Domov Sue Ryder, o.p.s. „Šance pro důstojné stáří“ Mgr. Michaela Hronová, Domov Sue Ryder, o.p.s. Michelská 1/7, Praha 4 Tel: +420 244 029 111

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Dobrovolnická činnost v Domově Sue Ryder Příklad dobré praxe
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
Ing. Stanislava Správková
Eva Brožová Alexandra Bečvářová
Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Centrum primární prevence Semiramis o.s. Ptácká 162, Mladá Boleslav Náplň práce lektorů Programů DPP.
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Pečovatelské centrum Praha 7 Realizace systému profesního vzdělávání v Pečovatelském centru Praha 7.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
Nechte se vtáhnout do života neziskovky.... CÍLE SDRUŽENÍ pomoc občanům bez přístřeší integrovat se do společnosti prevence bezdomovectví u sociálně znevýhodněných.
Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Mgr.Kateřina Dosoudilová, DiS.
Projekt Pšov Evropský sociální fond Operační program rozvoje lidských zdrojů ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE Most Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Centrum sociálních služeb Ostrava, o. p. s
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Závěrečná konference k projektu
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“. Proces definice SKSS Fáze – 2002 – hledání nastavení sociálních služeb v postkomunistickém období,
BIOGRAFIE 2016 Projektové domy
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Občanské sdružení rodičů a přátel dětí s handicapem ORION Adresa: Centrum ORION Panská 1493 Rychnov nad Kněžnou Telefon:
Zkušenosti z inspekce přímé péče na základě práce s biografií Domov pro seniory Velké Meziříčí, příspěvková organizace Mgr. Eliška Gregorová.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
Mezinárodní spolupráce Informace o změnách v systému sociálních služeb a o zahraniční spolupráci Kraje Vysočina.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Transformace sociálních služeb z pohledu obce Jméno: Mgr. Alena Krušinová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Sociální služby města HB – Domov pro seniory Bc. Milan Žák, DiS. Sociální pracovník organizace.
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Domov Svojšice Realizace systému profesního vzdělávání v Domově Svojšice.
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
Další vzdělávání v sociálních službách Potřeba nebo netřeba?
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Zhodnocení II. zahraniční stáže Mgr. Petra Trtíková vedoucí zdravotního úseku.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Sociální služby poskytované obcemi aktuální problémy Ing. Daniela Lusková.
Diakonie Církve bratrské celocírkevní sbírka 2016.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Cíle péče a paliativní přístup v pobytových službách
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
Domov pro osoby se zdravotním postižením
Individuální projekt „Podpora zkvalitnění a rozvoje služeb pro osoby s duševním onemocněním“ Starzewská Sylvie, DiS
Jitka Altmanová vedoucí Centra podpory náhradní rodinné péče.
Věk sám o sobě není důvodem zvýšené potřeby péče.
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
Název operačního programu:
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Ing. Stanislava Správková
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
LET ZAPOJENÝCH DĚTÍ PROJEKTŮ 6 15 KOL PROJEKTU ROZHLED.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
V. Setkání se starosty obcí
TyfloCentrum Brno, o.p.s. Naším posláním je pomáhat nevidomým a slabozra-kým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu.
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

Domov Sue Ryder, o.p.s. „Šance pro důstojné stáří“ Mgr. Michaela Hronová, Domov Sue Ryder, o.p.s. Michelská 1/7, Praha 4 Tel: Projekt Cesta životem během roku 2015

Domov Sue Ryder Domov Sue Ryder, z.ú. je sociální služba, poskytující péči seniorům, kteří jsou v důsledku nemoci nebo vysokého věku odkázáni na pomoc druhých. Přehled poskytovaných služeb: Registrované sociální služby: Domov pro seniory Osobní asistence Související služby: Půjčovna kompenzačních pomůcek Sociální poradenství

Kde jsme nyní na naší cestě Proškolení celého týmu DSR v kurzu Aktivizace seniorů dle biografie Personální krize – obnova týmu Všichni klienti DpS mají Biografii, ADŽ Metodika získávání Biografie Multidisciplinární tým – tj. v každodenní péči jsou zapojeni pracovníci RHB a Ergo. Pravidelné vizitace péče – 1x týdně Metodici a školitelky

Klíčový okamžik roku 2015? Projekt cesta životem se stává součástí strategického plánu domova a je součástí jeho finančního rozpočtu. Proč tomu tak nebylo doposud? Co nás dovedlo ke změně rozhodnutí? Výhled a rizika této změny do budoucna?

Kontinuální vzdělávání - základ 1.Školení Aktivizace seniorů s využitím prvků biografie 2.Prohlubující kurz Aktivizace seniorů 3.Manažerské školení 4.Pravidelné odborné konzultace – metodické vedení 5.Účast na konferenci PBM 6.Pravidelné exkurze 7.Školení PBM 8.Interní akce – supervize, Multi porady, metodické porady 9.Plánujeme stáže pro personál přímé péče

Dokumentace – celoroční práce Původní obsah Složka ze sociálního oddělení - karta klienta Životní příběh Výstupy z multidisciplinárních porad Vstupní souhrn klienta Individuální plán klienta Hodnocení naplňování individuálního plánu Záznamy individuální ergoterapie klienta Záznam o polohování, sledování příjmu stravy Souhlas s postranicemi, soupis cenností, podpisový list Aktuální obsah Záznam o péči Individuální plán x senzobiografický plán Aktivity denního života Biografická kniha Rodokmen Transfer informací do ADŽ První kontakt Záznam o polohování, sledování příjmu stravy Časová osa pro získávání informací Souhlas s postranicemi, soupis cenností, podpisový list

Práce s týmem – základ úspěchu Zvednutí mezd – 2 kola Upravení mzdových tarifů – kariérní růst Fond péče o zaměstnance – nefinanční odměna za práci Technická podpora – PC, tiskárny Exkurze – proplacený čas a cesta Mimopracovní aktivity s klíčovým klientem jsou proplaceny Supervize týmů Metodické dny

Metodický den – osvědčený základ Metodický den pro metodika individuálního plánování Prostor pro kontrolu aktivní péče Čas pro kontrolu pečovatelské dokumentace – (ADŽ, IP) Mapování situace u klientů, kteří jsou samostatní Možnost schůzky s klíčovými pracovníky – biografie, IP, ADŽ Metodická porada metodiků IP Využití času i na práci s jednotlivými klienty

Metodické dny – horká novinka Metodický den pro nové zaměstnance Prostor na seznámení se s dokumentací obecně Prostor na seznámení se s dokumentací svých klíčových klientů Možnost setkání s metodikem IP nebo metodikem DpS 2x – během 2. a 3. měsíce zkušební doby Metodický den pro klíčového pracovníka V případě, že nastupuje klíčovému pracovníkovi nový klient Dopoledne každodenní práce s klientem – čas Odpoledne práce s dokumentací 2x – během 2. a 3. měsíce pobytu klienta

Prostor pro Vaše dotazy ….. Díky za pozornost! Mgr. Michaela Hronová Metodik DpS/vedoucí projektu Cesta životem Telefon: