních soutěžích  VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ NOMINACÍ ŽÁKŮ NA OCENĚNÍ: červen příslušného školního roku  ZVEŘEJNĚNÍ VÝZVY - – žáci a rodiče – soutěže a talentovaná mládež  Uzávěrka příjmu nominací: 10. září 2012

SOUTĚŽE A PŘEHLÍDKY VYHLAŠOVANÉ MŠMT ČR  Důležité dokumenty: Vyhláška č. 55/2005 Sb. o podmínkách organizace a financování soutěží a přehlídek v zájmovém vzdělávání (školy se mohou podílet Věstník MŠMT (do zveřejnění přehledu soutěží pro nadcházející školní rok)

Děkuji za pozornost Eva Hodboďová odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje 