MINUTKY ZE ZVĚŘINY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, zvěřina před technologická úprava Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Komenského 3, Litoměřice Komenského 3, Litoměřice Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 513 Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 513
ZVĚŘINA MASO: pouze z mladých kusů a dobře odleželé Srnec Srnec Daněk Daněk Jelen Jelen 1.
ZVĚŘINA O které části zvěřiny jde? KýtaHřbet
PŘEDPŘÍPRAVA porcujeme na žebírka, řízky, plátky, medailonky, filátka maso kořeníme, solíme těsně před tech. úpravou, potíráme olejem, marinujeme a aromatizujeme ( kečup, bylinky, vína, destilát) necháváme několik hodin odležet 4.
PŘÍLOHY hranolky, opečené brambory, krokety žampiónová rýže, hrozinková rýže s mandlemi, pikantní omáčky, brusinkový kompot, nakládané houby, plátek citrónu, pomeranče, pochoutková másla, ovoce dušené na víně. 5.
SRNČÍ MADAILONKY NA MYSLIVECKÝ ZPŮSOB 4 plátky na porci – naklepat okořenit, osolit, poprášit moukou, opéct do zlatova výpek zaprášit moukou,orestovat, zalít vývarem přidáme máslo, šípkovou marmeládu, BV, provařit. Při podávání podlijeme šťávou a nahoru položíme brusinkový terč omackou-a-prilohou/
JELENÍ ŘÍZEK NA ROŠTU S BYLINKOVÝM MÁSLEM JELENÍ ŘÍZEK NA ROŠTU S BYLINKOVÝM MÁSLEM plátek anglickým způsobem na roštu upraveného masa, ozdobený porcí bylinkového másla. 7.
ZDROJ: Sedláčková, H., Nodl, L.,Řešátko,J.: Technologie přípravy pokrmů 4, Fortuna 2001, ISBN: X Tvrdíková, J.: Vlastní zkušenosti